Jó döntés, rosz döntés? Honnan is tudhatnánk?
Sziasztok!
A mi életünkben is lejött a nagy kérdés ideje:
Bevállaljunk-e egy kisbabát?
Régóta foglalkoztat a gondolat,vágyunk is rá,de honnan is tudhatnánk mikor ideális?
Folyton van pro és kontra is!
Az esélyeket latolgatjuk,a jövőre nézve…de mi van ha a mostani felállás pár év múlva teljesen megváltozik?
Lehet egyáltalán tökéletes döntést hozni?
A mi pro és kontránk:
Szeretnénk letenni az érettségit(szakmánk természetesen rég van)
Szeretnénk felújítani a lakást
Szeretnénk letenni a jogsit
Szeretnénk kirándulni
Szeretnénk biztos munkahelyet találni
Szeretnénk élvezni az együtt töltött időt
Ez mint a várakozás mellett szól!
Aztán jön az ellenérvünk:
Miért ne lehetne iskola mellett babát vállalni?Hisz nem én lennék se az első se az utolsó!
Miért ne lehetne babástól lakást újítani?Nem lerobbant,végülis csak modernizálni akarjuk azt meg lehet apránként is!
Jogsi a mai világban…jó ha van de úgy se tudnánk jelen pillanatban fenntartani egy autót(hitelt nem akarunk és benzin),és nem vagyok lekésve róla egyáltalán!
Kirándulni gyerekkel is lehet!
Biztos munkahelyet meg a mai világban találni hatalmas nagy kiváltság!
És emiatt sajnos/szerencsére rengeteg időt tudtunk/tudunk együtt tölteni!
Folyton jönnek az érvek ellenérvek és mindig ugyan oda lyukadunk ki hogy ha racionálisan akarok dönteni akkor most kellene belevágni!
Fiatalok vagyunk,még remélhetőleg könnyen is össze jönne,a szülők is most tudnának a legtöbbet segíteni!És mire leteszem az érettségit addigra el is tudnék menni normálisan dolgozni,mert a jelenlegi szakmámmal semmire sem megyek!(értsd:keresek vele de nem eleget)
Nincs hitelünk,saját lakásban élünk,támogatást kapnánk a szülőktől és a jövőre nézve sem tudnék olyan érvet mondani ami miatt várnom kéne a babával!
Ti honnan tudtátok hogy itt az idő?Lehet ezt túl magyarázni?
Hány évesek vagytok?
Egyébként mi egyszerűen eldöntöttük: kibírjuk még nélküle? Amikor úgy éreztük hogy nem, nem bírjuk tovább baba nélkül, akkor jött a csemete pedig akkor még saját házunk se volt meg kocsink se. Azóta van minden, és plusz még 2 másik gyerek is.
Hány évesek vagytok?
Amúgy nem fogsz örülni, de én azt mondom, ezt nektek kell tudni.
Ha a szülőknek nem gond, hogy támogassanak, nektek nem gond, hogy tőlük fogtok függeni, sőt annyira segítenek, hogy még suliba is tudsz majd menni, mert vigyáznak a babára...
hát ti tudjátok...
2. vagyok.
Én onnan tudtam, de leginkább éreztem, amikor már minden nap eszembe jutott. És ha felmentem a közösségi oldalakra, csupa babás képeket láttam (vsz ezeket szúrtam kis rögtön:), és meglepődtem, hoyg "Már ennek is gyereke van? Meg ennek is?? Azt sem tudtam, hogy terhes,,," Kicsit éreztem az "irigységet", na akkor...
26 és 28 évesek vagyunk!
Félre értesz,nem tőlük fogunk függeni!Tehát nem nekik kell majd pelenkát venni meg ilyenek!
Egyébként hogy mennyire vágyunk rá...hát napi szintű a téma,az én fejemben szinte percenkénti!:)
De ettől függetlenül nem akarunk helytelen döntést hozni!:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!