Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Most akkor melyik a jó babakocsi?

Most akkor melyik a jó babakocsi?

Figyelt kérdés
Mindig mást hallok, és minden babakocsi valaki szerint ezért meg ezért rossz. Ha kisebb, könnyebb, akkor nem fér el benne a baba. Ha nagyobb, akkor batár, hiába kényelmes, nehéz tolni, nem lehet emelni, nem fér be. Ha kiskerekű,akkor könnyű,de nem elég strapabíró. Ha nagykerekű ,nem férek be vele sehova. Most akkor mi a jó? Szerintetek? Linket is szívesen fogadok! :)
2012. jan. 10. 20:52
 1/7 anonim ***** válasza:
Kisbabának nagykerekű terepkocsi a jó,ami átforditható tolókarú,több fokozatban állitható háttámlájú,jó rugózású. Ezek a nagy kocsik persze nehezek. Ha már nagy a baba,akkor elég egy könnyű sportkocsi,aminek persze kisebb a kereke,a rugózása se olyan jó,mint egy nagy kocsinak. Mindegyiknek van valami hibája,ez van.
2012. jan. 10. 21:00
 2/7 anonim ***** válasza:
Nekünk Giordani Ethos Trio van.Könnyű,könnyen tolható és egyszerű vele kanyarodni/megfordulni,mégis masszív.Nagyon szerettem benne,hogy egy kézzel tudtam cserélni a mózest és a hordozót,és én is fel tudtam benne vinni a gyerkőcöt az emeletre.A mózes is beköthető,az első pár hétben ezt is ki tudtuk használni.Viszont tényleg kinőtte a babám,már 5 hónaposan elő kellett venni a sportrészt ,bár nem is szeretett akkor már teljesen fekve lenni.Drága is volt...Én úgy érzem,hogy mégis jó vásárt csináltunk.Rengeteg kocsit megnéztem,pont azért amit írtál,végül ennél számomra több pozitívumot találtam.Tökéletes babakocsi talán nincs is:)Próbáld a saját igényeidet összeírni és az alapján válassz.
2012. jan. 10. 21:04
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

:D

Ez mindenkinek más és más. Ha egy babakocis lenne akkor nem gyártana egy márka kb 8 külömbözö modelt egyszerre.

Neked kell végig gondolod mire akarod használni, és mennyi pe´nzt tudsz kiadni.

A 4 nagykerekü kimondottan nehéz terpre jó, rossz utcákba rossz járdán. Ezzel viszont nehéz pl boltban lavírozni, vagy sok kis utptkárol le-fel menni.

a 4 kiskerék szuper buszon, mozgolépcsön lavírozni, de egy rossz úton már nehéz vele menni, elcsúszik mindnehol, és még ráz is rendesen.

ami nekem bejött az a hátul 2 nagykerék és elöle 2 kiskerék bolygó kerék. (én kerültem a dupla kiskereket, mert az pl macskakövön nehéz kezelni)

Ezzt buszra sem annyir nehéz feltenni, mert elöl kicsi a kerék, útpatkán le fel, könnyen kezelhetö, boltban jó vele lavírozni, és azért egy normál erdei úton is eltolom szivesen, nem rázza szét a gyereket.

A másik a súly. egy kombi kocsi amire lehet tenni mózest hordozót vagy sportülést mind nagyon nehéz kocsik. ebböl ami legkönnyebb egy 9 kilós bugaboo kocsi (de ez egy kisebb vagyonba kerül). azon felül ezek a kombi kocsik 11-13 kiló között jó súlynak számítanak. (ami 9 kiló alatt van már tuti valami rossz minöség)

a súly annak számít aki autóba ki-be teszi vagy lépcsözik vele sokat. meg azért búszra feltenni is érdek a kissúly.

de akinek 90%ban egy faluban tologatni kell ott jobb a nagy batár kocsi.

Mi vettünk egy teutonia lambda kocsit.

