Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Szegény kismamák, anyukák,...

Szegény kismamák, anyukák, családok, kik csak kinlodnak az anyagi helyzetük miatt?

Figyelt kérdés

Olyanra lennék kiváncsi akik a hónap végén már azt sem tudják kitől kérjenek kölcsön...,étel csak hónap végéig,elmaradt számlák...

Mi igy vagyunk,egyedül arra figyelek,hogy a 4 hónapos pinduromnak meglegyen mindene,szerencsére még szoptatom igy tápszere nem kell költenem,és remélem sokáig tudom még!

Ne irjanak ide olyan anyukák akik pénzesek,és irnák hogy bezzeg netre tellik...

Erre 2500 ft fizetek ha ez sem lenne és egésznap azon kellene filoznom,hogy mi lesz igy velünk szerintem begolyóznék!

2009. jún. 8. 13:02
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
88%
Őszintén sajnálom a helyzeteteket, tudom ez nem vigasztal de sajnos nagyon sokan élnek hasonló helyzetben. Hogy mi tartja őket talpon nem tudom. Vannak napok amikor elég jól viselem a helyzetünket, máskor meg egész nap azért küszködöm hogy ne lássanak sírni a gyerekek. Ez egy ilyen igazságtalan világ, bár jobb lenne az élet, de sajnos nem az. Mi hárman voltunk testvérek, anyánk alkoholista volt, apánk próbált megadni ami tőle tellett. Az gondoltam gyerekként hogy majd az én gyerekeimnek jobb életük lesz. Jobb lett annyiban hogy nekem ők az elsők, de sajnos sok mindent nem tudok megadni nekik amit szeretnének. Probléma a cipó vagy a ruha vásárlás is. Bizony sajnos gyakran van hogy hónap végén csak hideget eszünk mert nincs semmi amiből főzhetnék, pedig soha ne veszünk magunknak semmit csak ami a háztartásba kell és persze kaját. Persze a számlákkal is el vagyunk maradva hónapról hónapra és nem egyszer van például hogy öblítő nélkül mosok, mert azon a pénzen inkább kenyeret veszek. Szoktam mondani hogy nagy szar az élet. De a gyerekeimet imádom ők kárpótolnak mindenért. Kölcsön már nem kérünk mert a család több tagjának is tartozunk. Egyébként én nem dolgozok otthon vagyok gyesen amíg a gyerekek iskolába és oviban vannak. Dolgoztam, de ki rúgtak, mert nem tudtam vállalni a két műszakot. Kitartást nektek és kívánom hogy javuljon a helyzetetek.
2009. jún. 8. 15:02
 12/29 A kérdező kommentje:

Reméljük,hogy mindegyikünknek jobb lesz én öszintén kivánom azoknak akik hasonló helyzetben vannak!Nekem is csak a kisfiam adja az erőt érte éle,érte küzdök,hogy MINDENE meglegyen,és eddig nem szenvedett semmiben sem hiányt és nem is fog!!!

Üzeném annak a kedves válaszadónak,hogy mi a fa..nak kell,véleményt irni arról amiről semmi fogalmad nincsen,megnéznélek az én helyzetemben,te biztos boldogulnál...Csak nehogy bele kerülj..

2009. jún. 8. 15:23
 13/29 anonim ***** válasza:
66%
Én írtam a számodra nem túl szimpatikus választ.Kicsit agresszívan reagálsz.És biztosíthatlak,h soha nem fogok ilyen helyzetbe kerülni,mert megfelelő háttérrel vállaltam a gyerekeimet(mellesleg a nagy már érettségizik...)És azért válaszoltam,mert ez egy nyitott fórum,ahol is mindenki leírhatja a véleményét.És talán,mert neked még fogalmad sincs,h-alsó hangon!-mi pénz egy gyerek.Pláne,ha taníttatni is karod.De igazad van,nem az én problémám(hála az égnek).
2009. jún. 8. 16:13
 14/29 anonim ***** válasza:
81%
Mindannyian mások vagyunk. Nyilván amikor bevállaltátok a babát sem voltatok már jó anyagi helyzetben, nyilván végig gondoltátok, hogyan fogjátok Őt felnevelni. Amikor bölcsibe, oviba majd suliba megy, tudjátok-e neki biztosítani a legalapvetőbb dolgokat. Ha nem becsúszott, hanem tudatos volt, biztos felelősen elgondolkodtatok ezeken a dolgokon. Hát akkor ne fecséreld az energiáidat a panaszkodásra. Kívánom nektek, hogy kijussatok a gödörből és a babád tényleg megkapjon mindent, amire csak szüksége van.
2009. jún. 8. 16:16
 15/29 anonim ***** válasza:
83%

Szerintem sem kell a másik torkának esni. Bár ugy látom megint csak azok a hasznos válaszok, akik a lelkedet pázyolgatják.Én igazat adok neki, és most engem is pontozz le! A pici egyszer felnő és sokkal, de sokkal többe fog kerülni, mint egy csecsemő.

