Kapok gyedet, ha az első babánál nem volt meg a 180 napom, és 2,5 éve gyes-en vagyok?
Bár pontos választ nem tudok adni, de szerintem nem. Kérdésedből azt vettem ki, hogy egyeskével csak gyesen voltál. Tehát elvileg ketteskével is azon leszel.
Ha bejelentenek akkor talán lehet rá esélyed.
Kicsit utána olvastam, arra jutottam, ha jól értelmezem az olvasottakat, hogy ha bejelentenek akkor kaphatsz gyedet elvileg. De biztos ír valaki okosabbat is nálam:)
ez alapján jutottam a fent leírtakra.:)
Első babánál kaptál GYED-et?
Ha jól tudom a GYED-nek és a TGYÁS-nak is az alapfeltétele hogy a szülést megelőző 2 évben legyen 365 biztosított nap - aminek nem muszáj folyamatosnak lennie (lehet hogy beleszámít az előző GYED is, nem tudom pontosan). Továbbá hogy biztosított legyél, tehát legyen bejelentett munkahelyed. A 180 bérezett napnak az összeg kiszámításánál van jelentősége, ha az előző két feltétel fennáll. (ha nincs meg, akkor TGYÁS-nál a minimálbér kétszerese, GYED-nél a minimálbér az alap, kivéve ha a szerződés szerinti bér alacsonyabb ezeknél, mert akkor a szerződés szerinti bér)
A www.oep.hu oldalon egész jól le van írva minden, de a legjobb ha a neten keresel ingyenes tanácsadást, van pár ilyen oldal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!