Ez hogy lehet? Gyed 19.550 Ft (0525) Gyás 71.835Ft (0501)
Figyelt kérdés
Ez most mi?
Ennyi gyedet fogok kapni minden hónapban?
Gyás?ezt nem értem!
Lécci segítsetek
2009. jún. 5. 07:57
1/8 anonim válasza:
Valószínű, hogy ez töredékhavi ellátás. Én is kaptam hasonló összeget és engem is meglepett. Itt az oldalon kérdeztem rá, ezeket a válaszokat kaptam: http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__egyeb-..
Egyébként a TGYÁS és a GYED összege között csupán pár ezet FT eltérés van.
2/8 anonim válasza:
A Gyás tulajdonképpen,a szülési szabadság.Ami 168 nap.Ez a fizunak azt hiszem 75%,de nem vagyok benne biztos. A Gyed is ennyi,talán 70%,ami a gyerek 2 éves koráig jár.A 19.550 Ft,szerintem a gyes,ami az utolsó évben van,annyi nem lehet a gyed,az nagyon kevés,még a minimál bérhez is.
3/8 A kérdező kommentje:
Köszi lányok!
De mégis most akkor e hónapban ennyi gyedet kaptam? május 25-től jár a gyed,akkor meg mi ez a Gyás?
Totál kiakadtam!
2009. jún. 5. 08:09
4/8 anonim válasza:
Ha május 25-én járt le a Tgyás, akkor a Gyedet csak a következő hónapban fogod kapni, a Gyed visszamenőleg (mindig az előző havit fogod kapni, tehát a májusit majd júniusban) jár.
5/8 A kérdező kommentje:
Nah most már tényleg összekavarodtam!
Ha júniusban kapom a gyedet akkor ez most töredék gyed?
2009. jún. 5. 08:20
6/8 A kérdező kommentje:
Köszi neked is!
Elnézést ha hülyéket kérdezek,de nagyon kivagyok akadva ennyiből a babámat nem tudom nevelni!
2009. jún. 5. 08:21
7/8 anonim válasza:
Szia!Ha május 25-ig kaptad a TGyás-t akkor ez a maradék 4 napra (Máj. 26,27,28,29) szóló Gyed.Következő hónapban már teljes havit fogsz kapni.De az is kevesebb lesz valamivel mint a TGyásod volt, ne ijedj meg, ez azért van, mert a Gyedből már vonnak még valami járulékot, amit a TGyásból nem.
8/8 A kérdező kommentje:
Köszi!
akkor most megnyugodtam!
Rendes tőletek:D
2009. jún. 5. 08:35
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!