Én sem vagyok milliomos, éppen hogy kijövünk a pénzünkből, de mielőtt belevágtunk a babaprojektbe elég keményen melóztunk mindketten, hogy egy keveset tudjunk félre tenni, és elég sokat osztottunk szoroztunk, hogy a pici valóban ne szenvedjen hiányt, se kicsiként, se nagyként. És ne azt lássa, hogy folyton sik ideg vagyok, mert azon filozom, hogy honnan legyen holnap kaja az asztalon, vagy épp mikor tesznek ki a lakásomból.

De ha már igy alakult, tegyetek meg mindent, hogy kilábaljatok mielőbb ebből a helyzetből. Jó példa erre az az anyuka, aki nélkülözött gyerekorában. Mindenből van kiút, csak tenni kell érte, és szerintem neketk nagyon gyorsan tenni kell valamit.

Sok sikert és sok szerencsét kivánok Nektek!

2009. jún. 8. 16:32
 16/29 A kérdező kommentje:

Nem elég érthetően fogalmaztam vagy mi?nem azoktól kérdeztem akiknek van pénzük,hanem akiknek nincs sok,erre tessék...

Kedves "válaszoló" irod,hogy te soha nem fogsz ilyen helyzetbe kerülni "soha ne mond hogy soha" gondolom van párod aki dolgozik rátok..és ha valami történik vele,és egyedül maradsz a két gyerekkel,akkor mit csinálsz?Ez pl,amit már leirtam hogy anyukám is egyedül maradt a 3 gyerekével,egy jelzáloggal...szerinted?

De én nem kivánok neked rosszat!Remélem nem kerülsz ilyen helyzetbe....

2009. jún. 8. 17:57
 17/29 anonim ***** válasza:
75%
Nem fogok ilyen helyzetbe kerülni,ebbe biztos vagyok.És tudod,miért nem?Mert nem a férjem dolgozik ránk,hanem egymásért dolgozunk.Én már 1 férjet elvesztettem,de mégis talpon maradtam,1 gyerekkel!A 2.gyerekem a 2.férjemtől van-a pici most 1 éves-,de az elsőt 12 évig EGYEDÜL neveltem.Lakásom,autóm,és egy fél vállalkozásom is lett ezen idő alatt,tehát nem beleültem vmi jóba(amit a 2.férjem a fenekem alá tolt),hanem megdolgoztam érte(és most összetettük amink van).De amikor egyedül voltam se sopánkodtam egy percig sem,hanem tettem a dolgomat,aminek meg is lett az eredménye.Most sem veszek igénye semmiféle állami juttatást(Tgyás,Gyed,Gyes),hanem hetente 2x-3x bejárok a gyerekemmel dolgozni(igaz,a feltételek adottak,h bevigyem,de ezt is magamnak oldottam meg).Szval ha te sem tudod,h én min mentem keresztül,ne szólj le.
2009. jún. 8. 18:33
 18/29 anonim ***** válasza:
72%
Na látod, pont ezért kellett volna még talán egy kis ideig inkább az iskolapadban ülnöd..miért gondolod, hogy akik arra kérnek ne rinyálj, hanem próbáld meg rendezni az életed, azok gazdagok???
2009. jún. 8. 18:39
 19/29 A kérdező kommentje:

nem rinyálok,valaki rákérdezet,hogy mi a helyzet,én meg leirtam,igen képzeld csak 8 osztályom van és tudod miért?

mert abba kellett hagynom az iskolát és elkellett mennem dolgozni,ezért....

2009. jún. 8. 18:45
 20/29 anonim ***** válasza:
100%

Hát mi sem vagyunk gazdagok.Mikor babát vállaltunk akkor a párom jól keresett,biztosnak tűnő munkahelye volt,de mire a manó fél éves lett,jó munkahely sehol,csak munkanélküliség.Azért írom ezt,mert sajnos lehet hogy az ember azt gondolja hogy most jó,jöhet a gyerek,de nem tudhatjuk mi lesz holnap.Igazad van ,mert nem biztos hogy később jobb lesz.De manapság olyan világban élünk hogy muszáj megtervezni előre a dolgokat,és még akkor sem biztos hogy úgy lesz.

Nekünk nincs lakáshitel,csak autó,ami manapság lasssan luxus,számomra legalábbis,mert most meg gyerekülést nem tudom hogy veszünk.Igaz ez közel sem olyan nagy gond,mint az élelem.De nagyon sajnálok mindenkit aki nehézséggel küszködik,mert valóban ezt a gyerekek is megérzik majd,ha nem is most,ha nem is éheznek,de látják hogy anya,apa ideges,fáradt stb.És nekünk pedig az a dolgunk,mindig mosolyogni kell.Nehéz,de kitartás,nem tudom lesz-e jobb,de én is reménykedem.

2009. jún. 8. 19:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!