Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mennyi a GYED-em, ha a szülési...

Mennyi a GYED-em, ha a szülésig táppénzen kell lennem?

Figyelt kérdés
Október közepére várjuk a babát, mennyi lesz számszerűleg a GYED-em, ha csak 3 hónapot tudtam idén dolgozni,most táppénzen vagyok, nem lesz meg a 180 napom.
2009. máj. 27. 17:40
 1/4 anonim ***** válasza:
Szia! A GYED-ed alapja a szülést megelőző év átlagkeresete lesz. Tehát, nem az idei béred. Amúgy a 180 napnak a szülést megelőző 2 évben kell meglennie én úgy tudom, de hátha jár még más is erre, aki tudja a tutit.
2009. máj. 27. 17:55
 2/4 anonim ***** válasza:

Gyedet majd csak jövőre kapsz (előtte tgyás-t).

De meglesz a 180 nap biztosítási időd, mert a munkaviszonyod megmaradt. A gyedet pedig majd kiszámolják a munkabéredből.

Én augusztusra várom a babát, s már január közepétől veszélyeztetett terhes vagyok. Én felhívtam az oep-et, és ők mondták, hogy a gyedbe csak a munkanap számít, és akár 1 napból is tudnak számolni.

Jó babavárást!

28 hetes kismama

2009. máj. 27. 18:01
 3/4 anonim ***** válasza:

Szia! A gyed-et a gyed igénylése előtti évből számolják ha folyamatos a munkaviszonyod. Ha még ebben az évben jár le a TGYÁs-od akkor a tavalyi évet nézik, ha jövőre akkor meg az ideit!

Forintosítani nem tudjuk a béradatok ismerete nélkül!

2009. máj. 28. 11:26
 4/4 A kérdező kommentje:

A lényeg: az idei évben keresetem jan. feb.-ban volt, teljes hónapot ledolgoztam. Márciusban csak fél hónapot dolgoztam, onnantól április végéig betegszabin és táppénzen voltam, majd május 1-19-ig ismét meló, de május közepétől végig táppénzen leszek. Januárban a br. 87 000 minimál volt a keresetem, februártól viszont dupla minimál, azaz br. 143 000 Ft. Így miből számolják a GYED összegét?

Ha valakinek pontos infója van légyszi segítsen, mert mindenkitől mást hallok, és jó lenne tudni, hogy mire számíthatunk.

Nagyon köszi!

2009. máj. 28. 12:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!