Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Most akkor hogy is lesz az...

Most akkor hogy is lesz az otthon maradás a kicsivel? Hány évig lehet majd?

Figyelt kérdés

halottam már több variációt is ,ki tud róla reálisat mondani??

szeretnénk még egy tesót és nem tudjuk,hogy bele húzzunk e,hogy még megszülessen 2010 ápr.30ig vagy mit tegyünk...jó lenne 3évig itthon maradni vele még...

2009. máj. 26. 10:02
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%

még ha most vállaljátok be, akkor az eddigiek vonatkoznak rátok.

Április 30-ig meg kell, hogy szülessen hozzá.

Utána már az új szabályok vonatkoznak rátok.

Szóval hajrá!!

(tegnap a híradóban így mondták).

2009. máj. 26. 10:04
 2/11 anonim ***** válasza:
Ha otthon akarsz maradni a babával akkor húzzatok bele:)Nekünk összejött a baba,bár már akkor tervbe vettük mikor még nem volt szó változásokról.Hajrá!Sok huncutkodást:)
2009. máj. 26. 10:08
 3/11 A kérdező kommentje:
Ok,ok,csak nagyon bele kell gondoljak mert most 11hónapos lesz a kisfiam és nem tudom mit tegyek,nem korai e még...viszont mindenképp szeretnénk másikat ..csak egy évvel későbbre terveztem..
2009. máj. 26. 10:14
 4/11 anonim ***** válasza:
2.vagyok.Nálunk az első két gyerek között 25 hónap van.Nekem egyáltalán nem volt nehéz velük.Segítségem sem igen volt!Te tudod mit bírsz.Persze ha most teherbe esel kb.20-21 hónap lenne köztük.Nem mondom,hogy könnyű lenne de egy majdnem 2 éves kisgyerek már rendkívül értelmes!Sokmindent meg tudnál neki magyarázni a kistesóval kapcsolatban!Mérlegeljétek a helyzetet és döntsetek!
2009. máj. 26. 10:41
 5/11 anonim ***** válasza:

Szia!

Az elmúlt napokat nyomozással töltöttem, nagy nehezen megtaláltam a pontos szövegezését a törvénymódosításnak.

[link]

Ebből egy szösszenet:

"(2) Abban az esetben, ha a gyermekgondozási díjra jogosult a jogosultság megszerzésekor, vagy azt megelőző 2 éven belül jogosult volt gyermekgondozási

díjra, a gyermekgondozási díj folyósításának időtartama nem lehet rövidebb a korábbi gyermekgondozási díj (1) bekezdés alapján megállapított időtartamánál, és ezen

gyermekgondozási díj folyósításának időtartama nem hosszabbodik meg a korábbi

terhességi-gyermekágyi segély, gyermekgondozási díj, gyermekgondozási segély

jogosultsági idejével."

Ami a te esetedben annyit tesz, hogy hiába voltál az első gyerekkel 2 év gyed + 1 év gyes otthon, mivel a gyes ideje nem nyújtja meg a második gyerekkel otthon tölthető időt, így 2 évig maradhatsz gyed-en a második gyerekkel. A jó hír is itt van, nem kell a két gyerek között a két éves jogviszony a két éves Gyed-hez.

2009. máj. 26. 10:53
 6/11 anonim ***** válasza:
Ja, még annyit. Mi eredetileg úgy terveztük, hogy 2009. augusztus-szeptember körül essek teherbe a másodikkal. Mintha a szervezetem tudta volna, hogy mi készülődik, magas ívből tojt a spirálomra és terhes lettem. Így a két gyerek között 18 hónap lesz. Amikor belegondolok, hogy mi minden fog ránk várni, mindig eszembe jut az egyik ismerősöm, akiknél 11 hónap van a két gyerek között (a szülés utáni első huncutkodás eredménye a második gyerek). Ha ő meg tudta oldani, akkor nekünk is menni fog. Csak pozitívan kell hozzáállni.
2009. máj. 26. 10:57
 7/11 anonim ***** válasza:
100%

Ha 3 évig szeretnél a kicsivel otthon maradni, akkor húzzatok bele.

Én is ezt szerettem volna, de nem szeretnék kockáztatni, így még várunk pár hónapot. 8 hós kisfiam császárral született, és minimum 2 évet javasoltak a 2 szülés között. Ez van.

2009. máj. 26. 11:18
 8/11 anonim ***** válasza:
100%

szió! az én két kicsim között mindössze 15 hónap lesz a korkülönbség! :)

nem a parlamenti banzáj miatt húztunk bele, inkább becsúszott a tesó. de úgy tűnik, jó is lesz így :)

2009. máj. 26. 11:27
 9/11 anonim ***** válasza:
15 hónap van a 2 gyerekem között,és semmi nehézséget nem okozott, azon kívül, hogy a 3. emeletre akkor még a "nagyot" is fel kellett vinni. Nem sokáig, mert utána egyedül feljött.
2009. máj. 26. 11:55
 10/11 anonim ***** válasza:

lemaradt: most már 3 és 4 évesek:)

ne aggódj, kicsit többet kell fentenni, de nem gáz.

2009. máj. 26. 11:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!