Most akkor melyik a jó babakocsi?
:D
Ez mindenkinek más és más. Ha egy babakocis lenne akkor nem gyártana egy márka kb 8 külömbözö modelt egyszerre.
Neked kell végig gondolod mire akarod használni, és mennyi pe´nzt tudsz kiadni.
A 4 nagykerekü kimondottan nehéz terpre jó, rossz utcákba rossz járdán. Ezzel viszont nehéz pl boltban lavírozni, vagy sok kis utptkárol le-fel menni.
a 4 kiskerék szuper buszon, mozgolépcsön lavírozni, de egy rossz úton már nehéz vele menni, elcsúszik mindnehol, és még ráz is rendesen.
ami nekem bejött az a hátul 2 nagykerék és elöle 2 kiskerék bolygó kerék. (én kerültem a dupla kiskereket, mert az pl macskakövön nehéz kezelni)
Ezzt buszra sem annyir nehéz feltenni, mert elöl kicsi a kerék, útpatkán le fel, könnyen kezelhetö, boltban jó vele lavírozni, és azért egy normál erdei úton is eltolom szivesen, nem rázza szét a gyereket.
A másik a súly. egy kombi kocsi amire lehet tenni mózest hordozót vagy sportülést mind nagyon nehéz kocsik. ebböl ami legkönnyebb egy 9 kilós bugaboo kocsi (de ez egy kisebb vagyonba kerül). azon felül ezek a kombi kocsik 11-13 kiló között jó súlynak számítanak. (ami 9 kiló alatt van már tuti valami rossz minöség)
a súly annak számít aki autóba ki-be teszi vagy lépcsözik vele sokat. meg azért búszra feltenni is érdek a kissúly.
de akinek 90%ban egy faluban tologatni kell ott jobb a nagy batár kocsi.
Mi vettünk egy teutonia lambda kocsit.
külön minden részét rá lehetett tenni. én repültem többször bébihordozóval, vagy mentem a városba kocsival, így a hordozóba beraktam a gyerket a kocsiba majd kivettem a vázat r´raktam a hordozót és mentünk vásárolni.
ha otthon tologattam vagy sokáig voltam a városba akkor jött amózes is és abba aludt. ha otthon sétáltam vele és elaldut akkor levettem a vázról a mózest és bevittem benne a gyereket, és aludt tovább a mózesben.
aztán mikor ülni tudott akkor jött a sportrész.
na de mikor 1 éves lett meguntam a 12 kilóját a kocsinak ki-be pakolgatni az autóból és vennünk kellett egy új könnyebb járgányt.
Az nem kombi, de csak 8 kiló és dönthetö teljesen. sokkal egyszerübb pakolgatni, és egyben össze csukható.
az elsö kocsi maradt a faluban tologatni a gyereket, nem kell cipelgetnem, és az autómba van a második kocsi.
Ha újból kezdeném akkor csak is egy bogaboo kocsit vennék.
ez 9 kiló sportrészsel, és szerintem a legjobb minöség.
ezt nem kellett volna lecserélni egy könnyebbre, és az elsö kocsink is majdnem ennyibe került.
Nekünk ilyen van.
Nagyon szeretem. Már a sportrészt használjuk. Nagy, kényelmes, dönthető. Jól elfér benne a babám, a vázra 2 irányból lehet feltenni. A mózese extra nagy volt, sokáig tudtuk használni azt is. Piros-fekete van nekünk, könnyű tisztítani. Nagy a kereke, simán veszi az akadályokat.
Ha most vennék, tutira ilyen multifunkciós kocsit vennék megint, de lehet inkább olyat keresnék, ami jobban rugózik.
Az viszont tény, hogy baromi nagy helyet foglal a kocsiban a váz.
azt Neked kell tudnod, mire használod. Nálunk pl a társasház kapujától a liftig 15 lépcső vezet. Ha ingyen adnának 11 kilós babakocsit akkor sem kellene, mert az nekem dög nehéz, ráadásul a lift is kicsi, tehát csak a könnyű &rövid fér be különben cígelhetem a 15 lépcső után még a 3 lépcsőfordulót.
szerintem főleg a használat módját kell eldönteni és a lakókörnyezet adottságait(pl földszinten, kertes házban lakó aki kirándul csak az vegyen nehéz terepkocsit, aki bkv sok lépcső kis boltok az meg pici kocsit stb ha férjeddel nagyon eltérő a magasságotok akkor állítható kar)a többi marhaságnak mint pohártartó, tolókar fordítás játéktálca stb max örülj, ha tudja de ne az alapján dönts
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!