Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ha nem volt meg az 1. babámnál...

Ha nem volt meg az 1. babámnál a 180 bérezett nap, akkor a 2. babánál mi alapján számolják a GYEDET?

Figyelt kérdés

1. babánál max tgyást kaptam, mert táppénzre mentem, így pechemre nem volt meg a 180 napom arra az évre

max. gyedet kaptam

2. baba - 2év 2 hónapra született az első után.

Max. tgyás, max gyedet kaptam eddig.

Idén pedig családi adókedvezmény nélkül 80.800ft-ot.

Most akkor mi alapján számolják nekem jelenleg a GYEDET?????

br. bérem 218 e ft.

2012. febr. 12. 17:05
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

AZ utoljára kapott ellátás alapja a gyed alapja is, vagyis neked az utolsó, maximált tgyás alapja a gyed alap is.

Mivel ez 156 ezer volt, így a gyed alapod is ennyi - vagyis neked nem lett több a gyeded, mint a korábbi max: a gyeded bruttó 109200.

Kérj kompenzációt.

2012. febr. 12. 17:08
 2/12 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszodat.

A kompenzáció mennyi? Tavaly 98 e ft-ot kaptam egy gyerek családi adókedvezményével.

Idén nem én kértem a családi adókedvezményt, így 80 e ft-ot kaptam. Döbbenetemre.

A kettő különbözete a kompenzáció vagy a 8 e ft, a családin felüli különbözet????

Lehet ezt tudni?

2012. febr. 12. 17:16
 3/12 A kérdező kommentje:

arra a 2 hónapra, amíg a 2. baba megszületett szabit vettem ki.

ez idén volt. idén született.

jan és febr. volt szabi

2012. febr. 12. 17:24
 4/12 A kérdező kommentje:
azaz 2011-ben született a 2. baba:S
2012. febr. 12. 17:30
 5/12 A kérdező kommentje:

és minden év jan. 15-éig maximumhoz igazították a gyedemet. Tavaly is kaptam erről értesítést.

2. gyereknél ez nem így van?

2012. febr. 12. 17:46
 6/12 anonim ***** válasza:

De idén is így van, csak a te esetedben nem lehet a minimálbérhez igazítani, tekintve, hogy az alapja nem éri el a mostani max. gyedhez tartozó minimálbért!

Itt a gond az, hogy mivel a tgyásod alapja lett a gyed alapod is, és a tgyás alapja meg akkor 156 ezer volt, így a gyed alapod is 156 ezer, mintha annyi lett volna a jövedelmed.

És ilyenkor ahogy a jövedelmedet sem igazítják (ha minimálbért kerestél, akkor a minimálbér emelésekor nem igazítják az új minimálbérhez a gyed összegét) a te gyededet se igazítják.

Kb. 7800Ft kompenzációt fogsz kapni.

2012. febr. 12. 18:21
 7/12 A kérdező kommentje:

Köszönöm.

Hát ez nem túl jó hír.

12 év egybefüggő munkaviszonyom volt 2008-ban.

Veszélyeztetett lettem, feküdnöm kellett, így elmentem táppénzre. Erre az évre 172!!!!! bérezett napom volt.

8 nap híja

Ráadásul a fiam január elején született.

Pech

Írtam akkor mindenkinek, hogyha ezt tudom, a szabikat veszem ki, de senki nem engedte, hogy visszamenőleg módosítsuk az évet.

Hát most ez van.

Szomorú ez a rendszer, nagyon szomorú

2012. febr. 12. 18:38
 8/12 anonim ***** válasza:
Igen, és az a legszomorúbb, hogy annyira bonyolult a számítása, hogy ember legyen a talpán, aki átlátja. Így hétköznapi embernek nehéz kalkulálni:(
2012. febr. 12. 19:09
 9/12 anonim ***** válasza:

úgy olvastam annak jár kompenzáció aki 2011. dec 31.-én és 1012 jan. 1 is gyeden volt :(

remélem tévedek!

2012. febr. 13. 01:02
 10/12 anonim ***** válasza:

jaa, továbbolvastam, csak elírtad :D

kérd a kompenzációt :)

adójóváírás és adókedvezmény... ezt kompenzálják :)

ha a párod veszi igénybe a havi 10E-t akkor azt is számold hozzá, kevésbé sokkoló ;)

2012. febr. 13. 01:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!