Ha nem volt meg az 1. babámnál a 180 bérezett nap, akkor a 2. babánál mi alapján számolják a GYEDET?
1. babánál max tgyást kaptam, mert táppénzre mentem, így pechemre nem volt meg a 180 napom arra az évre
max. gyedet kaptam
2. baba - 2év 2 hónapra született az első után.
Max. tgyás, max gyedet kaptam eddig.
Idén pedig családi adókedvezmény nélkül 80.800ft-ot.
Most akkor mi alapján számolják nekem jelenleg a GYEDET?????
br. bérem 218 e ft.
Igen, csak a tavalyi 98-hoz képest a 80 e ft sokkoló.
Idén 96 e ft-al számoltam, családi adókedvezmény nélkül.
E helyett 80 e ft-ot kaptam:(((
16 e ft a különbözet és maximum 7.800ft-ot kompenzálnak, ha minden igaz. Aminek ugye örülök, de azért jó lett volna a max. gyed.
Tavaly 1 gyerekre érvenyesítettük, mert a párom akkor még nem dolgozott, csak diákmunkát, nem kapott jobban akkor:(
Már tavaly buktunk emiatt havi 10 e ft-ot márciustól.
szia. Nemtudo,. hogy visszaolvasol -e még. Lehet mégegy kérdésem?
A családi adókedvezményt a párom igényli mindkét gyerekre. Ekkor is jár a kompenzáció?
Illetve nekem a cégem felszámolás alatt áll, így a párom kitöltötte a papírt, beikszelte, hogy nekem nincs munkáltatóm. A munkáltatómnak le sem küldtük a papírt.
Én két soros nyilatkozatot tettem az oepnek, hogy nem én veszem igénybe. Ez elegendő?
Törvényes?
Egyébként párommal nem egy az állandó lakcímünk, és nem a férjem. Számít?
Nagyon köszönöm, ha erre is válaszolnál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!