Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Egyik kérdésemből jön a másik...

Egyik kérdésemből jön a másik Tehát ha párotok nem nagyon veszi ki a részét az otthoni teendőkből (a válaszok alapján úgy látom az enyém kifejezetten lusta, nemtörődöm) bevállalnád a 2. gyereket?

Figyelt kérdés

Nemsokára elkezdünk próbálkozni ... vagyis nem tudom.

1. Először helyre kéne rakni ezeket a dolgokat, h ne minden az én nyakamba szakadjon akkor is ha már 2 gyerkőc lesz?

vagy

2. Vagy majd szépen lassan, próbálkozás, majd terhesség alatt jó irányba terelni?

vagy

3. Ne most kezdjem mert úgyis otthon leszek a kicsivel, akkor több minden elvárható tőlem, ha nem dolgozom?

vagy ..... tanácstalan vagyok nagyon

2012. jan. 30. 10:10
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:

A probléma forrását én egyébként másban látom, mint lustaság. Csupán nem nagyon tudom hogyan segítsek és vezessem rá.

Kb 2 éve költözünk el szüleitől, addig Ő mindig is velünk élt. Család modellként ezt látta, amit most Ő is csinál. Apja születésük óta sokat melózott, az után meg már nem csinált otthon semmit. Nem játszott velük szinte soha, csak hordta nekik haza a drága játékokat kompenzálásképp. Anyja csinált szinte mindent. Mivel ezáltal anyja nagyon magányos volt, h a férje sosincs vele, teljesen a fiúk (párom és testvére) nyakára nőtt.

2012. jan. 30. 10:41
 12/19 A kérdező kommentje:

Nagyon anyás volt, otthon nem kellett neki sem csinálni semmit gyerekként sem, felnőttként sem (anyja 20on évesen is takarította a szobáját).

Aztán jöttem én (teljesen ellentétesen, önállóan), és próbáltam kicsit "elszakítani". Mióta elköltöztünk azóta kezd felnőni, de ez a része egyszerűen nem megy

2012. jan. 30. 10:45
 13/19 anonim ***** válasza:
100%
Kedves kerdezo. Az en ferjem sem segit sokat otthon. Sot ahogy valaki itt irta meg a koszos tanyerjat sem teszi el maga utan, mosogatni nem kell mert van mosogato gepunk szerencsere. Sokszor ha kenyeret vag a morzsat otthagyja vagy szetszorja a konyhaba hiaba takaritottam fel 10 percel elotte. DE! O mindigis ilyen volt. Csak az igazsag az, hogy engem annyira nem is zavart mert amig az embernek nincs gyereke ideje annyi van mint a tenger. En szivesen felkeltem vasarnap reggel, femostam, kiporszivoztam, munka utan kitakaritottam a fudot aztan lueltem pihenni vagy magammal foglalkozni. En csak akkor kezdtem erezni a "sulyat" ennek az egesznek amikor megszuletett a fiam. Sajnos elotte eszemben sem volt szoktatni vagy megvaltoztatni mert egyszeruen eszre sem vettem, szerettem takaritani, rendetrakni, nem okozott gondot. Ugyhogy sokan azt mondanak en hibaztam valahol el de ez is olyan: "hogyha tudom, hgoy elesek elotte leulok". :) Senki nem tud arra fekesziteni, hogy mi jon a szules utan es mire kene szoktatni a parunkat stb. Mostmar keteves a kisfiam, mindketten dolgozunk. En valahogy megtanultam nem aggodni a hazimunka miatt. Ha nincs felproszivozva hat nincs, ha nincs portorolva hat akkor nincs. Nem vet fel a kosz de nem is ragyog ugy a haz mint gyerek elott. A ferjem neha eljatszik a gyerekkel meg o megy erte a bolcsibe 3-kor, ha jo az ido viszi a jatszoterre vagy ki a kertbe. Szombatonkent vagy vasarnap delelott neha megkerem, hogy vigyazzon ra amig porszivozok vagy kicsit rendet rakok. Pl tegnap a furdot akkor pucoltam es fertotlenitettem ki amig delutan aludt. Par dolgot eltudok vegezni este is miutan elaludt. Szerencsre 19:30-kor mar alszik. Nekem nem kell fozni mert a munkahelyen eszunk, anyagilag is jobb mert a ceg ahol dolgzunk fizeti a kaja felet bonuszkent. A fiam meg a bolcsibe eszik. Nagyszulok nincsenek, kulfoldon elunk. Kertunk is van de azt hanyagoltam az utolso ket evbem. Az iden mar lesz egy kis paradicsom, paprika... mert a fiam mar eleg nagy es lehet mellette kerteszkedni. Oszinten szolva nallunk nem lesz masodik. Eleg nehez volt nekem ez es orulok, hogy a fiam mar 2 eves, nem kezdenem ujbol megint. Gyava is vagyok es a kenyelem is kozrejatszik.
2012. jan. 30. 10:57
 14/19 anonim ***** válasza:

