Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Szegény kismamák, anyukák,...

Szegény kismamák, anyukák, családok, kik csak kinlodnak az anyagi helyzetük miatt?

Figyelt kérdés

Olyanra lennék kiváncsi akik a hónap végén már azt sem tudják kitől kérjenek kölcsön...,étel csak hónap végéig,elmaradt számlák...

Mi igy vagyunk,egyedül arra figyelek,hogy a 4 hónapos pinduromnak meglegyen mindene,szerencsére még szoptatom igy tápszere nem kell költenem,és remélem sokáig tudom még!

Ne irjanak ide olyan anyukák akik pénzesek,és irnák hogy bezzeg netre tellik...

Erre 2500 ft fizetek ha ez sem lenne és egésznap azon kellene filoznom,hogy mi lesz igy velünk szerintem begolyóznék!

2009. jún. 8. 13:02
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
95%
Én írtam azt a választ, hogy egyedül nevelem a kisfiam a születése óta. Én valahol egyet kell hogy értsek azokkal, akik a felelős döntésekről írnak. Én csak a magam nevében nyilatkozhatok, de tudom, hogy a mai eszemmel sokmindent másképp csinálnék. Imádom a kisfiam és nem bántam meg, hogy megszültem, de valószínűleg azért ma már másképp döntenék, ha megint terhes lennék egy friss kapcsolatban, úgy, hogy minimálbért keresek, és a párom nem dolgozik. Ugyanis nálunk az volt a helyzet, hogy épp egy hónapja voltunk együtt, amikor a baba megfogant, és sajnos nem ismertem eléggé azt az embert, akiről azt hittem, ismerem. Mondjuk amikor terhes lettem, sokmindent átgondoltam, de nem mindent, és nem eléggé, naiv is voltam 19 és fél évesen, meg minden egyéb. A párom szép terveit úgy adta elő nekem, mintha az minden körülmények között kivitelezhető lenne, én meg elhittem őket. Mondanom sem kell, semmi nem vált valóra belőle, már majdnem két éves a fiunk, de még most sem dolgozik tisztességesen, hol van munkája, hol nincs, ráadásul teljesen kifordult magából a terhességem alatt, volt, hogy megrúgott, meg elmondott minden ri*ancnak, pitiáner dolgok miatt. Jó, mondjuk azon az alapon szerintem sem lehet babát vállalni, hogy úgysem lesz jobb később sem, de szerintem mindenki hozott már életében elhamarkodott döntést. Most már nincs mit tenni, valahogy túl kell élni, és kihozni a legtöbbet a lehetőségekből. Én nagyon keményen rajta vagyok, hogy mire a kisfiam iskolás lesz, már jobb legyen. Távon elvégeztem a hiányzó két gimnáziumi osztályomat, most érettségizem, utána megyek egyetemre, ha minden jól megy, 5 éves lesz a fiam, mire diplomám lesz, 7 évesen megy iskolába, reményeim szerint akkor már nem lesznek hatalmas anyagi gondjaim, és talán már nem is leszek egyedül. Az egyetem alatt már dolgozhatok is, már akkor is javul a helyzet. Csak azért néha úgy el tudok keseredni... De hát ki kell bírni, végülis erre vállalkoztam, még akkor is, ha nem így terveztem el.
2009. jún. 8. 20:58
 22/29 anonim ***** válasza:
88%

Bizony az életben vannak jó és vannak rossz döntések. Mi terveztük a babát és tudtuk, hogy nem lesz könnyű, mert sajna bár elég lenne havonta a pénz, de itt vannak a fránya hitelek, így cseppet húzósabb. Minden számlafizetésnél osztunk-szorzunk, hogy melyik számla marad. Egyre csak nő a hitelkártyán a minusz, de időről időre sikerük nullázni. Aztán megint csúszunk lefele, de tudom, hogy megoldjuk valahogy. A férjem előléptetés előtt áll, ami csak húzódik, pedig akkor venne egy óriási fordulatot az életünk. Most úgy áll a dolog, hogy másodállást keres.

Szóval nem állunk túl jól, de tudom, hogy idővel rendeződik. Nagyon vágytunk egy babára és így teljes az életünk, még ha anyagi gondjaink is vannak. Neki meg van mindene és ez a lényeg!

Amúgy 24 vagyok, férjem 28. Nem akartunk tovább várni, bár az lett volna az igazi, ha az anyagiak rendeződnek baba előtt, de nem vagyunk jövőbe látók. Nem 40 évesen akarok gyereket szülni! :)

Megoldjuk, bármi is áll az utunkba!

