Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Van esélyem egy probléma...

Van esélyem egy probléma mentes terhességre?

Figyelt kérdés
Tulajdonképpen nem kérdésem van, hanem lelkileg vagyok kicsit padlón. Az a helyzet hogy az első terhességem 19. héten szakadt meg.Nem tudni az okát, előtte sokat véreztem, de pontos választ nem kaptam hogy mi is történt valójában.Kisfiam lett volna. Aztán pontosan rá egy évre kismama lettem a kislányommal. Probléma mentes terhesség, egészen 28 hétig, amikor is éjjel 2 perces fájásokra ébredtem és de. fél 12-kor megszületett a kislányom. Hála Istennek egészséges, most 22 hónapos és senki nem mondaná meg hogy koraszülött volt. Nagyon szeretnénk még egy gyereket, ebben a hónapban bele is vágtunk, viszont rettegek hogy mi lesz? Az jár a fejemben hogy nehogy valami történjen, és kórházba kelljen kerülnöm, mert képtelen lennék napokig a kislányom nélkül lenni. Meg nem tudom hogy ilyen előzményekkel lehet nekem egy normális terhességem?
2012. jan. 6. 06:05
 1/8 anonim ***** válasza:
71%

Ne haragudj, nem akarlak elkeseríteni, de szerintem ilyen előzményekkel elég nagy esély van arra, hogy ismét gondok adódnak egy újabb terhesség folyamán. Legalábbis szerintem sokkal több esélyed van neked komplikációkra, mint akinek egy teljesen problémamentes terhessége volt már. Én azt csinálnám a helyedben, hogy még várnék egy kicsit. Max fél év elég lenne. És azért várnék még, mert akkor a lányod már nagyobb lesz. Oviba jár majd, és sokkal okosabb, "érettebb" lesz ahhoz, hogy megértsen dolgokat, hogy ne üvöltsön utánad egész nap, ha kórházba kerülnél, hanem megértené hogy azért kell bent lenned, hogy "meggyógyulj", és mivel valamennyire megértené, így neki is könnyebb lenne. Arról nem is beszélve, hogy a napjai nagy részát oviban töltené, és addig sem rajtad, a te hiányodon járna az esze. Meg ugye még az is ott van, hogy terhesen a nagyobbat emelgetni, szaladni utána, stb, lehet nem tenne túl jót a pocaklakódnak úgymond.

Az én lányom éppen ma 26 hónapos. Hidd el, most 1-2 hónap alatt is olyan látványosan fejlődnek ilyenkor, okosabb napról napra. Ez meglátszik a viselkedésén is, megérti ha valamit nem szabad, ésmeglátszik azon is, hogy napról napra szebben beszél, szinte már komplett mondatokat mond. Nekem ez azt jelzi, hogy egyre okosabb.

Egy szó mint száz, tégy belátásod szerint, a fenti pár sor csak az én saját véleményem volt. :)

2012. jan. 6. 07:32
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Hasonló cipőben járok, csak nálunk velem van a gond... az előző terhességet sok kórházzal, életveszélyben, több éves felépüléssel sikerült csak kihordanom. Most itt a gyönyörű fiam, a szívem kész lenne nagyon is a "sorozatgyártásra" :) , de félek és latolgatom az esélyeket.

Tanácsom - bár bagoly mondja verébnek -, hogy ha már eldöntve, belevágtatok, akkor próbáld meg magad mögött hagyni a félelmeid és egy hívogató fészekké válni az új élet számára. Testileg pedig hozd magad a legjobb formádba, töltekezz fel, pihenj, mozogj, vitaminok... ill. nem tudom, voltál-e mindenféle általános és nőgyógyi kivizsgáláson, ha még nem, érdemes tán megejteni. És akkor elmondhatod, mindent megtettél.

2012. jan. 6. 07:45
 3/8 anonim ***** válasza:

Èn sem vágnék bele mindaddig míg részletesen ki nem vizsgáltatnám magamat. Mindent, aminek köze lehet vetéléshez és koraszüléshez. Szerintem a két terhességnél ugyan az a dolog lehetett, és ezt kikellene deríteni, mielött megszülsz egy gyereket túl korán és sérült lesz.

De a ti életetek nektek kell tudni hogy mit vállaltok be. Ahogy írod már ott a kislányod akire szintén feleös vagy.