Nálunk is úgy van, ahogy írtad. A párom apja semmit, de szór szerint SEMMIT sem csinál otthon és soha nem is csinált. Már 2,5 éve nyugdíjas, csak anyósom dolgozik már, de úgy képzeljétek el, hogy az öreg egész nap fekszik és tv-t néz és még az említett tányér elpakolás is nehezére esik. Anyósom 5-re ér haza és munka után kénytelen még a lusta dög férje után is pakolni, na meg főzni, takarítani stb. Az évi 3x-i nagytakarításhoz szabit szokott kivenni és egyedül csinál mindent, após meg ül a fotelban és morog, hogy nem látja tőle a tévét... Mi szoktunk neki segíteni függönyt feltenni, stb.

Sajnos vagy sem, én elég nagypofájú vagyok és bizony egyszer sem hagyom szó nélkül, ha a párom valami olyan dolgot nem tesz meg, ami neki is ugyanannyi időbe telik, mint nekem, mint pl. a tányér berakása a mosogatóba. Néha bepróbálkozik, hogy hátha már megenyhültem, de nem :) Néha ugyan többet morgok vele, mint kéne, olyankor bocsánatot is szoktam kérni utána, na de pont azt nem szeretném, hogy megszokja a jólétet, aztán pár év múlva már a kanapéra kelljen neki hordanom a kaját, mert arra sem képes, hogy felálljon...

2012. jan. 30. 11:11
 15/19 anonim ***** válasza:
Hát pont erről beszélek. Még semmi meg nem történt már parázol. Az nyilván való, hogy a megismert lusta férjed olyan lesz-e ami, vagy beáll a sorban. Mit lehet ezen félreérteni !
2012. jan. 30. 11:31
 16/19 anonim ***** válasza:
Drágaságom.pasi vagyok. Ugyan úgy voltam, ahogy és ami történik veled. Elváltan vettem el a tőlem fiatalabb feleségemet és hozzá kezdtem mindazt megmutatni neki a háztartási munkában, amit az Ő anyja nem tanított meg neki. Hát aranyos ! A kezem akkor tört volna el, amikor megmutattam. Ma már azt mondja ha felmegy az agyvize, hogy az is munka. Tehát munka mellett mindent megcsináltam amit csak tudtam, hogy a két gyerek mellett lehessen. Mondhatom, hogy elkényeztettem, de szerintem ezt csak a legnagyobb rosszindulattal mondhatnám. Tudom ,hogy gyerekekkel lenni nem vakáció és inkább mosását, főzést választottam.
2012. jan. 30. 11:37
 17/19 A kérdező kommentje:
Kedves 15-ös. Nem történt semmi de már is parázol .... ha az semmi amiket írok, akkor legyen igazad, nem történt semmi....
2012. jan. 30. 12:19
 18/19 anonim ***** válasza:

Mben nem segít? Mit várnál el tőle?

Ha mindenki oda van napközben gondolom esztek ahol vagytok. Estére néhány szendvics vagy virsli, rántotta a gyerekkel gyorsan összedobható addig meghallgatod a napját. Mosógép gondolom nálatok is magától megy, szétválogatni a gyerkőccel is lehet, terigetni 10 perc. Takarítás meg hétvégén megoldható.

2012. jan. 30. 13:52
 19/19 anonim ***** válasza:
hát örülök neki,hogy ti minden házimunkát meg tudtok csinálni a baba mellett,sajnos nekem nem megy,van olyan nap,hogy örülök neki el tudok menni úgy tusolni,hogy nem sír a fiam
2012. febr. 1. 16:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!