Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mi jut először eszetekbe...

Mi jut először eszetekbe amikor egy kövér családot láttok?

Figyelt kérdés
2 szülő apuka anyuka 3 kisgyerek, 5 3 és 1 évesek.A szülők ránézésre legalább 100 kilók, a gyerekek közül a 3 és az 1 éves ránézésre is gurul. Mi a legelső gondolatotok?
2012. febr. 4. 22:05
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
52%
Ha nem hormonzavaros az egész család, akkor gusztustalannak tartom őket. Nem vagyok egészség- és biomániás (egyáltalán nem), de nem tetszenek a dagadt családok egy cseppet sem, és igen is hibáztatom őket, hogy olyanok amilyenek.
2012. febr. 4. 22:06
 2/19 A kérdező kommentje:
És mire gondolsz hogy a gyerekek is azért ducik mert a szülők így etetik őket mint saját magukat vagy mert örökletesen ilyenek?
2012. febr. 4. 22:08
 3/19 anonim ***** válasza:
58%
Szerintem is gusztustalan, nem hiszem hogy minden kövérséget rá lehet fogni valamilyen betegségre. Van ilyen család a rokonaim közt, és a gyerek ugyan nem azért elhízott mert hormonzavaros, hanem mert etetik mindennel. És most már kiskamasz és látom rajta hogy egyre nehezebb neki.
2012. febr. 4. 22:16
 4/19 anonim válasza:
77%

olyan korban csakis a gyerekeken múlik.

ismerősöm is nagyon hülyén csinálja. volt olyan hogy már annyit evett a 1,5 éves gyereke, hogy kihányta, majd miután kihányt mindent a gyerek megint ültek az asztalhoz enni...

és ez "jó" az anyjának, ne lehet neki elmagyarázni értelmesen, hogy ez mért is nem jó...

ja és a gyerek éppen csak el nem gurul.

2012. febr. 4. 22:19
 5/19 anonim ***** válasza:
43%

Gusztustalan és szegény gyerekek, nagyon rossz lehet nekik, tuti majd mindenki csúfolni fogja őket az oviban, suliban.

Az ilyen szülőktől én elvenném a gyereket, kimeríti a veszélyeztetés fogalmát. :(

2012. febr. 4. 22:22
 6/19 anonim ***** válasza:
68%

A hamburger és a chips:(

Nekem mindig ez ugrik be elsőre egy ilyen család láttán, na meg a zabálás.

Nem hiszem, hogy az egész család hormonzavaros lenne, vagy valami hasonló bajban szenvednének, egyszerűen borzasztó étkezési szokásaik lehetnek. Én elítélem őket. Bocs ha kemény vagyok, de számomra visszataszító egy ilyen család.

2012. febr. 4. 22:22
 7/19 A kérdező kommentje:
Az ilyen családokat nem éri hátrány emiatt? Nem kapnak beszólásokat?? Azt gondoltam / gondolom hogy aki maga is túlsúlyos, vagy egész életében a kilókkal küzdött az nem akarhat ilyen rosszat a saját gyerekének. Mit éreznek ha a dagi gyerekükre néznek? Hogy de szép? És azt hova teszik hogy a mai világban a vékonyság a menő a divat?
2012. febr. 4. 22:24
 8/19 anonim ***** válasza:
76%

Szerintem az egy dolog, hogy van aki hajlamos a hízásra. Az én anyukám is hamar rájött, hogy apukánkra ütöttünk és nem rá, szóval gurulásra hajlamosak vagyunk. De mi 3 éves korunk óta sportoltunk.

Mivel hízásra hajlamos vagyok és a férjem is, szerintem a fiunk is az, ettől függetlenül sportolni fog nagyon hamar. És nem tömöm mindenféle sz@rral.

