Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Amikor a spirált felhelyezik,...

Amikor a spirált felhelyezik, az mennyire fáj? És sztk-ban is csinálnak ilyet? Hogy müködik?

Figyelt kérdés
2012. jan. 27. 09:41
 1/2 A kérdező kommentje:
Köszönöm!
2012. jan. 27. 09:41
 2/2 anonim ***** válasza:

Az sztk-s kerdesre nem tudok valaszolni, gyakorlati tapasztalatom nincs. Viszont elmeletileg igen, ott is megcsinaljak, el kell menned nogyogyaszhoz ott, megvizsgal (elvileg csak ugy rakjak fel, ha nincs semmilyen betegseged, gombad, fertozesed, mert ha van, akkor a spiral jelzoszaljan keresztul konnyen feljuthat a mehbe es nagy kart tehet). Szoval elvileg vesznek kenetet, felirja a doki a receptet, ha kesz lesz a vizsgalat eredmenye, akkor azt valamilyen formaban kozlik (gondolom te is telefonalhatsz a rendelodbe). Ha minden OK, akkor kivaltod a patikaban a spiralt, visszamesz a rendelobe es fel is rakjak.

En kulfoldon rakattam fel, de ott is kb igy mukodott, az elso vizsgalat utan egy hettel kellett visszamennem, akkor volt meg az eredmeny, minden negativ lett.

Ha meg nem szult norol van szo, akkor altalaban a ciklus elso het napjaban rakjak fel, azaz mensi alatt, merthogy akkor valamennyire nyitva van a mehszaj es konnyebb, fajdalommentesebb a felrakas.

Ha volt mar huvelyi szules, akkor ez nem annyira lenyeg, mert akkor mar lazabb a mehszaj az egesz ciklus alatt.

Eloszor valami olyan eszkozt raktak fel, amivel a huvelyt szetnyitjak (talan kacsa, vagy mi a neve, nem tudom), azutan a spiralt ha jol lattam egy masik eszkozzel vezette be a doki. Csak annyit lattam, hogy nyult valamiert, nem lattam, hogy mivel csinalta. Az egesz kb egy percig tartott, mindennel egyutt max 2 percig kellett felfekudnom.

Nem mondanam igazan fajdalmasnak, picit az volt, de nem durvan, en mondjuk mensi vegen voltam. Inkabb szuro fajdalom szeru volt.

Utana 2-3 oran at folyamatosan gyenge mensis gorcseim voltak es pecsetelgettem 2 napig, de ez a pecsetelgetes hetekig, honapokig visszater, elvileg fel evig is tarthat, de nem veszes. Nem mensis verzesrol van szo. En meg itt tartok, van, hogy napokig semmi, majd 1-2 napig ismet pecsetelek.

Hat het utan kontrollra kell visszamenni, ekkor megnezik, hogy jo helyen van-e a spiral, illetve a jelzoszalat rovidebbre vagjak. Felrakaskor viszonylag hosszura hagyjak (nekem kb 2 centire), ezt azert teszik, mert engem kertek, hogy amig nem megyek kontrollra hetente zuhanyozas kozben ellenorizzem le, hogy a jelzoszalbol annyit talalok-e, mint felrakas utan, ez elvileg azt jelenti, hogy nem mozdult el a spiral. Viszont szex kozben a ferjemet kicsit szurkalja, de ez sem veszes.

Ha kontrollon minden OK, akkor nagyon picire visszavagjak, hogy szinte ki se logjon a mehszajbol (igy nem is fog szurni es elvileg a feljuto fertozeseknek is minimalis lesz az eselye).

2012. jan. 27. 15:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!