Mennyi a GYED-em, ha a szülésig táppénzen kell lennem?
Gyedet majd csak jövőre kapsz (előtte tgyás-t).
De meglesz a 180 nap biztosítási időd, mert a munkaviszonyod megmaradt. A gyedet pedig majd kiszámolják a munkabéredből.
Én augusztusra várom a babát, s már január közepétől veszélyeztetett terhes vagyok. Én felhívtam az oep-et, és ők mondták, hogy a gyedbe csak a munkanap számít, és akár 1 napból is tudnak számolni.
Jó babavárást!
28 hetes kismama
Szia! A gyed-et a gyed igénylése előtti évből számolják ha folyamatos a munkaviszonyod. Ha még ebben az évben jár le a TGYÁs-od akkor a tavalyi évet nézik, ha jövőre akkor meg az ideit!
Forintosítani nem tudjuk a béradatok ismerete nélkül!
A lényeg: az idei évben keresetem jan. feb.-ban volt, teljes hónapot ledolgoztam. Márciusban csak fél hónapot dolgoztam, onnantól április végéig betegszabin és táppénzen voltam, majd május 1-19-ig ismét meló, de május közepétől végig táppénzen leszek. Januárban a br. 87 000 minimál volt a keresetem, februártól viszont dupla minimál, azaz br. 143 000 Ft. Így miből számolják a GYED összegét?
Ha valakinek pontos infója van légyszi segítsen, mert mindenkitől mást hallok, és jó lenne tudni, hogy mire számíthatunk.
Nagyon köszi!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!