Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ugye nem mi vagyunk ebben az...

Ugye nem mi vagyunk ebben az elsők?

Figyelt kérdés

hamarosan érkezik a tesó! Már törjük a fejünket hogy lenne alegjobb,mert van egy hatalmas nappalink8itt van az ágyunk is)térelválasztó választja el az előszobától illetve van egy picike kis gyerekszoba ami eddig jó volt az egy szem fiamnak. De most hogy jön atesó,még neki is egy ágy,pelenkázó,ruhás szekrény,szopis fotel,be sem férne!!! És még ha nagyobbak lesznek hol fognak ott közösen játszani?

Szóval arra gondoltunk,hogy cserélünk,mi a gyerekszobába cuccolunk át a gyerekeknek meg lenne egy naaagy szobájuk.

Vagy nagyon gáz lenen? Még mi sem tudjuk igazán?

Volt már valaki így hogy cserélni kellett?

2012. jan. 11. 10:41
 1/8 anonim ***** válasza:
Mi nagyjabol igy vagyunk, van egy nappali es egy halo. 4 es fel eves a kislanyunk, marciusra varjuk a tesot. Kislanyunk meg velunk alszik, nem is akar hallani arrol, h egyedul aludjon. Meg fogalmam sincs ki hol fog aludni ha meglesz a baba, mert a kisagyat mindenkepp a haloba kell tenni. De 4en mar sokan lennenk a haloban. Lehet kezdetben en megyek a haloba a babaval, apa meg a nappaliba a naggyal. Viszont mi nyarig kell kibirjuk, utana alberletet cserelunk, kulfodon elunk, mar ez a kis lakas is egy vagyon. De nalatok tenyleg jo otlet, h ti menjetek a kisebbe, ok a nagyobba, bar amig pici a baba, melletted kell legyen, nem?
2012. jan. 11. 10:57
 2/8 A kérdező kommentje:

Nme vagyok az együttalvás híve,ne haragudj! :)

Hosszabb távon pont ezért ami nálatok kialakult a nagylánnyal.

Így csináltam a fiammal én is mint te,hogy velem volt alegelején,majd mindig húztuk.vontuk az időpontot az átköltözésre a másik szobába.

Volt vagy 2éves mire ott aludt magától...soha többet!

Most okosabb leszek!

Elég éber vagyok az éjszaka,szóval mindne nesszenesére felriadok majd.

Sőt,kisfiammal azzal van "megbízva" hogy nagyfiúsan ő

fog vigyázni éjszakánként atesójára,ösztönzés képpen,hogy biztos ne akarjon átjönni hozzánk :)

2012. jan. 11. 11:21
 3/8 anonim ***** válasza:
Megertelek, nem mindenki szereti. Mi imadunk vele egyutt aludni, es kipihenten ebred mindenki. Ha nagyobb lakasba megyunk, lesz kulon szobaja, kap egy ket szep butordarabot, mar 5 el lesz mulva, szerintem magatol fog rajonni, h jobb lesz egyedul. Viszont tenyleg a par napos babat a fiaddal akarod tenni? Mi van ha sir a baba? Vagy lesz legzesfigyelotok? En ugy vagyok nyugodt, ha legalabb 6 honapig a kisagya mellettem van, hallom a szuszogasat, ezert semmikepp nem tennek oket egy szobaba az elejen. 6 honap utan viszont igen, foleg ha nyugodt a baba. En pl attol is felek, mi lesz ha siros lesz, es senki nem fog tudni aludni emiatt ebben a pici lakasban.
2012. jan. 11. 11:26
 4/8 A kérdező kommentje:

azt mondod? hát nem tudom,nagyon bizonytalan vagyok még ebebn is :)

de csak az ágyát vagy mindent cuccoljak át hozzánk?

2012. jan. 11. 11:31
 5/8 A kérdező kommentje:
amúgy ne haragudj az indiszkrét kérdésrt,de akkor hogy szexeltek a pároddal? :))
2012. jan. 11. 11:32
 6/8 anonim ***** válasza:

Nem baj, h megkerdezted, sokan azt hiszik, h ha egyutt alszol a gyerekkel, akkor szex sincs. Bar most mar nincs, mert ketszer voltam verzes miatt korhazban, most vagyok 30 hetes. Te? De a gyerek elalvasa utan ott van a nappali, nos ott.

Te kell eldontsd hogyan csinalod, de en biztos nem tennem csak magam melle a kisagyat, vagy nagyon kozelbe, az elso honapokan. Nem kell feltetlenul mindenet magatok mellet tedd, csak a kisagyat. Koztudott, h ha nagyon a kozeledben van, a legzesetk osszehangolodik, es sokkal kisebb a valoszinusege a bolcsohalalnak. En a kislanyomat is kozvetlenul a franciaagy melle tettem, bolcsobe, ami kisebb egy kisagynal. Most is bolcsovel kezdunk majd. Aztan 6 honapos kora utan amr vigyazhat a nagy ra! De ez csak az en velemenyem.