2009. jún. 8. 22:34
 23/29 anonim ***** válasza:
67%

Ez a baj Magyarországgal és az itt élő emberekkel!(persze magamat is belevonom ebbe a körbe, hiszen én is itt élek)

Nem értem, mért kell bántani ennyire szegény lányt?! Ha valaki segítséget kér, támogatást vagy éppen biztató szavakat, akkor mért kell rögtön lehurrogni?

Igen lehet felelőtlen volt a döntése, de nem Ti vagytok az Ő helyzetében...akkor mért kell rögtön ítélkezni???

Másnak ha első piciről és azt írná, hogy elveteti ugyan mit írnátok??? Ha megölné azt a picit. Ő legalább mindent megtesz a picúrért és nem a wc-be dobta, mikor látta/rájött, hogy "nem minden fenékig tejfel". Azzal is egyetértek, hogy sokan 35-40 évesen szülnek gyermeket, mert az anyagi biztonság a fontos...,de azt hiszitek az feltétlen jó a picúrkának??? Nem egy olyan emberkét ismerek akiknek a 36-37 év korkülönbség nagyon sok problémát szült már az életében, ha nem az évtizedes maradiság miatt, akkor a gyermek félelme a szülő halálától.

Vagy a szülők annyira "elanyagiasodtak", hogy már nem is játszanak a gyerekkel/gyerekekkel, mert nincs idő rá..és miért mert meg kell teremteni az anyagi feltételeket. Persze a sok munka után kinek lenne kedve még a picivel tollasozni, focizni, stb. De kérdem én ez jó a gyerekeknek?

A másik...ha valakinek semmi anyagi háttere nincs, akkor az ne is vállaljon gyermeket? Akkor eltűnnének a magyarok..lassan, de biztosan. Mert: NINCS MUNKAHELY!!! Szinte nincs ma Magyarországon olyan ember aki azt mondhatná.."nekem biztos megélhetésem van; engem soha nem rúgnak ki; én biztosan nem megyek csődbe". Egyik napról a másikra vége lehet minden jólétnek!

Másrészről én nem vagyok pesszimista! 23-om éves vagyok, egyedülálló kismama és nekem sincsenek millióim félrerakva a bankban, vagy a párnám alatt. Úgy volt, hogy minimális az esély arra, hogy babám lehessen (természetes úton meg főleg). Az apukával 3-om hónapja voltam együtt mikor kiderült, hogy baba lesz. Ő mai napig nem érti meg mért vállaltam a "semmire" a picit, de nem gondol bele abba (ahogyan sokan mások sem), hogyha én elvetetem lehet soha többé nem lesz arra esély, hogy gyermekem szülessen. Tudom, hogy mindent meg tudok neki adni és nekem sem arra lenne szükségem, hogy valaki, aki semmit nem tud rólam, csak pár mondatból ítél, elmondjon minden felelőtlennek és "aluliskolázottnak". Ja hozzáteszem végzős óvodapedagógus hallgató vagyok és felelősség ide vagy oda, de inkább segítenétek tanácsokkal, minthogy támadnátok mindenkit!

Üdv.: Egy jövőben és emberi összefogásban bizakodó kismama

2009. jún. 9. 13:05
 24/29 A kérdező kommentje:

Látom azért vannak itt rendes megértő emberek!

köszönöm

2009. jún. 9. 15:28
 25/29 anonim válasza:
43%
16:13 Gonosz, alávaló ember vagy.
2009. jún. 9. 22:47
 26/29 anonim ***** válasza:
54%
Szerintem a 40 plusz rezsi albérlet helyett a törlesztőt kéne fizetni és egyben mardhatna mindenki.de könnyebb menekülni a süllyedő hajóról és panaszkodni,hogy milyen szar.Igaz?
2009. jún. 10. 09:08
 27/29 anonim ***** válasza:
34%
Te pedig álszent!!!Akkor olvasd el a 18.33-as választ is...talán össze tudod kapcsolni a 2 választ.
2009. jún. 10. 16:12
 28/29 anonim válasza:
53%
Tudom és tudtam, hogy azt is te írtad és igazából az alapján fogalmazódott meg bennem a kijelentés csak egyszerűen így fogalmaztam meg. Utálom az ilyen embereket akiknek jobb, mint másnak és hangoztatják ezt, akinek pedig rossz azt elkezdik szidni. Szégyelld magad!!!
2009. jún. 10. 21:02
 29/29 anonim ***** válasza:
41%
Te mennyire egyszerű ember vagy!!!Csak lényeget nem érted!Én is rendbe hoztam az életemet panaszkodás,és nyavalygás nélkül.És kizárólag magamnak köszönhetem,h nincsenek napi gondjaim.De úgy látom,nem mindenki olyan korlátolt,mint te(lásd azt a válaszolót,aki utánam írt,és nem pozitívat.Részemről a téma lezárva.
2009. jún. 11. 12:42
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!