Mikor ilyen családot rátok egyértelműen a szülőket okolom. Persze a kövérek mindig azzal jönnek, hogy hormonális. De a szomorú igazság az az, hogy zabálnak és nem mozognak. Ráadásul rossz ételekből esznek sokat. Mivel felnőtt emberekről beszélünk tudjuk azt is, hogy ezek berögzült rossz szokások amit tovább adnak a gyerekeknek. Ezt látják ezt fogják csinálni.

A szülő rontja el. Ilyenkor nagyon sajnálom a gyerekeket, hogy hátránnyal indulnak az életben. Már oviban kezdődik a csúfolás, az általános iskolások meg nagyon kegyetlenek.

Azt mérlegelni, hogy rosszat vagy jót akarok a gyerekemnek? Mi a fontosabb? Hogy csipszet egyek sültkrumplival miközben megy a mónika só vagy példát mutassak neki, beleverjem a gyerekbe az egészséges életmód alapjait MOZGÁSSAL még ha nekem szülőnek nagy lemondással jár?

2012. febr. 4. 22:25
 9/19 A kérdező kommentje:
Én is így gondoltam (tehát első gondolatom az hogy úristen hogy csinálhatják ezt magukkal és a gyerekeikkel) csak én általában túlzottan kritikus vagyok, ezért kérdeztem meg másokat most itt. Meg jó lenne tudni aki ILYEN család ott hogy gondolkoznak a szülők, én csak egy ilyet ismerek ott anyuka szerint egy gyerek akkor aranyos ha kövér, nincsenek náluk étkezések mert egész nap esznek, nem is írnám le miket fogyasztanak az 1, 3 és 5 éves gyerekek...Anyuka azon akad ki ha a gyereke nem hízott semmit x hónap alatt (holott a 3 és 5 évesek már nem szoktak gyarapodni max évente 1-2 kilót).
2012. febr. 4. 22:27
 10/19 anonim ***** válasza:
76%

Nekem is az jut eszembe eloszor, hogy a szulok hibaja. Alapvetoen az.

Hajlam ide, vagy oda, de minden bizonnyal van egy nem tul egeszseges eletmodjuk, nem azt mondom, hogy feltetlenul rosszat esznek, de az biztos, hogy sokat, de altalaban rosszat is, meg sokat is.

Es az is egyertelmu, hogy csupan a gyermekek miatt ezen nem hajlandoak valtoztatni. Ugy meg eleg nehez raszoktatni a gyereket arra, hogy peldaul a tizorai joghurt, az uzsonnal gyumolcs, vagy epp az esti filmhez alma a nasi, ha kozben a szulok csokit, sutit, stb esznek ezek helyett.

Es nyilvan azzal sincsenek tisztaban, hogy mi szamit normal adagnak egy atlag embernek, lehet, hogy Ok alapban ket adagnyit tekintenek egynek es mondjuk egy normal ember adagot gyerekadagnak.

En ismerek ilyen csaladot, hat ez van. Nem fogok beleszolni, amig nem kerik. Es nem kerik.

A szuloknek mar tok jo, egymasra talaltak, elfogadtak mar igy 40 evesen, hogy kb 40 kilonyi sulyfelesleg van rajtuk.

Allandoan arrol poenkodnak, hogy milyen csunya, ha valaki gebe, meg 40 kilo vasaggyal, szerintuk mindenki anorexias, aki normalis testalkatu es minden pasi ropi es gyenge, meg az asszonyt sem tudja felemelni, akin nincs tobb 10 kg felesleg, hanem szalkas izmos.

Az eros asszony, meg az eros ferj (azaz Ok) kozben meg annyira jo allapotban vannak, hogy egy autobol kiszallas ruhaigazitassal es a gyerekek kiszedesevel 10 perc, utana rendesen fujtatnak ennyi mozgastol es folyik roluk a viz.

De nem baj, allitoag Ok orulnek ennek, szeretnek ilyennek lenni, igy tetszenek egymasnak. De a gyerekekre abszolut nem gondolnak, hogy veluk mi lesz, ha mondjuk nekik ez komoly fizikai es lelki problemat fog okozni par ev mulva.

2012. febr. 4. 23:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!