Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Tartósan beteg gyereknél hogy...

Tartósan beteg gyereknél hogy működik az utazási kedvezmény?

Figyelt kérdés
Azt tudom,hogy ő ingyen utazik helyi járaton, meg 1fő kísérő is, azt is tudom,hogy helyközin meg 90%-os kedvezmény van. Azt nem tudom,hogy ha vidékiek vagyunk, de fel kell vinnem a gyereket Pestre, akkor tudom,hogy ilyenkor 90% kedvezmény van. De mi van akkor,ha nekem még Pesten belül vinnem kellene metróval, vagy busszal? Ilyenkor is lehet ingyen utazni, vagy jár a 90%-os kedvezmény, vagy venni kell buszjegyet kettőnknek? Aki tudja erre a választ kérem segítsen. Előre is köszönöm.
2012. febr. 4. 09:11
 1/6 anonim válasza:

A BKV ingyenes bp határain belül, kívül 90%. A volan és a MÀV 90%.

Nekem is ilyen kártyám van. Jah és +1 fő ugyanazon kedvezménnyel.

2012. febr. 4. 09:29
 2/6 anonim ***** válasza:
Pesten belül csak felmutatod a kártyát a metrón, vagy ha villamoson ellenőr jön,akkor neki, személyivel. A kisérö személyije kell! Itt semmi jegyet nem kell venni, csak távolságin!
2012. febr. 4. 09:58
 3/6 anonim ***** válasza:
A gyereknek valami okiratát kell a kedvezménykártya mellé mutatni,ha nincs neki még diákigazolvány,akkor a lakcímkártyáját kérik el. Nekünk is míg nem volt diákigazolványa a lányomnak,elég volt a lakcímkártya.Kísérőnek semmit nem kell mutatni,mert a kísérő az lehet az anyán apán kívül más személy is! Metró,helyi járat ingyenes,a máv volán 90% mind kettőtöknek!
2012. febr. 4. 10:24
 4/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Tehát ez akkor is így érvényes, ha mi vidékiek vagyunk? Akkor is elég, ha csak felmutatom a kártyát? Bocsi, ha érthetetlen vagyok, csak szeretném biztosra tudni.
2012. febr. 4. 10:25
 5/6 anonim ***** válasza:
Igen,akkor is. Mi is vidékiek vagyunk voltunk pesten,szegeden is a lányommal! Egy okirat legyen a gyermekedről,jó a lakcímkártya is,ha nincs diákigazolvány. Igazolni kell,h tényleg a gyermeked használja a kártyát. Mi 2hetente általában utazzunk a kártyával,haza a szüleimhez.
2012. febr. 4. 10:59
 6/6 anonim ***** válasza:
Hát mi nemrég voltunk Gyulán. A távolságival nincs gond, ott 90-est vettünk odáig. Na de a helyijáraton elkérte a sofőr a helyijegy árát tőlem, a gyerek ingyen utazott, pedig ráadásul még 6 éven aluli is. De én nem vitatkoztam.
2013. febr. 22. 19:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!