[link]

külön minden részét rá lehetett tenni. én repültem többször bébihordozóval, vagy mentem a városba kocsival, így a hordozóba beraktam a gyerket a kocsiba majd kivettem a vázat r´raktam a hordozót és mentünk vásárolni.

ha otthon tologattam vagy sokáig voltam a városba akkor jött amózes is és abba aludt. ha otthon sétáltam vele és elaldut akkor levettem a vázról a mózest és bevittem benne a gyereket, és aludt tovább a mózesben.

aztán mikor ülni tudott akkor jött a sportrész.

na de mikor 1 éves lett meguntam a 12 kilóját a kocsinak ki-be pakolgatni az autóból és vennünk kellett egy új könnyebb járgányt.

Az nem kombi, de csak 8 kiló és dönthetö teljesen. sokkal egyszerübb pakolgatni, és egyben össze csukható.

[link]

az elsö kocsi maradt a faluban tologatni a gyereket, nem kell cipelgetnem, és az autómba van a második kocsi.

Ha újból kezdeném akkor csak is egy bogaboo kocsit vennék.

[link]

ez 9 kiló sportrészsel, és szerintem a legjobb minöség.

ezt nem kellett volna lecserélni egy könnyebbre, és az elsö kocsink is majdnem ennyibe került.

2012. jan. 10. 21:16
 4/7 anonim ***** válasza:

Nekünk ilyen van.

[link]

Nagyon szeretem. Már a sportrészt használjuk. Nagy, kényelmes, dönthető. Jól elfér benne a babám, a vázra 2 irányból lehet feltenni. A mózese extra nagy volt, sokáig tudtuk használni azt is. Piros-fekete van nekünk, könnyű tisztítani. Nagy a kereke, simán veszi az akadályokat.

Ha most vennék, tutira ilyen multifunkciós kocsit vennék megint, de lehet inkább olyat keresnék, ami jobban rugózik.

Az viszont tény, hogy baromi nagy helyet foglal a kocsiban a váz.

2012. jan. 10. 22:09
 5/7 anonim ***** válasza:
Nekem meg a Peg Perego Uno a favorit.
2012. jan. 10. 23:59
 6/7 anonim ***** válasza:

azt Neked kell tudnod, mire használod. Nálunk pl a társasház kapujától a liftig 15 lépcső vezet. Ha ingyen adnának 11 kilós babakocsit akkor sem kellene, mert az nekem dög nehéz, ráadásul a lift is kicsi, tehát csak a könnyű &rövid fér be különben cígelhetem a 15 lépcső után még a 3 lépcsőfordulót.

szerintem főleg a használat módját kell eldönteni és a lakókörnyezet adottságait(pl földszinten, kertes házban lakó aki kirándul csak az vegyen nehéz terepkocsit, aki bkv sok lépcső kis boltok az meg pici kocsit stb ha férjeddel nagyon eltérő a magasságotok akkor állítható kar)a többi marhaságnak mint pohártartó, tolókar fordítás játéktálca stb max örülj, ha tudja de ne az alapján dönts

2012. jan. 11. 12:22
 7/7 anonim ***** válasza:
1. vagyok,nekünk travel system babakocsink volt,elég nehéz volt,pedig alu vázas,ami ugye könnyebb,de én sose emeltem fel sehol,pedig emeleten laktunk. A lépcsőn simán leengedtem a hátsó kerekein lépcső,felfelé meg háttal felhúztam. Jó nagy,rugós kerékkel meg tudtam ezt csinálni. Most könnyű sportkocsink van,mivel 2 éves elmúlt a kisfiam, csak 6 kiló a kocsi,de ha benne ül a gyerkőc,megint nem birom megemelni a 40 kilómmal a 20 kilót,persze már ritkán kell a kocsi,de tolni se olyan könnyű,hiába maga a kocsi könnyű. Szóval sehogy se könnyű...
2012. jan. 12. 14:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!