Mi baja a gyerekemnek?
Ez egy divat a gyerekeknél és én aggódnék érte.
Amit ne tegyél ne fogd szobafogságra és ne akard nevelni, ahhoz már késö.
De ha elbeszélgettek megmondhatod neki, hogy nálad ez nem megengedett, te ezt nem nézed mert aggódsz érte, és ha még egyszer elöfordul ez akkor bizony szankciók jönnek, mint pl viszed és felveszed minden nap az iskolából (vagy apa, nagymama, aki ráér) vagy is kíséritek, ha barátnözni akar csak is elöre megbeszélve és oda is viszed hozod, de a legjobb ha csak nálatok találkoznak.
Ha megteszi megint akkor viszont rögtön be kell tartanod amit igérsz.
Ha szobafogságot vagy más büntetést rósz ki akkor jön az ellenkezés még több vágás. ha viszont ilyen apróságot teszel büntetésként, sokkal hatásossabb. neki elég ciki lesz minden nap mint kisiskolás gyerekekt kísérve látni, vagy nem mehet csak úgy el mert te kíséred mindenhova.
Köszönöm a válaszokat.
14:02,ez milyen betegség lehet ?
Beszélgetsz vele eleget? Elég jó a kapcsolatotok?
Én ugyanezt csináltam 13 évesen (most 30 vagyok, 2 gyermeket kiegyensúlyozott anyuka :D) és így utólag azt tudom mondani, hogy azt éreztem, hogy én senkit sem érdeklek, engem senki sem szeret, nem vagyok fontos. Ez inkább segélykiáltás, mint öngyilkossági szándék. Nem volt bizalmas viszonyom egyik szülőmmel sem, szorongtam otthon, bezárkóztam a szobámba, ők meg tudomásul vették, hogy ez van, sosem vették észre a karomat sem...
Szóval érdemes lenne valahogy megnyitni a lelkét, akár szakember segítségével is, ha másképp nem megy. És ha "butaságot csinál", gondolok itt rossz jegyekre, rossz társaságra, kézvagdosásra, esetleg alkoholra, akkor nem büntetni, hanem megkérdezni, hogy miért csinálta és hogy hogyan tudnál neki segíteni, hogy ne forduljon elő többet.
HOgy milyen betegség?
Mániás depresszió...
14:02-es vagyok
Nem vagyok szakember a témában. De a depressziótól kezdve bármi lehet. Amit az első linkelt, az jó.
Sajnálom, hogy ennél többet nem tudok mondani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!