Ha minimálbérre (8 órába) vagyok bejelentve, akkor mennyi GYED-et fogok kapni?
Szia!
A minimálbér 71500 Ft.
Kb. bruttó 50eFt lesz a gyed-ed, ebből vonnak 18% szja-t (9000) és 9,5% nyugdíjat (4750), plusz ha kéred, akkor adójóváírás (11340). Összesen így nettó: kb. 48eFt-ot fogsz kapni.
Másodiknak:
Ott a pont!
Akkor is 45eFt körül lesz a gyed összege :)
köszike! Aranyosak vagytok!
És mi lenne akkor ha megtudnám hogy terhes vagyok és megemeltetném a fizumat csak papíron, és amennyivel többet kellene fizetni a magasabb adó meg ilyenek miatt az kifizetném én! Akkor magasabb lenne majd a gyedem?
(megoldható az ilyen,mert kis vállalkozásban dolgozom egyedüli alkalmazottként!
Értem!
De hát az nekem pont jó lenne...
Mert ha most sikerülne összehozni a babát a nyáron akkor megemeltetném a fizut és úgyis csak 2010ben lenne esedékes a szülés a és a gyed igénylés! Tehát nem lenne hülyeség amire gondoltam! :)
Akkor számoljunk egy kicsit.
Most a 71500-al kb. 45eFt Gyed-et, előtte kb. 50eFt tgyást kapnál.
Tegyük fel, hogy júliusban teherbe esel, és végig dolgozni fogsz márciusig.
Ha felemelteted, br. 90-re a fizud (nettó 69eFt), akkor az azt jelenti, hogy a megemelkedett járulékokat te átvállalod az havi kb. 13eFt, összesen a szülésig 117eFt.
Fél évig a 71500, fél évig a 90eFt-ból számolva:
A szüléstől tgyás-t kapsz: kb. 55eFt.
Utána jön a gyed: kb. 50eFt
A tgyáson nyersz 30eFt-ot és ha a gyerek második életévéig kapod a gyed-et, akkor azon még kb. 90eFt-ot, a mérleg: kb. 3eFt össz nyereség a két év alatt, az havi szintre lebontva 125Ft.
Ha nem 90-re, hanem 120-ra nyomod fel a fizud, akkor a munkáltatódnak fizetsz havi kb. 35 eFt-ot (összesen 315eFt-ot), tgyás 66eFt, gyed kb. 60eFt lesz. Ekkor a tgyás alatt 96eFt-ot nyersz, a gyerek két éves koráig járó gyed alatt 270-et, a mérleg plusz 51eFt a két év alatt, az havonta kb. 2eFt.
Tovább számoljak?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!