Egyik kérdésemből jön a másik Tehát ha párotok nem nagyon veszi ki a részét az otthoni teendőkből (a válaszok alapján úgy látom az enyém kifejezetten lusta, nemtörődöm) bevállalnád a 2. gyereket?
Nemsokára elkezdünk próbálkozni ... vagyis nem tudom.
1. Először helyre kéne rakni ezeket a dolgokat, h ne minden az én nyakamba szakadjon akkor is ha már 2 gyerkőc lesz?
vagy
2. Vagy majd szépen lassan, próbálkozás, majd terhesség alatt jó irányba terelni?
vagy
3. Ne most kezdjem mert úgyis otthon leszek a kicsivel, akkor több minden elvárható tőlem, ha nem dolgozom?
vagy ..... tanácstalan vagyok nagyon
A probléma forrását én egyébként másban látom, mint lustaság. Csupán nem nagyon tudom hogyan segítsek és vezessem rá.
Kb 2 éve költözünk el szüleitől, addig Ő mindig is velünk élt. Család modellként ezt látta, amit most Ő is csinál. Apja születésük óta sokat melózott, az után meg már nem csinált otthon semmit. Nem játszott velük szinte soha, csak hordta nekik haza a drága játékokat kompenzálásképp. Anyja csinált szinte mindent. Mivel ezáltal anyja nagyon magányos volt, h a férje sosincs vele, teljesen a fiúk (párom és testvére) nyakára nőtt.
Nagyon anyás volt, otthon nem kellett neki sem csinálni semmit gyerekként sem, felnőttként sem (anyja 20on évesen is takarította a szobáját).
Aztán jöttem én (teljesen ellentétesen, önállóan), és próbáltam kicsit "elszakítani". Mióta elköltöztünk azóta kezd felnőni, de ez a része egyszerűen nem megy
Nálunk is úgy van, ahogy írtad. A párom apja semmit, de szór szerint SEMMIT sem csinál otthon és soha nem is csinált. Már 2,5 éve nyugdíjas, csak anyósom dolgozik már, de úgy képzeljétek el, hogy az öreg egész nap fekszik és tv-t néz és még az említett tányér elpakolás is nehezére esik. Anyósom 5-re ér haza és munka után kénytelen még a lusta dög férje után is pakolni, na meg főzni, takarítani stb. Az évi 3x-i nagytakarításhoz szabit szokott kivenni és egyedül csinál mindent, após meg ül a fotelban és morog, hogy nem látja tőle a tévét... Mi szoktunk neki segíteni függönyt feltenni, stb.
Sajnos vagy sem, én elég nagypofájú vagyok és bizony egyszer sem hagyom szó nélkül, ha a párom valami olyan dolgot nem tesz meg, ami neki is ugyanannyi időbe telik, mint nekem, mint pl. a tányér berakása a mosogatóba. Néha bepróbálkozik, hogy hátha már megenyhültem, de nem :) Néha ugyan többet morgok vele, mint kéne, olyankor bocsánatot is szoktam kérni utána, na de pont azt nem szeretném, hogy megszokja a jólétet, aztán pár év múlva már a kanapéra kelljen neki hordanom a kaját, mert arra sem képes, hogy felálljon...
Mben nem segít? Mit várnál el tőle?
Ha mindenki oda van napközben gondolom esztek ahol vagytok. Estére néhány szendvics vagy virsli, rántotta a gyerekkel gyorsan összedobható addig meghallgatod a napját. Mosógép gondolom nálatok is magától megy, szétválogatni a gyerkőccel is lehet, terigetni 10 perc. Takarítás meg hétvégén megoldható.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!