Szerintetek az abortusz tulajdonképpen azt jelenti, hogy a szülő (k) nem vállalják a felelősséget azért a döntésükért (vagy nem felelőségre vonhatók érte), hogy lefeküdtek egymással, holott ismerték annak a lehetséges kimenetelét?
Nem. Az én olvasatomban az abortusz azt jelenti, hogy józanul mérlegelik a lehetőségeiket, és ha nem tudnak változtatni a körülményeiken, nem engednek világra jönni egy életet, ha az nem lenne megfelelő minőségű.
100%-os védekezés pedig nincs, így ha nincs lehetőséged gyereket nevelni, akkor él tökéletes önmegtartóztatásban?
Tehát akkor ahány aktus annyiszor szüljek ha megfogant?
És ha nincs rá anyagi keretem,hogy felneveljem vállani tudjam azt a gyereket akkor ne is sexeljek,vonuljak inkább zárdába,nem tudom,hogy hogy tudnék úgy védekezni,hogy telyes mértékbe kizárjam a terhesség lehetőségét.Vannak helyzetek amikot igenis ez a lehetőség van csak elveteted,fizetsz is érte ám a lelkiismereteddel és bűntudatoddal.DE ha megszülöd azt a gyereket a lelked nem hasadna meg az éhezés,nélkülözés láttán?
Szerintem inkább felelősség vállalás,hogy lemondasz róla mert nehezebb sórs várna rá ha megszületne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!