Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mi a véleményetek arról, hogy...

Mi a véleményetek arról, hogy ha egy házaspár vallási okokból nem védekezik?

Figyelt kérdés
2012. febr. 25. 19:50
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
100%
Avval én sem értek egyet, ha vki nyomorba szüli a gyerekeket. De ha anyagilag rendben van, akkor mért ne? Ha én nyernék a lottón, biztos bevállalnék 3-4 gyereket.
2012. febr. 25. 20:17
 12/22 A kérdező kommentje:
ha anyagilag rendben is vannak,akkor sem egészséges (szerintem),hogy 1,5évente szül valaki addig amíg fogamzó képes..
2012. febr. 25. 20:37
 13/22 anonim ***** válasza:
100%

Eleg szomoru,hogy ezt a vallasra fogjak.

Ugyanis a Bibliaba sehol sincs megirva,hogy nem szabad vedekezni.Csak nem mindegy,hogy milyen modszert valasztanak.

Manapsag igenis szamit az,hogy milyen anyagi helyzetbe van a csalad.Persze Isten megtudja aldani a csaladot anyagi javakkal is de nem art azert realisan gondolkozni.

Egy kereszteny anyuka

2012. febr. 25. 20:39
 14/22 anonim ***** válasza:
100%
Magánügy.
2012. febr. 25. 20:45
 15/22 anonim ***** válasza:
75%

Van az utcába egy család és mintha róluk olvasnék :D

Vallási okból nem védekeznek"mert amit a Jóisten ad,azt el kell fogadni"címszó aputól.Az ötödiket várják,anyu egy idegroncs.Reggelente hallom,amikor indulnak,hogy hogy ordít a gyerekekkel.Sokszor magánkívül van.

És nyaranta mikor az ablakok nyitva vannak,hallom hogy a házban is ugyanez megy....apu meg nagy nyugodtam ,csíkos köntösbe ,mezítláb sétál az utcán le-fel és olvasgatja a Bibliát...

Hát megvan a véleményem!

2012. febr. 25. 20:45
 16/22 anonim ***** válasza:
58%

Sok ilyen család van a környékünkön. Szabad vallásválasztás gyakorlat van, szíve joga, tegyék.

Csak akkor ne nekem lője a rigót, hogy de szépek a gyerekem kinőtt ruhái, mert náluk már elrongyolódott az előző öt gyereken, a hatodikra már nincs mit ráadni. Kérjen Istenkétől kenyérkét, cipőcskét és fácskát a kazánba, ne nálam kuncsorogjon és ne tőlem várja el, hogy tartsam el őket.

2012. febr. 25. 21:26
 17/22 anonim ***** válasza:
64%

Amíg anyagilag rendben vannak és egészségesek, akkor OK. Viszont elítélem azt, hogy már 11-12. héten megmondják, hogy beteg, el kéne vetetni, és nem, mert a vallás miatt nem lehet. Amikor bent voltam a kórházba akkor született pont egy baba nem sokkal a fiam után, és a csecsemősök mesélték, hogy már 10. héten megmondták, hogy beteg lesz, de a vallása miatt nem vetette el, majd hozzá tették, olyan betegsége van, hogy csak pár napot, maximum pár hetet élhet. Na az ilyet elítélem. Csak szenved szegény pici azért mert anyucinak a vallása többet ér.

Ismertem olyat, akik szintén sorba szültek, az egyik fiú arccsont nélkül született. Ennél a nőnél is szóltak a dokik, hogy ez és ez van. De nem érdekelte. Szegény picinek se arc csontja, se füle. 5 v 6 éves korára 100 körüli műtétje volt. Most már 17 éves körüli, de még mindig folyamatosan műtik. Szegénynek elég sok mindent ki kellett állnia a suliban is. Ezzel anyuci az ő életét teszi tönkre szerintem. Ja, itt ő volt 7. és utána azt hiszem még 3 v 4 gyermek jött, viszont anyagi gondjai nem voltak, a "vallása" támogatta, meg a férje jól keresett.

2012. febr. 25. 22:04
 18/22 anonim ***** válasza:
Utolsó vagyok, a 11-12. hetet a terhességre írtam. Csak a kötözködők miatt tisztázom.
2012. febr. 25. 22:06
 19/22 anonim ***** válasza:
Ez egy elég szélsőséges kérdés. Én személy szerint nem értek egyet vele (ahogy a ne éljünk együtt házasság előttel és az annyi gyerekünk lesz,amennyit az Isten addal sem..),de ettől függetlenül nem biztos,hogy nekem van igazam. Valaki itt írt a túlszaporodástól. Hát nem tudom,ebben az országban ettől nagyon nem kell tartani,nem tudom,ez hogyan jött ide!!!
2012. febr. 25. 22:09
 20/22 anonim ***** válasza:

Ha el tudjak oket tisztessegesen tartani, akkor tegyek. A masfel ev kulonbseg nem feltetlen van rossz hatassal a mama egeszsegere. En nagyon jol ismerek egy asszonyt, aki kb 20 ev alatt szult 10 gyereket, vallasnak semmi koze hozza. Ne felejtsuk el, hogy a termeszetes uton tortent szules utan a szervezet konnyen regeneralodik, es ha meg fiatal is, akkor meg konnyebben. Latin-Amerikaban eltem evekig. Ott teljesen normalis a sok gyerekes csalad, es itt nem 2-3 gyerekes csaladrol beszelek, hanem 4-5-6 vagy meg tobb. Regebben a nok csak termeszetes uton szultek es semmi gond nem volt abbol, hogy tobb gyereket is bevallaltak, akar kis korkulonbseggel is, sot, akkoriban nem is nagyon vedekeztek a nok. Igazabol a latin nok ma sem nagyon vedekeznek, mert Isten ajandekanak tekintik a gyereket es nem feltetlen azert, mert hu de nagyon gyakorolnak a vallast. Manapsag csak azert szulnek kevesebb gyereket a latin nok, mert a dokik szinte mindenkit csaszaroznak (gyorsabb, dragabb, idoben betablazhatobb) es abbol max 4-et vallalnak be a dokik. Persze nem vedekezessel oldjak meg, hogy utana ne legyen tobb gyerekuk, hanem elkottetik magukat. Van, aki 2 utan, van aki 3-4 utan.

Egyszoval, ha nekik ez igy jo, es birjak is anyagilag, akkor hajra....vallas ide vagy oda.

2012. febr. 25. 22:57
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!