Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Koltozes elott allunk. Megirna...

Koltozes elott allunk. Megirnatok mennyi a kb rezsitek egy kb 54 nm es ketszobas panelben? Nagy segitseg lenne.

Figyelt kérdés
2012. jan. 15. 15:55
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Semmi pénzért nem költöznék vissza a panelba.

40 nmes panel:

Közös költség (benne: szemét, víz, csatorna, közös költség, házbiztosítás) 45eFt (!) télen nyáron, tömbfűtéses

Gáz: átalány kéthavi 2500 Ft

villany: 10eFt

kábelTV, internet: 6500 Ft

Szóval cirka 65eFt + éves biztosítás a lakásra 26eFt

Igazán akkor telt meg az a bizonyos pohár, amikor 3-4 lakó miatt ki akarták kötni a gázt: nincs melegvíz, nincs fűtés.

Most egy 59 nm-es házban lakunk. Első beruházásunk egy kandalló volt, most a rezsink:

Fa: 20eFt téli hónapokban

Villany: 10eFt

Gáz: 10eFt

Víz, csatorna, kuka: kéthavi 15eFt

kábeltv, internet: 9eFt (itt nincs túl sok szolgáltató...)

Cirka 56eFt. DE: ha nem lennénk egész nap itthon, akkor a fűtésen bőven lehetne spórolni (így egész nap 23 fok körül van). Csak akkor kerülök kikötésközelbe, ha ÉN nem fizetem a számlákat.

2012. jan. 16. 15:52
 12/14 A kérdező kommentje:
21 evig laktam panelben, semmi bajom nen volt vele.de videkre kellett koltotni egy olyan hazba ami anyagilag nem az allando lakhatasra keszult.Ertem ez alatt h rohadt sokba kerul a fenntartasa.Ujitani nem lehet.Mert nem a mienk.
2012. jan. 16. 17:33
 13/14 anonim ***** válasza:

27 éve lakom 54 nm-es panelban :o), kb. 6 éve fizetem én a rezsit. Eddig mindig 50 ezerrel számoltam éves átlagban. Nem tudom, hogy hogy, most drágább a fűtés, 25 körül van, de olcsóbb a közösktg 5600 (3800-ról indult 6 éve, anyukáméknál 8-10 ezer) a tv-int 3500 ez is olcsóbb lett, korábban 6000-eket fizettem, egy éve el akartam jönni a szolgáltatótól, erre benyögte ezt a 3500-öt. Mondtam, ok, maradok :o) Az áramra 6000-et fizetek, apuék 10-et (?) pedig nálunk mosogatógép, számítógép, mosógép minden sűrűn megy... Díjbeszedő kéthavonta 16000, másik két havonta csak 2.

Családi házat nem tudom, bár anyósomék szoktak panaszkodni, bár nekik bazi nagy házuk van...

Nálunk a cél passzív ház építése a közeljövőben....

Nemcsak attól függ a rezsi, hogy hova költözöl, hanem attól is hogy melyik házba. Lehet, hogy a szomszéd házban dupla annyit fizetnek, vagy csak fele annyit... sok függ a lakóközösségtől, a kiadható helységektől és a főtávot sosem értettem mit számol :o))

2012. jan. 16. 17:40
 14/14 A kérdező kommentje:
utolsonak foleg nagyon koszonom.es persze a tobbieknek is nagyon koszi.
2012. jan. 16. 21:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!