Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Gyereket szeretnék, de még...

Gyereket szeretnék, de még nem lehet, mit tegyek? Tanácstalan vagyok.

Figyelt kérdés
27 éves vagyok (közel 28), jelen pillanatban munka nélküli. Már nagyon szeretnék babát, de tudom, hogy nem lehet még, kell az egy éves munka viszony. De úgy félek, hogy nem találok semmit, vagy csak sokára és csak tolódik a dolog és nagyon kicsúszok az időből. Mit tegyek? Sokaktól hallom, hogy a húszas évei elején szült és milyen boldogok. Én meg már lassan a harminc felé közelítek és semmi nincs kilátásban. Emiatt olyan boldogtalan vagyok és sokszor depressziós is.
2012. febr. 16. 19:41
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

miért is kell az 1-éves munkaviszony?gyed-hez?

ha párod dolgozik és megéltek a fizetéséből akkor a gyes is elég lesz a babára ami havi 38e családi pótlékkal együtt.Ha pedig a TB miatt akkor lehet havonta 5e fizetni és biztosítva vagy arra a hónapra amit kifizettél vagy Polgármesteri hivatalnál 1-évig fizetik a TB-det ha nincs meg az 1-főre jutó jövedelem.Kérlek válaszolj,segíteni szeretnék.

2012. febr. 16. 19:48
 2/12 A kérdező kommentje:
A gyed miatt, igen. Albérletben lakunk, párom 150 körül keres.
2012. febr. 16. 19:51
 3/12 anonim ***** válasza:
De ha megéltek belőle,akkor mi az akadály,az én párom 130-at keres,én kapom a gyed-et családit és mindent megtudunk venni a kislányunknak és magunknak amit szeretnénk.Bevallom mi,minimál bélre vállaltuk a picit,de minden jóra fordult,mielött megszületett a kislányunk 2-hónappal elötte lett ez a munkahelye.Én nem várnék,és ha még mindig keveset keresne akkor is megélnénk és a kicsinek is meglenne mindene.
2012. febr. 16. 19:59
 4/12 anonim ***** válasza:
ja megint az első voltam :D
2012. febr. 16. 20:00
 5/12 A kérdező kommentje:
Lakást akarunk venni, ha gyerek mellett fizetjük, nem leszünk nagyon megszorulva?
2012. febr. 16. 20:00
 6/12 anonim ***** válasza:

na akkor,mi a 130e-85e kiadunk...számla,benzin (párom minden nap 120km utazik munkahelyére és vissza persze)mellette a gyerek,a kaja és félre is kell tenni,ha valaki beteg lesz.Mi megélünk az tuti,és jól élunk nem mint hal a vízben de nem kell panaszkodnom,ha kell valami megtudjuk venni.Számold ki,ti mennyiket fizetnétek,számla ez-az de a babát és a vele járó jövedelmeket ne számold hozzá,tuti jó eredményt kapsz,és a babával járó jövedelem bőven elég a picinek,ha esetleg meg kell venned ezt azt,és + mikor megszületik a pici 63-64e forintot kapsz.Azt elteheted nehezebb időkre vagy megveszed ami hiányzik.

Majd nézem írsz-e még :D

2012. febr. 16. 20:21
 7/12 anonim ***** válasza:
Ja és egy jó tanács,nekünk lakás hitelünk van és a kislányunkra kaptunk szocpolt és belement a hitelbe,de csak mert lakáshitel,késöbb annyival is előrébb lennétek.
2012. febr. 16. 20:24
 8/12 A kérdező kommentje:
Ha maradnánk az albérletben, akkor is kb. 30-40 ezer Ft menne csak erre a célra. Akkor nem beszéltünk a rezsiről, a gyerekről, élelemről és minden másról. Annyira bizonytalan vagyok, szerintem meg tudnánk oldani, de nagyon nélkülözni sem akarok a gyerek miatt. Ja, és igazából csak kb. 4 év múlva tudnánk lakást venni, ha csak párom dolgozik, ezért szerettem volna én is, mert akkor már egy év után jöhetne a lakás és a baba is.
2012. febr. 16. 20:27
 9/12 anonim ***** válasza:
Párom most mondta van-volt olyan,hogy bevállalod a 1-gyereket 4-éven belül vagy 2-gyerek 8-éven belül és van megelőlegező szocpol lakásvásárlásra,amit megkapsz mint alaptőke még a gyerekek születése elött és ha nem lehet gyerek orvos igazolja és nem kell visszafizetned,de ha lehet és nem sikerül vagy nem akarsz akkor igen.Nem tudjuk van-e még ilyen,remélem értetted, :D
2012. febr. 16. 20:31
 10/12 A kérdező kommentje:
Igen, értettem. :) Nos, ez nem hangzik rosszul szerintem utána fogok nézni ennek részletesebben. Köszönöm.
2012. febr. 16. 20:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!