Munka és gyerekek mellett hogy lehet mindent megcsinálni és mindenhol egyformán helyt állni?
Bevallom, kissé elkényelmesedtem az utóbbi években, mióta gyed-en, gyes-en vagyok (5 éve) :)
Jövő héten kezdek a melóhelyemen és egyszerűen fogalmam sincs hogy fogok mindent megoldani! Eddig hét közben, kényelmes tempóban csináltam mindent, most ugyanarra kb. tizedannyi időm lesz. A gyerekek eddig max. 4-kor itthon voltak, utána 4 óra az övék volt, de ez most csökken 1-el és a maradék 3 órában kell velük foglalkozni, főzni, mosni, takarítani, meg hát jó lenne magamra is egy kis idő :) Max. 10-kor már muszáj lesz aludnom, mert fél6-kor kelnem kell, így is kevés lesz az alvás :(
És akkor a hétvégéről még nem is beszélve! Ha tovább alszom (kb. 8-ig), akkor még főzni és takarítani kell, de akkor délelőtti programot nem lehet csinálni. A kicsi ebéd után még alszik. Na meg a vásárlást, a nagyszülők látogatását stb, mind abba a 2 rövid napba kell besűríteni.
És akkor még rohadt önző módon ott vannak az én igényeim. Mikor fogok olvasni, netezni, edzeni, gyantázni, szépítkezni, fodrászhoz, körmöshöz és kozmetikushoz járni? És mikor tudok találkozni majd a barátnőimmel, esetleg a szokásos évi 1-2 bulira hogy lesz majd energiám?
Jaj tudom, hogy túlparázom az egészet, csak annyira elszoktam már a napi hajtástól és iszonyúan félek tőle, hogy mégis hogy fogok mindent megoldani.
Ja, a párom legjobb esetben is csak 6 körül ér haza és reggel fél7-kor megy dolgozni. Hétvégén is sokszor dolgozik. Na meg amúgy is, ő is megszokta már, hogy nem kell itthon szinte semmit sem csinálnia. Persze, ezen majd változtatni kell :)
Sehogy nem lehet mindenhol 100%-ot nyújtani. Ne is akarj, mert belerokkansz.
Kell a segítség, és lehet, hogy lejjebb kell adni pl. a tökéletes csilli-villi gyeses háztartásból, stb :)
Nem lesz gond, ha jól beosztjátok a feladatokat, nyugi :)
Bár én még nem vagyok tapasztalt e téren, még itthon vagyok a lányaimmal.
De szerintem:
1, a nagyszülők ha megoldható, jönnek látogatóba és nem Ti mentek.
2, a férjed besegít, Neki is meg kell szokni az új szituációt.
3, nem kell mindent tökéletesen teljesíteni. Időt spórolhatsz, hogy pl nem mindent vasalsz, csak amit muszáj, (én úgy teregetek hogy alig kell vasalni),
4, a gyerekeket is bevonod a főzésbe/takarításba és együtt csináljátok (ha eddig esetleg nem), így együtt vagytok és a lakás is tiszta lesz. :)
Menni fog, ne parázz, bár tényleg, tapasztalatom nincs, de más is megoldja, és másnak is megy -esetleg több gyerekkel- Neked is menni fog!!!
A ferjednek mindenkeppen segitenie kell majd.
Nalunk ez ugy volt, hogy a hetkozbeni takaritas lenyegesen lecsokkent, a haloszobakat, furdot csak hetvegen takaritotta, a konyhaban, nappaliban, eloterben feltakaritottam ket naponta a padlot es elpakolgattam. Hetvegen a nagytakaritast egyutt csinaltuk a ferjemmel, igy hamar vegeztunk.
A bevasarlast a ferjem csinalta, mert O jart kocsival, 2-3 naponta irtam neki ossze egy rovidebb listat, amit frissen kellett beszerezni, nagybevasarolni 1-2 hetente mentunk kozosen, jottek a gyerekek is es szigoruan hetkozben egyik este, mert hetvegen sokan vannak, akkor joval tovabb tart.
Fozes: en csak ket naponta fozok, eleve a gyerekek kapnak oviban fott etelt, nekem es a ferjemnek meg nem gond ketszer ugyanazt az ebedet vinni. A gyerekeknek ez a vacsi, de Ok is szivesen megeszik masnap is, ha nem kivanjak, akkor dobok ossze nekik valami gyors vacsit (tejberizs, bundaskenyer, gyors fozelek, stb).
Amelyik nap nem fozok, aznap szoktam a konyhat takaritani es akkor mosok. Hetkoznapokon igy nekem kb egy oram szokott elmenni ezekre. Hetvegen en koran kelek, amugy sem szoktam sokaig aludni, nem is birok. Akkor nagyobb ebedet fozok, viszont mar reggel megcsinalom, utana jon szombaton a takaritas, mivel kozosen csinaljuk, igy az sem tart egesz nap. Azutan szabad a napunk.
Nekem ez igy tokeletes.
Jah, en peldaul tornazni is szoktam, 8 utan fektetjuk a gyerekeket, vagy en csinalom, vagy a ferjem, ha hamar elaludtak, vagy a ferjem altat, akkor en gyorsan elmegyek vagy futni, vagy otthon tornazom. Neha semmi kedvem elkezdeni, de viszont jol esik, utana egy gyors zuhany es villamgyorsan elalszom elegedetten.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!