Kötelezhetem a gyerekem apját, hogy apasági lemondó nyilatkozatot írjon alá?
Biztosan nem kötelezheted rá, hogy lemondjon.
De én a helyedben nem is tenném. Fizesse csak a gyerektartást.
Szia!
Lemondani ő tud a gyerekről, neked meg jóvá kell hagyni. Ha ezt megteszitek, akkor nem lesz semmilyen felelőssége és joga sem a gyermek felé. nem kell tartás díjat sem fizetnie. Kérdezd meg hajlandó-e lemondani róla?
Nem írtad hogy házasok vagytok-e?
Ha nem vagytok házasok sokkal egyszerűbb, ne jelöld meg apaként, vedd a saját nevedre. ebben az esetben a gyermek 3 éves koráig kell valakinek apasági nyilatkozatot tennie, vagy beírnak egy "vélt apát"!
Szia!
Ami a gyámügyet illeti, ha van új apuka, akkor nem zavarnak többet. Nálam örökbefogadta a gyereket a későbbi férjem, bár mivel a gyerek a vér szerinti apja nevén volt, nálunk le is kellett mondania róla a vér szerinti apának. Nem ment zökkenőmentesen, mert rendes örökbefogadási eljárást kellett indítania páromnak, és abba elég sokhelyen belekötöttek, de mikor megkpata a gyereket, azaz a nevére került, azóta nem zavartak minket semmivel sem. Ennek már lassan 2 éve megvan, azóta sem kerestek semmi miatt. Gondolom, ha addig nincs apuka, és csak egy apasági elismerő nyilatkozatot kell aláírnia az új apának, akkor azzal nincs ennyi gond.
Azt viszont tényelg megteheted, hogy szüléskor nem nevezel meg apát, de nem tudom mi a határidő, hogy apát kell megnevezni, vagy rögtön kérheted, hogy egy kitalált apa kerüljön be.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!