Saját vagy nevelt gyerek?
Hiába próbálnák erre ösztönözni az embert, ha nem érez rá késztetést, mert túl erős bennünk a vér átörökítésének ösztöne. Te el tudod képzelni, hogy csak a pénzért lemondasz a saját gyerekről, és másét neveled inkább, aki ráadásul lehet, hogy értelmileg, testileg, érzelmileg sérült? Hozzátéve még azt is, hogy bármikor elvehetik tőled, hiszen csak nevelőszülő vagy? Ha meg ugye örökbefogadod, megszűnik a támogatás. Nem hiszem, hogy ez így működne. Arra persze ösztönözhetnek, hogy a sajátod mellé vegyél ki nevelt gyerekeket. Ami meg nem rossz dolog, hiszen te pénzhez jutsz, az állam meg spórol az intézeten.
Ha nagyon bosszant ez a dolog, fogd fel úgy, hogy nekik ez a munkájuk, amiért fizetés jár. Az óvónő is fizetést kap azért, hogy vigyáz a gyerekeinkre.
Én személy szerint nem tőlük sajnálom a pénzt, hanem az óriási végkielégítéseken, sikkasztásokon háborodok fel.
Nagyon megérdemelnék Ők is. De már leírtam neked, hogy ha 1000-ből 10 család nevelőszülős, akkor pénzügyileg megoldható a 10 támogatása, de a 990-é már nem.
Én is sajnálom, hogy így van ez, de személy szerint azt gondolom, hogy nagyon is megilleti Őket ez a pénz. Mert hidd el, hogy sokkal nehezebb nekik felnevelni ezeket a gyerekeket, mint a sajátjukat. Mert legtöbbjük már komoly sérüléseket szerzett a saját családjánál, amin nem túl egyszerű átsegíteni Őket. És ez a munka az, amit szinte lehetetlen forintosítani. Hogy megpróbálnak embert nevelni ezekből a gyerekekből, akik majd nem segélyekből élnek, hanem hasznos tagja lesznek ennek a társadalomnak.
Tudod mi jutott még az eszembe? Képzeld el, hogy az állam ezerrel elkezdi támogatni a családokat. Erre a nyugdíjasok fellázadnak, hogy akkor Őket is. Aztán a betegek, hogy legyenek olcsóbbak a gyógyszerek. És így tovább... De erre a világ minden pénze nem lenne elég.
Én valahol hiszek abban, hogy a gyerekek felnevelése elsősorban a szülők kötelessége, mégha ez nagyon nehéz is.
Kívánom neked, hogy találj munkát, legyen saját otthonod, és vállalhass kisbabát.
Most el kell mennem itthonról, de ha hazajövök, még ránézek a kérdésedre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!