Saját vagy nevelt gyerek?
Tisztában kellene lenni a dolgokkal.
Ha örökbe fogadnak egy gyereket akkor ugyanazt a juttatást kapják mint a nem örökbe fogadott gyerek (családi pótlék) mivel onnantól saját gyereknek számít.
Több pénzt a nevelőszülői hálózatban lévők kapnak akik nem fogadják örökbe a gyereket hanem ideiglenesen nevelik. Ebből az országban pár tucat van és komoly feltételeket kell hozzá teljesíteni. Nekik gyakorlatilag az a dolguk, hogy megkönnyítsék az árvaellátási hálózatot.
Így van, utána kellene nézni és nem vagdalkozni!
Az örökbefogadott gyerek után egy huncut fillérrel sem kap többet senki!
A nevelőszülő tök más, és aki ezzel foglalkozik annak ez a munkája, tehát nem tud mellette máshol is dolgozni, így nyilván fizetés jár érte!
Tehát neked a nevelőszülőkkel van gondod, ha jól értem.
Régen, az én gyermekkoromban előfordult, hogy kivettek jó néhány gyereket, aztán rájuk bízták a házimunkát, a gazdaságot. Volt aki éppen a gyerekek miatt tudott hatalmas földet megművelni, rengeteg állatot tartani. A gyerekek meg csak úgy nőttek, nem nagyon foglalkoztak velük. Persze már akkor is volt ellenpélda. Az első fiúmat egy idős néni nevelte, akinél egyszerre volt 8-10 gyerek. Ő is kiadta nekik a feladatokat, segítettek a kertben, az állatok körül, de Ő az így megteremtett pénzből tartotta el Őket, az államtól kapottat pedig betette minden gyereknek egy-egy külön számlára. Amikor megkapták az Életkezdési Támogatást, mindannyian meg tudtak venni egy-egy pici házat.
Ma már szerencsére odafigyelnek arra is, hogyan nevelik a gyerekeket, és a pénzzel is szigorúan el kell számolniuk. Ha vannak gyerekeid, akkor pontosan tudod, hogy nem kevés feladatot rónak az emberre. Nem hiszem, hogy valaki csak a pénz miatt venne ki több gyereket is, mert ezzel nagyon nehéz feladatra vállalkozna. Én jelenleg két családot ismerek, akik nevelőszülőként "dolgoznak". Egyikük végtaghiányos gyerekekre specializálódott, mert a saját fia is így született. Másikuk a saját 4 gyereke mellé vesz ki gyerekeket, és neveli fel Őket.
Egyikük sem pusztán a pénz miatt csinálja, sőt az elsőként említett szívesen örökbe is fogadná az aktuális kislányát, ha a szülők lemondanának róla.
Nem tudom, miért merült fel benned ez a kérdés. Talán elkeserítőnek találod, hogy mennyire nem támogatja az állam a családokat. Igazad van, tényleg nehéz helyzetben élünk. De ez az egész egyszerű matek. Egy gyerek intézetben történő felnevelése jóval többe kerül, mint amit a nevelőszülőknek fizetnek, tehát megéri "alkalmazni" Őket. Mert ugye azt azért nem várhatják el senkitől, hogy akár sérült, vagy fogyatékos "idegen" gyerekekről ingyen gondoskodjon. És hogy a többi család miért nem kap? Ez is matek. Mert rengetegen vagyunk, és erre egyszerűen nincs pénz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!