A főnököm tegnap felmondott nekem, miközben védett munkavállaló vagyok a gyermekem 3 éves koráig?
Azt mondja a férjem, hogy a közös megegyezést semmiképpen ne fogadd le, mert akkor jogszerű lesz a kilépésed. Mondjon fel neked rendes vagy rendkívüli felmondással a főnököd, akkor járni fog a gyerek 3 éves koráig a fizetésed, utána kezdődik a törvény szerinti végkielégítés.
A legrosszabb amit tehetsz ha aláírod a közös megegyezést!!!!!!
Járjál be dolgozni ugyanúgy, mert ha szót fogadsz és nem mész be, akkor arra fog hivatkozni a felmondásánál.
Tavaly kiművelte magát, mert nekem is necces a visszamenetelem, valószínű ugyanaz várható nálam is mint nálad. Kislányom most 2 éves.
Nem irigyellek, de próbáld valahogy megúszni!
Nem és igen. A gyereked 3 éves koráig védve vagy a rendes felmondás ellen. Ma bementél dolgozni? Ha nem, akkor talán (hangsúlyozom: talán) ez indok lehet a rendkívüli felmondásra, ami ellen nincs védelmed! Úgyhogy sos menj el a háziorvoshoz, hogy pár napra írjon ki betegállományra.
Azt kell mérlegelned, hogy mi legyen: decemberig vagy védett, addig pokollá teheti(k) az életed. Vagy felveszed a vastag bőrt és közlöd, hogy abban az esetben írod alá a közös megegyezést, ha .... és jó pénzt kérsz érte. Ezt neked kell mérlegelned, nyilván ha tervben van a tesó projekt, akkor fog összeszorítva és addig dolgoznék, míg teherbe nem esek.
Első: nem kötözködésből, de nincs ilyen, hogy rendes v. rendkívüli felmondás és a gyerek 3 éves koráig kifizeti a béred + végkielégítés. Ha nincs 3 éves a gyerek, akkor közölheti, hogy majd ha betölti a 3-at akkor felmond neki, ebben az esetben decemberig van állása a kérdezőnek, jár utána a végkielégítés. VAGY most felmond rendkívüli felmondással, de akkor nem jár decemberig pénz, végkielégítés meg pláne nem. De ez utóbbit meg kell indokolni:
"96. § (1) A munkáltató, illetve a munkavállaló a munkaviszonyt rendkívüli felmondással megszüntetheti, ha a másik fél
a) a munkaviszonyból származó lényeges kötelezettségét szándékosan vagy súlyos gondatlansággal jelentős mértékben megszegi, vagy
b) egyébként olyan magatartást tanúsít, amely a munkaviszony fenntartását lehetetlenné teszi. Ettől érvényesen eltérni nem lehet."
1. vagyok, 3-nak és mindenkinek, de leginkább a kérdezőnek:
Ha ma nem mentél be, akkor tényleg szerezz orvosi igazolást, mert bajban leszel!
Első:
Még mielőtt félreértenéd, tényleg nem veled van a bajom, nehogy személyeskedésnek vedd, de sorra félretájékoztatod a kérdezőt!
Kérdező:
Felejtsd el azt a linket! Túl azon, hogy felületes, majdnem 2 éves. Azóta kb. ötvenszer módosították a Munka törvénykönyvét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!