Ma 4 hetes a kisfiam. Igèny szerint szoptatok. Csakhogy ez ma azt jelenti, hogy max 1 órát bír ki, és aztán kéri a cicit. Időnként keservesen sír is, valószínűleg már fáj a hasa a gyakori evéstől. Hogy tudnám hozzászoktatni, hogy csak 2-3 óránkènt egyen?
2012. febr. 6. 11:51
1/6 anonim válasza:
Mérted, hogy mennyit szopizik egyszerre? Próbáltad utána kifejni a maradék tejet? Nekem is hasonló volt a gond: a pici gyakorlatilag egész nap evett, mert alkalmanként csak 20-30 gramm tejet tudott megenni; nekem sajnos nem volt több. Amúgy ilyen korban még nagyon pici a baba gyomra, és egyszerre sokszor csak keveset tud megenni. Erőltetni nem szabad, mert ha túleszi magát, attól még jobban fáj a hasa és ki is bukja a felesleget. Szerintem ha van elég tejed, akkor etesd meg, amilyen gyakran kéri. Idővel rendeződnie kell a dolognak. Amúgy nem lehet, hogy csak azért sír, mert sok levegővel eszik? A mi babánk is 4 hetes kora körül kezdett hasfájós lenni. Espumisant később pedig Gripe Watert kapott és ettől rendeződött a dolog nagyjából.
2012. febr. 6. 12:00
2/6 anonim válasza:
Ha csak pár napig tart, akkor növekedési ugrása van.
2012. febr. 6. 12:02
3/6 anonim válasza:
a gyakori evéstől nem fájhat a pocija. Lehet, hogy sok levegőt nyel a sírástól vagy hamar megéhezik. Én is lemérném, hogy 1 evésre mennyit eszik.
2012. febr. 6. 12:16
4/6 A kérdező kommentje:
Lemèrem majd. Köszi. Hasfàjàs ellen Infacolt adok neki. De akkor ne eröltessem a 2-3 òrànkénti evèst? Tovàbbra is igèny szerint?
2012. febr. 6. 12:22
5/6 anonim válasza:
Szerintem ha van elég tejed, akkor mindenképp igény szerint szoptasd. Ha az Infacol nem használ (nekünk nem használt) szerintem próbáld ki helyette az espumisant vagy a Gripe Watert. Az első voltam.
2012. febr. 6. 12:25
6/6 anonim válasza:
még annyi jutott eszembe, hogy a hordozókendő nagyon jó megoldás pocifájásra is + majd a friss levegő is beválhat később, ott nagyon jókat tudnak aludni és azzal majd egy kicsit kitolódik az evés. ha fáj esetleg a pocakja, az valószínű, hogy a levegőt nyeléstől van (emiatt szokott lenni általában). Sajnos, ha sírnak is levegőt nyelnek (emiatt is jó a kendőzés, mert ha kielégíted a megkapaszkodási ösztönét, akkor nyugodtabban fog aludni) A sok szopi nem csak éhségcsillapítás miatt van,hanem a bújás miatt is. Ezért is jó az igény szerinti szopi.
Tapasztalatból írom, nekem mindkét gyerekemnél ezek a dolgok váltak be. A hordozókendő egyenesen megváltás volt. Nagyokat aludt benne, nyugodtabb volt, (olyannyira, h egy idő után nem is tudtam már, hogy tud-e sírni :D ). Nekem is több tejem lett, mert én is nyugodtabb voltam és összeszokott kis csapat lettünk.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!