Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » A főnököm tegnap felmondott...

A főnököm tegnap felmondott nekem, miközben védett munkavállaló vagyok a gyermekem 3 éves koráig?

Figyelt kérdés
3 hónapja jöttem vissza dolgozni,részmunkaidőben és tegnap közölte velem,hogy nem férek bele a keretbe ezért váljunk meg egymástól.Közös megegyezzéssel akar elküldeni,amibe én nem mentem bele!A gyermekem decemberben lesz 3 éves.Én úgy tudom,hogy nem rúghat ki ez idő alatt ilyen indokkal!Ráadásul még felmondási idő sincs,azt mondta már ma nem kell jönnöm dolgozni:( Megteheti ezt velem???
2012. febr. 1. 10:00
 1/6 anonim ***** válasza:

Azt mondja a férjem, hogy a közös megegyezést semmiképpen ne fogadd le, mert akkor jogszerű lesz a kilépésed. Mondjon fel neked rendes vagy rendkívüli felmondással a főnököd, akkor járni fog a gyerek 3 éves koráig a fizetésed, utána kezdődik a törvény szerinti végkielégítés.

A legrosszabb amit tehetsz ha aláírod a közös megegyezést!!!!!!

Járjál be dolgozni ugyanúgy, mert ha szót fogadsz és nem mész be, akkor arra fog hivatkozni a felmondásánál.

Tavaly kiművelte magát, mert nekem is necces a visszamenetelem, valószínű ugyanaz várható nálam is mint nálad. Kislányom most 2 éves.

Nem irigyellek, de próbáld valahogy megúszni!

2012. febr. 1. 10:38
 2/6 anonim ***** válasza:

Nem és igen. A gyereked 3 éves koráig védve vagy a rendes felmondás ellen. Ma bementél dolgozni? Ha nem, akkor talán (hangsúlyozom: talán) ez indok lehet a rendkívüli felmondásra, ami ellen nincs védelmed! Úgyhogy sos menj el a háziorvoshoz, hogy pár napra írjon ki betegállományra.

Azt kell mérlegelned, hogy mi legyen: decemberig vagy védett, addig pokollá teheti(k) az életed. Vagy felveszed a vastag bőrt és közlöd, hogy abban az esetben írod alá a közös megegyezést, ha .... és jó pénzt kérsz érte. Ezt neked kell mérlegelned, nyilván ha tervben van a tesó projekt, akkor fog összeszorítva és addig dolgoznék, míg teherbe nem esek.

2012. febr. 1. 10:39
 3/6 anonim ***** válasza:

Első: nem kötözködésből, de nincs ilyen, hogy rendes v. rendkívüli felmondás és a gyerek 3 éves koráig kifizeti a béred + végkielégítés. Ha nincs 3 éves a gyerek, akkor közölheti, hogy majd ha betölti a 3-at akkor felmond neki, ebben az esetben decemberig van állása a kérdezőnek, jár utána a végkielégítés. VAGY most felmond rendkívüli felmondással, de akkor nem jár decemberig pénz, végkielégítés meg pláne nem. De ez utóbbit meg kell indokolni:

"96. § (1) A munkáltató, illetve a munkavállaló a munkaviszonyt rendkívüli felmondással megszüntetheti, ha a másik fél

a) a munkaviszonyból származó lényeges kötelezettségét szándékosan vagy súlyos gondatlansággal jelentős mértékben megszegi, vagy

b) egyébként olyan magatartást tanúsít, amely a munkaviszony fenntartását lehetetlenné teszi. Ettől érvényesen eltérni nem lehet."

2012. febr. 1. 10:44
 4/6 anonim ***** válasza:

1. vagyok, 3-nak és mindenkinek, de leginkább a kérdezőnek:

[link]

Ha ma nem mentél be, akkor tényleg szerezz orvosi igazolást, mert bajban leszel!

2012. febr. 1. 11:11
 5/6 anonim ***** válasza:

Első:

Még mielőtt félreértenéd, tényleg nem veled van a bajom, nehogy személyeskedésnek vedd, de sorra félretájékoztatod a kérdezőt!

Kérdező:

Felejtsd el azt a linket! Túl azon, hogy felületes, majdnem 2 éves. Azóta kb. ötvenszer módosították a Munka törvénykönyvét.

2012. febr. 1. 12:36
 6/6 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm a válaszokat! Tegnap bementem dolgozni és újra beszéltünk a témáról.Megpróbálunk valami olyan megoldást találni ami mindkettőnknek jó!!! Remélem sikerül jól kijönnöm belőle.A közös megegyezést csak akkor írom alá,ha találunk valami köztes megoldást amivel én sem járok rosszul!Hát kíváncsi leszek....
2012. febr. 2. 11:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!