Mire jó, ha a gyereknek 2 neve van?
Figyelt kérdés
Milyen esetben adjátok neki a 2 nevet?2009. jún. 5. 22:13
1/14 anonim válasza:
Én azért, mert a név, amit hosszú évekkel őelőtte megszerettünk, kicsit bohókás és szerettük volna, hogy legyen egy "komoly" neve is.
A következő gyerekek már nam kaptak két nevet.
2/14 anonim válasza:
Az én babám az apukájáét és a nagypapáét kapta, aki nagyon korán, 30 évesen halt meg (hirtelen). Még jóval a baba születése előtt ígértem meg a férjemnek, hogy így lesz.
Lehet az egyik egy kedvelt vagy bohókás név, a másik komoly. (ezt akkor is használhatja ha komoly hivatása lesz, pl: bíróként furcsa lenne ha Bársonykának hívnák).
3/14 anonim válasza:
Mi azért kaptuk anno, és adtuk mi is, mert igy olyan szép ritmusa lett a névnek, jól hangzik :)
4/14 anonim válasza:
Szia. Nálunk hagyományőrzésből....Egy modernebb és egy klasszikusabb név jó választás lehet. Nekem is 2 van és nem bánom, hogy már nem Margitkáznak, mint kislánykoromban....
5/14 anonim válasza:
Mi azért adtunk a kisfiunknak 2nevet,mert a vezetéknév a leggyakoribbak közé tartozik és ezzel csökkentsük az esélyét,hogy azonos nevűek legyenek a környezetébe.Pl.ovi,suli,munkahely.Ugyanis az apukáját ez végigkiséri.Kellemetlen ha úgy különböztetnek meg,hogy I-es v. II-es.
6/14 anonim válasza:
Mi azért, mert a férjem nem magyar - így lett egy itt használható és az ő országában használható keresztneve is a fiunknak, így senkinek sincs kiejtési problémája, ha becézni kell a picurt
7/14 anonim válasza:
Egyet az apu kedvéért,egyet az anyu kedvéért...
Ismerős ez a régi,tunkoljuk a gyerekbe a falatot szöveg?
Nah ez nálunk a babára vonatkozik,egy név amit anya egy név amit apa szeret,így nincs vita:)
8/14 anonim válasza:
Mi azért,h az apukája/anyukája nevét is megkapja.Az első a Neki választott keresztnév,és 2.ként kapja a szülőét.
9/14 anonim válasza:
Nálunk egyrészt azért, mert a családban mindenkinek két neve van. Másrészt azért, mert... Nos tudni kell, hogy az apukával mi külön váltunk még a terhességem alatt, és az apja is ragaszkodott egy névhez és én is egy másikhoz, ezért kettő lett, csak hogy nyugi legyen. Még jó, hogy nem hagytam magam meggyőzni, mert az apja kb. 3 hónapig látogatta, utána eltűnt, már egy éve nem láttuk, szóval még jó, hogy két név lett, és nem csak az az egy, amit ő akart, amikor ezek után meg nem is foglalkozik vele.
10/14 anonim válasza:
szerintem a legnagyobb hülyeség a világon egy gyereknek 2 keresztnevet adni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!