Nekem egy barátnöm 2x vetélt el 12-ik hét körül, majd volt egy problémamentes terhessége (még a lépcsön is leesett, és attól sem lett semmi bajuk), majd 2x 6hét körüli terhessége ment el. ekkor a doki kivizsgálta és pajzsmirigy problémája volt.

2012. jan. 6. 07:55
 4/8 A kérdező kommentje:
Az első vetélésem után az orvosom azt mondta hogy nem ígér semmit, majd meglátjuk. Viszont a kislányom azért lett koraszülött mert volt a köldökzsinóron egy csomó (ő csomózta meg...) és menekülőre fogta. Voltam nőgyógyásznál, minden oké velem. A védőnőm biztat és azt mondja minden rendben lesz, persze ez nem jelent semmit...
2012. jan. 6. 10:34
 5/8 anonim ***** válasza:
Ha a kislányod a köldökzsinór miatt lett koraszülött, akkor nem biztos hogy veled van a baj. Az első terhesség alatt nem csináltál valami olyat ami árthatott, pl. nehezet emeltél? Szerintem is menj el kivizsgálásra, úgy kiderül ha van valami gond. Ahogy már írták készítsd fel a tested, szedj vitaminokat stb, így nagyobb esély lesz arra hogy a baba megmaradjon. Sok sikert!:)
2012. jan. 7. 01:45
 6/8 A kérdező kommentje:
Az első terhességemnél, volt egy polipom a méhnyakon, azt leszedték a kórházban, bevallom nem műtőben hanem egy vizsgálóban. Ez volt a 12. héten, onnan végig véreztem a 19. hétig amikor is beindult a szülés. A védőnőm meg van győződve róla hogy fertőzés miatt vetéltem el. Nem tudom. Az orvosok akkor csak a "leheteket" mondták nekem. Lehet fertőzés, lehet hogy a baba volt beteg, lehet ez lehet az. Egészségileg rendben vagyok, voltam rákszűrésen is, akkor a nőgyógyász nagyon alaposan megvizsgált, uh-gal is. Szedem a terhesvitamint. Egyedül lelkileg vagyok kicsit oda, de szerintem ez nem fog változni, két év múlva is így lennék...Amúgy a korom miatt sem húzhatom már nagyon a dolgot (35 éves leszek jövő hónapban) és hát azt sem tehetem meg hogy jövőre visszamegyek dolgozni és pár hónap múlva megint bejelentem hogy terhes vagyok... Nagyon szeretnék még egy gyereket , de úgy hogy a kislányom semmit ne érezzen ebből, és én is nagyon vágyom arra hogy végig minden oké, csak szülni megyünk a végén és kész.....
2012. jan. 7. 06:57
 7/8 anonim ***** válasza:

07:45-ös vagyok. Nem vagyok orvos, de ha 7 hétig volt egy vérezgető méhszájsebed, akkor az több, mint gyanús, én is fertőzésre tippelnék. Amit - gondolom - meg lehetett volna állapítani akár utólag is... ugyanúgy, mint azt is, hogy a baba beteg volt-e.

Én is belefutottam a problémás terhességem, szülésem kapcsán naivul ezekbe a hanyag "lehet"-ekbe és a lelkemben több kárt okoztak, mint maguk az átélt események. Hisz kapaszkodó, magyarázat nélkül nehéz feldolgozni, lezárni bármit.

Viszont ha úgy nézed, hogy a vetélésednek és a koraszülésnek is nagy valószínűséggel rajtad kívül álló oka volt, akkor van esélyed normális terhességre.

2012. jan. 7. 15:04
 8/8 A kérdező kommentje:

Igen, ezek a lehetek kikészítettek engem is.Szinte gyűlöltem magam, mert hibásnak tartottam amiért nem voltam képes kihordani és életet adni a fiamnak. Mert " lehet" hogy velem volt a gond....?Hosszú hónapokig vártam a levelet amiben megvan a boncolási eredmény, hogy végül is mi volt a baj. Az orvos azt mondta 2% esélye van hogy kapok választ. Soha nem jött meg az a levél.

Hát most az tudom javasolni neked is és magamnak is , hogy álljunk pozitívan a dologhoz, egyszer nekünk is sikerülhet nem igaz?

2012. jan. 9. 06:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!