Anyukák, fiaitokat is tanítjátok, hogy segítsen nektek?
Fiúikreim vannak és igen, szeretném őket önállóságra és segítőkészségre nevelni. Vannak a családban nagyobb fiúikrek, (7 évesek) és bizony rengeteget segítenek az anyjuknak. Nagyon aranyosak. Kezdve onnan,hogy maguktól öltöznek, készülnek stb, a háztartásba is segítenek,pl. még mosogatnak is maguk után.(Persze nem rengeteget,csak azt az 1 kistányért stb. amit használtak)
Inkább ilyenek legyenek,mint a 11 éves unokaöcsém,akit még jóformán az anyja öltöztet,mindent el kell utána pakolni, mindenre lusta...én idegbajt kapok tőle, szegénytől:( Égnek áll tőle a hajam, csak lenne nálam 1-2 hétig, azt hiszem megnevelném!
Szerintem is nagyon fontos, hogy ilyenekre is tanítsd a fiadat. Ahogy már sokan írták, biztos hasznát veszi majd, ha egyedül kell boldogulnia egy háztartásban, ráadásul a leendő menyed is biztos nagyon hálás lesz neked ezért :)
Az én férjemnek otthon semmit nem kellett csinálnia, még a szobájában sem kellett soha rendet raknia, anyuci mindig mindent megcsinált neki, ezért eleinte nagyon furcsa volt neki, hogy én bizony elvárom, hogy vegye ki a részét az itthoni teendőkből is. Szerencsére nem zárkózott el a dologtól, és most már beleszokott, sokszor ő mosogat, takarít.
Gondolj bele, milyen férjed van. Segít mindenben, háztartásban, gyerekek körül, amiben kell, vagy minden rádszakad?
Milyen férjet szeretnél nevelni a gyerekedből? Itt dől el egy férfi személyisége. Ha nem tolsz mindent a segge alá, mondván, "ő fiú", akkor életképes és elviselhető férj válhat majd belőle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!