2012. jan. 11. 11:42
 7/8 anonim ***** válasza:
Van egy nagy szobánk és egy kicsi. Mi a párommal átköltöztünk a kicsibe és egy hangulatos kis hálószobát rendeztünk be belőle. A nagyba vannak a gyerekek és kényelmesen elférnek. Több ismerős is cserélt így.
2012. jan. 11. 11:51
 8/8 anonim ***** válasza:

szia! Én nem tudnék így cserélni, bár ti tudjátok, mennyire van nálatok vendégjárás. De az gáz, ha a nagy nappali helyett a pici hálóba viszed be a vendéget azért, mert a két gyerek esetleg alszik a nagyobb szobában.

Én a helyedben a babád hálójába tennék még egy kiságyat (nálunk is csak két kiságy lesz a 6nm-res babaszobában), és minden más cuccot elhelyeznék máshol. Először is pelenkázó minek a hálóba, éjszaka ha ott akarod pelenkázni, csak felkölti a nagyot szerintem. Nálunk 1 szobában alszunk négyen, a 4 hetes kislányomat kihozom a konyhába éjjel akár etetni, akár pelenkázni, mert ha felsír, felkölti a nagyot, aki 2 éves. Aztán altathatsz vissza tandemben két gyereket:( Ez tapasztalat és hidd el, a lehető legszörnyűbb dolog. Ergo: ugrott a pelenkázó meg a szoptatós szék. A szoptatós szék funkcióját bármilyen fotel, szék, hintaszék betöltheti a ti szobátokban, vagy egy kényelmesebb szék a konyhában. És még dizájnos is és még akkor sincs útban, ha vendég érkezik. A babaruhákat, holmikat a közlekedőben vagy a ti szobátokban el tudjátok helyezni. Hátránya: este oda kell készíts kézügybe mindent, ha ruhát kell cserélni, stb. De ha amúgy is kihozod a szobájából szopizni vagy tisztába tenni, ésszerűbb, ha a ti szobátokban vannak a cuccai. Mivel pedig a gyerek mindíg ott játszik, ahol a felnőttek vannak, a mini babaszobában játszósarok sem kell, mert úgyis minden játékukat áthordják majd a nappaliba, ahol te tévézel, vasalsz vagy bármit csinálsz. Ráadásul azt írtad, térelválasztó van a szoba és az előszoba között, nem pedig rendes fal. Ha valaki jön hozzátok, kiírod az ajtóra, hogy csak suttogva lehet beszélni, mikor kinyitod az ajtót, mert a gyerekek alszanak? Ki fogja ezt neked betartani?

Ergo: én így csinálnám: két kiságy a babaszobában, a tiétek a nagyban, így külön vagytok. Ha hozzátok vendég érkezik, ti úgysem alusztok, szóval nem kell a nagyszobában csendben maradni és nem nyomorkodtok a pici szobában. Etetni, pelust cserélni tapasztalatom szerint nem lehet az alvó naygtestvér mellett (mondom ezt úgy, hogy a nagyfiam jó alvó volt mindíg), a pici száját nem foghatod be, ha felsír. Ha választani kell, inkább a férjed ébredjen meg azért, mert pelust keresel a szekrényben, mint a nagyobb gyermeked. A férj hamarabb és EGYEDÜL visszaalszik. A nagyobb babádat valszeg altatni kell, főleg, ha álmából ébred (az én fiamat sem kellett altatni este, magától elaludt bármikor, de ha a hugi felébresztette, azt a helyzetet nem tudta kezelni). Játszani lehet a ti szobátokban, ruhákat lehet tartani ott. Bármennyire is úgy gondolod, hogy a gyereknek nagy mozgástér kell, vagyis nagy szoba, alváson kívül szinte semmi időt nem tölt ott. Megemelem a kalapomat a gyermeked előtt, ha eljátszik egyedül a szobájában és nem hordja utánad a játékait a konyhába, nappaliba vagy bárhova, ahol te vagy. Hiába teszed őket a nagyszobába, a térelválasztó miatt az érkező vendégnek, díjbeszedőnek, bárkinek úgyis csendben kell maradnia, mert a gyerekek alszanak, tehát még ha van külön szobátok is, a gyerekek alvás közben is uralni fogják az egész lakást, tehát mindenhol csendben kell maradni. Akkor inkább berakom őket egy pici szobába és becsukom az ajtót, így a másik szobában élhetem az életem, fogadhatom a barátnőmet, és nem szorulunk ki a konyhába.

Ez az én meglátásom.

2 éves és 4 hetes gyerekek anuykája

2012. jan. 11. 14:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!