A gyed mostantól már csak 1 évig jár? Eddig másfél volt, nem? A kalkulátor egy évet dob ki nekem.
Figyelt kérdés
2012. jan. 16. 16:43
1/8 anonim válasza:
A GYED a gyerek két éves koráig jár. Ha TGYÁS volt előtte, akkor kb. másfél évre jön ki, mert a TGYÁS a baba születése előtt egy hónaptól igényelhető (asszem 28 nap), és összesen 168 napon át jár. Utána GYED két éves korig.
2/8 A kérdező kommentje:
hát ez az, ezt én is így tudtam, és most megnéztem az adózóna kalkulátorral és ott kidobta nekem a gyerek másfél éves koráig a gyedet utána gyest adott.
érdekes...
2012. jan. 16. 16:47
3/8 A kérdező kommentje:
ha 1 évet ütök be biztosítási időnek, akkor a gyermek 1 évéig jár a gyedem a kalkulátor szerint.
2012. jan. 16. 16:49
4/8 anonim válasza:
Nekem is 1 év biztosított időm van, ilyenkor úgy tudom, hogy csak 1 évig jár Gyed. Sajnos. Tehát nem a gyerek 2 éves koráig, hanem kb 1,5 éves koráig.
5/8 anonim válasza:
A kalkulátornál a meglévő munkaviszonynál van olyan választási lehetőség, hogy 365 nap (1 év) biztosítási időd van, ill. a másik esetben 2 évnyi (vagy annál több). Ha csak 1 évet dolgoztál, akkor csak a gyerek 1 éves koráig vagy gyedre jogosult, ha min. 2 évet, akkor viszont már 2 éves koráig. Első 168 napra TGYÁS.
6/8 A kérdező kommentje:
564 nap kell a két évhez, nem két év.
Megnéztem, azért köszönöm a válaszokat
2012. jan. 16. 18:01
7/8 anonim válasza:
Nem a gyerek 1 éves koráig, hanem a Tgyás lejártától számítva 1 évig, nem?!
8/8 A kérdező kommentje:
igen, igen, a tgyás lejártától számított egy évig, ha csak 365 nap van meg.
de azóta már informálódtam, és ahány napod van, annyi gyedet kapsz.
2012. jan. 16. 22:56
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!