Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ha nem vagyok férjnél akkor a...

Ha nem vagyok férjnél akkor a születendő szermekem csak az én nevemet kaphatja?

Figyelt kérdés
vagy igaz az hogy az apasági nyilatkozatot kell írni ha az élettársról akarom elnevezni a gyermekem.
2008. ápr. 9. 10:43
 1/6 anonim ***** válasza:
Apasági nyilatkozattal kaphatja a párod nevét.
2008. ápr. 9. 10:49
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Igen igaz,de szemelyesen kell megjelenni /ha jol tudom/ az illetekes polgarmesteri hivatalban a ket szulonek.
2008. ápr. 9. 12:35
 3/6 anonim ***** válasza:
Ha nem vagytok összeházasodva, akkor szülés előtt, vagy akár szülés után a kórházban, illetve hazajövetel után az anyakönyvi hivatalban is meg lehet tenni az apasági nyilatkozatot, és akkor dönthettek a gyerek névviseléséről. Az apasági nyilatkozattal rendelkező párok gyerekeinek is lehetőségük van akár az apa, akár az anya, vagy mind a két szülő vezetéknevét viselni.
2008. ápr. 9. 12:35
 4/6 anonim ***** válasza:
40%
Mielőbb keress családjogászt vagy hívd fel a gyámhivatalt-anyakönyvvezetőt. Ha nincs apasági nyilatkozatod, képzelt apát irnak a papírra, 3 éves koráig rendezni kell a névválasztást. Én se vagyok férjnél, úgyhogy tudom, hogy ezt szakemberrel meg kell beszélned jóval a szülés előtt, nehogy a baba életére rossz hatásal legyen esetleges rossz tájékozottság. Az élettársad beleegyezése nélkül nem írhatod be a nevét, de ez nekem még mindig furi, mert mi van pl. a Kiss vagy Nagy nevekkel?
2008. ápr. 9. 12:59
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

A megoldás nagyon egyszerű.Kérsz a nőgyógyászodtól egy igazolást a szülés időpontjáról a következő látogatástól.Ezzel a papírral,apával, mindkettőtök személyiével és lakcímkártyájával beballagtok a helyileg illetékes anyakönyvvezetőhöz(előtte érdemes időpontot kérni tőle)Kb 10 perc alatt elkészíti az apasági nyilatkozatot, és megkérdezi tőletek, h mi lesz a baba családi neve.Ez lehet a párodé, a tied, ill.mindekettőtöké kötőjellel elválasztva(mi ezt választottuk)

Ezt a papírt mindenképp vinni kell a szüléskor, mert ha nincs, a te nevedet kapja, mivel hajadon vagy(gondolom).Szerintem nem érdemes szülés utánra hagyni, mikor fél óra alatt el lehet intézni.

2008. ápr. 9. 13:31
 6/6 anonim ***** válasza:
szia! mi most megyünk pénteken apasági nyilatkozatért, úh nemrég jártam utánna, h mi kell, ami fontos, ha azt szeretnéd, h a párod nevét kapja, semmiképp ne hagyd szülés utánra, mert mondták irtó nagy herce-hurca már utánna, mivel névváltozásról lenne szót, egy csomó helyre kell elmenni, ill. nem kevés pénzbe kerül, ugyanúgy járnak el, mint a felnőtteknél.. szóval, ha az apa nevét szeretnétek adni, keressétek fel (attól függ hol laksz) a helyi önkormányzatot, v gyámhivatalt, v anyakönyvvezetőt, általában (zömmel) időpontot kell kérni, ami kell hozzá papírok: mindkettőtök személyi igazolványa+lakcímkártya, a nőgyógyász által kiállított igazolás, amin rajta van, h terhes vagy, a fogantatás becsült időpontja, ill a szülés várható ideje, valamint kell még a kiskönyved is, ennyi, de ezen kívül kérhetik még a születési anyakönyvvi kivonatotokat, ill. tőled egy hajadonsági nyilatkozatot (ezt nálam is kérik, a helyi önkormányzat állítja ki), de ezekre mindenképp kérdezz rá, h az ebben illetékes szerv nálatok mit kér, úh kb ennyi, és ez az apasági legyen nálad a szüléskor, mert egyébként nem írják az apa nevére a bébit, remélem tudtam segíteni, boldog babavárást:)) 36 hetes kismami
2008. ápr. 9. 14:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!