Ha nem volt meg az 1. babámnál a 180 bérezett nap, akkor a 2. babánál mi alapján számolják a GYEDET?
1. babánál max tgyást kaptam, mert táppénzre mentem, így pechemre nem volt meg a 180 napom arra az évre
max. gyedet kaptam
2. baba - 2év 2 hónapra született az első után.
Max. tgyás, max gyedet kaptam eddig.
Idén pedig családi adókedvezmény nélkül 80.800ft-ot.
Most akkor mi alapján számolják nekem jelenleg a GYEDET?????
br. bérem 218 e ft.
AZ utoljára kapott ellátás alapja a gyed alapja is, vagyis neked az utolsó, maximált tgyás alapja a gyed alap is.
Mivel ez 156 ezer volt, így a gyed alapod is ennyi - vagyis neked nem lett több a gyeded, mint a korábbi max: a gyeded bruttó 109200.
Kérj kompenzációt.
Köszönöm a válaszodat.
A kompenzáció mennyi? Tavaly 98 e ft-ot kaptam egy gyerek családi adókedvezményével.
Idén nem én kértem a családi adókedvezményt, így 80 e ft-ot kaptam. Döbbenetemre.
A kettő különbözete a kompenzáció vagy a 8 e ft, a családin felüli különbözet????
Lehet ezt tudni?
arra a 2 hónapra, amíg a 2. baba megszületett szabit vettem ki.
ez idén volt. idén született.
jan és febr. volt szabi
és minden év jan. 15-éig maximumhoz igazították a gyedemet. Tavaly is kaptam erről értesítést.
2. gyereknél ez nem így van?
De idén is így van, csak a te esetedben nem lehet a minimálbérhez igazítani, tekintve, hogy az alapja nem éri el a mostani max. gyedhez tartozó minimálbért!
Itt a gond az, hogy mivel a tgyásod alapja lett a gyed alapod is, és a tgyás alapja meg akkor 156 ezer volt, így a gyed alapod is 156 ezer, mintha annyi lett volna a jövedelmed.
És ilyenkor ahogy a jövedelmedet sem igazítják (ha minimálbért kerestél, akkor a minimálbér emelésekor nem igazítják az új minimálbérhez a gyed összegét) a te gyededet se igazítják.
Kb. 7800Ft kompenzációt fogsz kapni.
Köszönöm.
Hát ez nem túl jó hír.
12 év egybefüggő munkaviszonyom volt 2008-ban.
Veszélyeztetett lettem, feküdnöm kellett, így elmentem táppénzre. Erre az évre 172!!!!! bérezett napom volt.
8 nap híja
Ráadásul a fiam január elején született.
Pech
Írtam akkor mindenkinek, hogyha ezt tudom, a szabikat veszem ki, de senki nem engedte, hogy visszamenőleg módosítsuk az évet.
Hát most ez van.
Szomorú ez a rendszer, nagyon szomorú
úgy olvastam annak jár kompenzáció aki 2011. dec 31.-én és 1012 jan. 1 is gyeden volt :(
remélem tévedek!
jaa, továbbolvastam, csak elírtad :D
kérd a kompenzációt :)
adójóváírás és adókedvezmény... ezt kompenzálják :)
ha a párod veszi igénybe a havi 10E-t akkor azt is számold hozzá, kevésbé sokkoló ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!