Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Szerintetek egy vagy két...

Szerintetek egy vagy két nevet adjak a kisfiamnak?

Figyelt kérdés
Két névvel nem lesz sok bonyodalom? Vajon fogjuk mindkettőt használni? Kettő is nagyon tetszik, de nem tudom, hogy praktikus-e? Van akinél bevált a két keresztnév?
2012. febr. 16. 10:36
 1/9 anonim ***** válasza:
Általában úgyis csak az egyiket használja, és legalább eldönheti nagyobb korában, hogy melyiket akarja inkább használni. :)
2012. febr. 16. 10:45
 2/9 anonim ***** válasza:

Szia!

Szerintem egy nevet adj:)

De ezt Neked illetve Nektek kell eldönteni:)

Nekem személy szerint nem tetszik az, ha valakinek két neve van, illetve semmi értelmét nem látom.

Ha neked úgy tetszik, akkor adj kettőt!

Bonyodalom szerintem nem lesz belőle, de valószínű úgyis csak az egyiket fogjátok használni.

2012. febr. 16. 10:46
 3/9 anonim ***** válasza:

Ez eléggé megosztó kérdés:) VAnnak az egy név, és a két név pártiak.

Én egy névre voksolok. A kettő csak felesleges bonyodalmakat okoz.

2012. febr. 16. 10:48
 4/9 anonim ***** válasza:

Felesleges, nem fogjátok használni, csak az egyiket. Pláne ha hosszú vezetékneve lesz, és még a két keresztnév utánna....

Sokaknak nem is tudja az ember hogy két kerszt neve van, mert nagyon ritka az aki mind a két kereszt nevével bemutatkozik.

Arra is gondolni kell, hogy ha olyan munkahelye lesz, ahol hivatalosan mindig ki kell írnia az egész nevét, akkor nem biztos hogy örülni fog neki.

Férjemnek is van egy hosszú vezetékneve, és két nem túl rövid kereszt neve, de nem is szereti a második nevét, nem is használja, csak mikor hivatalos ügyben el kell járnia.

A második név időközben el is felejtődik, azért lehet adni mert jól hangzik még most, de idővel te sem úgy fogod bemutatni a gyereket hogy pl. Udvaros Benjámin Máté csak Beni.

Na meg ha lesz egy felesége, (akinek úgyszint két keresztneve van) akkor az fog a legjobban örülni:)

Pl. Udvasros Benjámin Máténé Kovács Dóra Petra

És ha elkerül küldföldre egy kiacifántos névvel, na akkor azt hiszem fogsz csuklani :)))

2012. febr. 16. 10:52
 5/9 anonim ***** válasza:
Tényleg nagyon szubjektív dolog. Akik az egy névre szavaznak, szerintem azért teszik, mert két nevet macerás használni, ami igaz. Viszont nem muszáj mindkettőt használni, a "középső" például elég csak a legszemélyesebb hivatalos papírokon. (Születési anyakönyvi kiv., házasságlevél, stb.) Szóval egy "középső" név lehet rejtett, viszont ha nagyobb korára valaki hátrányát érzi pl. egy Bence névnek, akkor használhatja a másikat. Akik Dzsenifer meg Bonifác neveket adnak a gyereküknek, direkt javaslom egy elterjedtebb, rejtett név használatát is a másik mellett. :)
2012. febr. 16. 11:04
 6/9 A kérdező kommentje:
Áron Hunor lenne. A vezetéknév közepesen rövid. Sajnálom mindkettőt, hogy valamelyiket elhagyjam.
2012. febr. 16. 11:55
 7/9 anonim ***** válasza:

Mindkét gyerekünk egy nevet kapott. A kisebbik még pocakban van, de neki is egyet tervezünk.

Nekem kettő van és soha nem használtam a másodikat.

A tanítványaim többségének egy neve van. Akiknek kettő, azoknál is csak a hivatalos papírokon szerepel a második keresztnév. Sem a füzeteikre nincs ráírva, sem bemutatkozásnál nem használják, legalábbis legtöbbször nem.

2012. febr. 16. 13:36
 8/9 anonim ***** válasza:

A két keresztnévnek szerintem annyi előnye van, hogy választhat belőlük.

Szép neveket választottál. Azért azzal is számolj, ha lesz még egy kisfiad később, nehogy akkor ne találj neki megfelelő nevet, mert a 2 kedvencet előtted az első szülöttre.

Én azért tervezek kettőt adni, mert nagyon sok szép név van ami tetszik, és szeretném ha viselné majd a gyermekem őket. De ez az én egyéni véleményem.

Én adnék kettőt, de fontold meg.

2012. febr. 20. 17:29
 9/9 anonim válasza:
Nekem volt gimiben egy osztálytársam, aki Kitti Katalin volt. Otthon általában Katának, a suliban meg Kittinek hívtuk. Ő a Katát jobban szereti (bár máig nem értem,hogy akkor miért nem mondta gimi elején, hogy úgy hívjuk:P).
2012. febr. 22. 12:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!