Testvér, édestestvér vagy féltestvér a jó megnevezés?
Beszélgettünk a párommal, milyen lesz, ha lesz közös babánk, neki ugyanis van egy kisfia. Mondtam, hogy lehetnek jó féltesók, főleg mert sokat fognak találkozni. De a párom szinte leszedte a fejem, hogy hogy merem azt mondani, hogy féltesója lesz a fiának. De ha egyszer az? Nem mondhatom, hogy édestestvére, mert azt a fiút nem én szültem.
Ha nagyobbak lesznek, igenis szeretném elmagyarázni nekik, hogy miért ilyen ez a család, mitől féltesók és hogy más családokban is van ilyen...mozaik családok.
Miért kéne abba ringatnom őket, hogy édestesók?
Kinél, hogy működik?
Az hogy mik és miként nevezik egymást nem ugyan az.
A sógornömnek van egy féltestvére és egy édes. De a féltestvérét is mindig testvérének említi, pedig kb havi egyszer voltak együtt, de még is.
Biztos vagyok benne, hogy ha neked lenne már egy és most újaputol jönne a második akkor tuti testvérként mondanád.
Elmagyarázni majd lehet késöbb is. Ha nagyobb a párod fia akkor neki már ellehet mondani mit jelent de minden napos használatban lehet a tesó szó.
Szerintem mindennapos használatban a féltesó megnevezés lealacsonyítja mindkét gyermeket.
Nekem van egy tesóm a szüleimtől és van még egy Anyu előző házasságából. A mindennapokban eszembe sem jut és nem is mondom senkinek, hogy a bátyám a féltestvérem, mivel együtt nőttünk fel és Apu is a sajátjaként bánik vele és a bátyám is Apunak hívja őt.
Csak akkor szoktam elmondani valakinek, ha pl. rákérdeznek, hogy miért más a vezetéknevünk, amúgy semmi jelentősége.
Szerintem csak akkor szokták féltestvérnek szólítani a féltestvérüket az emberek, ha nem együtt nőttek fel.
De nem muszáj úgy is hívniuk egymást, meg nektek őket.
Én megértem, hogy a te gyerekednek szerinted a te másik gyereked lesz a "rendes" tesója, de gondold végig: a párod (valószínűleg ugyanúgy) szereti a kisfiát is, ami tök jó és a féltesóság olyan lenézően hangzik, még ha igaz is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!