Gyereket szeretnék, de még nem lehet, mit tegyek?
Tanácstalan vagyok.
miért is kell az 1-éves munkaviszony?gyed-hez?
ha párod dolgozik és megéltek a fizetéséből akkor a gyes is elég lesz a babára ami havi 38e családi pótlékkal együtt.Ha pedig a TB miatt akkor lehet havonta 5e fizetni és biztosítva vagy arra a hónapra amit kifizettél vagy Polgármesteri hivatalnál 1-évig fizetik a TB-det ha nincs meg az 1-főre jutó jövedelem.Kérlek válaszolj,segíteni szeretnék.
2012. febr. 16. 19:48
2/12 A kérdező kommentje:
A gyed miatt, igen. Albérletben lakunk, párom 150 körül keres.
De ha megéltek belőle,akkor mi az akadály,az én párom 130-at keres,én kapom a gyed-et családit és mindent megtudunk venni a kislányunknak és magunknak amit szeretnénk.Bevallom mi,minimál bélre vállaltuk a picit,de minden jóra fordult,mielött megszületett a kislányunk 2-hónappal elötte lett ez a munkahelye.Én nem várnék,és ha még mindig keveset keresne akkor is megélnénk és a kicsinek is meglenne mindene.
2012. febr. 16. 19:59
ja megint az első voltam :D
2012. febr. 16. 20:00
5/12 A kérdező kommentje:
Lakást akarunk venni, ha gyerek mellett fizetjük, nem leszünk nagyon megszorulva?
na akkor,mi a 130e-85e kiadunk...számla,benzin (párom minden nap 120km utazik munkahelyére és vissza persze)mellette a gyerek,a kaja és félre is kell tenni,ha valaki beteg lesz.Mi megélünk az tuti,és jól élunk nem mint hal a vízben de nem kell panaszkodnom,ha kell valami megtudjuk venni.Számold ki,ti mennyiket fizetnétek,számla ez-az de a babát és a vele járó jövedelmeket ne számold hozzá,tuti jó eredményt kapsz,és a babával járó jövedelem bőven elég a picinek,ha esetleg meg kell venned ezt azt,és + mikor megszületik a pici 63-64e forintot kapsz.Azt elteheted nehezebb időkre vagy megveszed ami hiányzik.
Majd nézem írsz-e még :D
2012. febr. 16. 20:21
Ja és egy jó tanács,nekünk lakás hitelünk van és a kislányunkra kaptunk szocpolt és belement a hitelbe,de csak mert lakáshitel,késöbb annyival is előrébb lennétek.
2012. febr. 16. 20:24
8/12 A kérdező kommentje:
Ha maradnánk az albérletben, akkor is kb. 30-40 ezer Ft menne csak erre a célra. Akkor nem beszéltünk a rezsiről, a gyerekről, élelemről és minden másról. Annyira bizonytalan vagyok, szerintem meg tudnánk oldani, de nagyon nélkülözni sem akarok a gyerek miatt. Ja, és igazából csak kb. 4 év múlva tudnánk lakást venni, ha csak párom dolgozik, ezért szerettem volna én is, mert akkor már egy év után jöhetne a lakás és a baba is.
Párom most mondta van-volt olyan,hogy bevállalod a 1-gyereket 4-éven belül vagy 2-gyerek 8-éven belül és van megelőlegező szocpol lakásvásárlásra,amit megkapsz mint alaptőke még a gyerekek születése elött és ha nem lehet gyerek orvos igazolja és nem kell visszafizetned,de ha lehet és nem sikerül vagy nem akarsz akkor igen.Nem tudjuk van-e még ilyen,remélem értetted, :D
2012. febr. 16. 20:31
10/12 A kérdező kommentje:
Igen, értettem. :) Nos, ez nem hangzik rosszul szerintem utána fogok nézni ennek részletesebben. Köszönöm.
Kapcsolódó kérdések: