Havonta mennyi pénz megy el egy babára?
Ha havi hatszázra nem vállaltok babát, akkor mégis mennyire fogtok?
Mi elég jól állunk, a havi bevételünk kb. 600 ezer, néha több, néha picit kevesebb. Harmadik babát várjuk. :-)
Ja és az első kettő albérletbe született, a nyáron vettünk saját házat, a harmadik már ide érkezik.
Havi 600ezerből én szülnék vagy 6-ot.
Nekünk kb 70ezer marad, ha kifizetjük a rezsit és a lakáshitelt, két gyerekünk van, és nagyon boldogok vagyunk. Szűkösen élünk, de jól vagyunk, köszönjük szépen.
Ne haragudj, hogy nem köntörfalazok, de a Te kedves párod csak kifogásokat keres...
Hidd el, sajnos találkoztam már ilyennel :P
Kérdezz rá, érvelj, ne hagyd magad. Mondja meg, ha nem akar, és az igazat, hogy miért nem, mert az anyagiak csak egy kifogás, és ráadásul a Ti esetetekben nem is jó kifogás.
Mi kb. 400ezerből élünk, 3 gyerekünk van!
600000-re nem kérdés egy gyerek!
KIFOGÁS, ez tuti.
Csak azt ne felejts el, hogy ha ez a havi 600 úgy jön ki, hogy 300 te, 300 a férjed, akkor ez fél évig 210-300, utána pedig 100-300 lesz. Na, nem mintha ennyiből nem lehetne megélni....
De igaza van az egyik válaszolónak, eléggé kifogásgyanús szaga van.
A kezdő készletet (kiságy, babakocsi, pelenkázó, ruhák, stb.) ki lehet hozni 100eFt-ból, de 1mFt-ból is.
A havi kiadás pelus 10eFt (az elején lehet ennyivel számolni), gyógyszer, kencék (fürdető-, popsi- esetleg testápoló) lehetnek párszáz (patikai kutyulmányok- szerintem a legjobbak), de lehet párezer is, popsitörlő szintén szórt képet ad (én pl. szeretem lemosni vízzel a kakis fenekeket, arra nem használok törlőt). Ha nincs tejcsi, a tápszer a húzós 10eFt. Ha van tejcsi, de nyögve-nyelős és kell "segédeszköz" 2-3eFt (homeobogyók, teák, kapszulák, stb).
5/6.
én nem hagyom magam, mindig határozottan megmondom, mit akarok és gondolok. de a minap is összevesztünk emiatt, mert hogy én "ne nyagassam ezzel" ... fél éve kérdeztem utoljára, szóval inkább nem is véleményezem. de kérdem én, nyaggatom? sosem követelőztem, nem mondtam, hogy ha nem akarsz gyereket, akkor elhagylak, én társ vagyok mindenben.. de mostanra így 2 év kérdezgetés után, kicsit kezdem elveszteni a reményt, hogy valaha is akarni fogja..pedig a kapcsolatunk elején már kijelentette, hogy szeretné, ha én lennék a gyerekei anyja, hangsúly a többes számon. ti mennyi idő után döntöttek úgy, hogy babát vállaltok?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!