Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mennyi a bruttó gyed 2012-ben?

Mennyi a bruttó gyed 2012-ben?

Figyelt kérdés

Már decemberben is próbáltam rájönni, de sehol nem találtam róla semmit, de most januárban sem találok, pedig mostmár aktuális.

Hátha jár erre egy hozzáértő.

Felemelték a bruttó gyedet vagy most mi a helyzet?

2012. jan. 5. 06:54
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
A nettó összeg nem érdekel jobban?:) Én tavaly max gyedre adójóváírással is 87-88-at kaptam, és ma kaptam meg az ideit, - ez ugye már adójóváírás nélküli - mégis ugyanannyit utaltak, párszáz ft különbséggel: 88425,-
2012. jan. 5. 11:14
 12/18 anonim ***** válasza:
Amit ma megkaptál, az a tavaly decemberi gyeded volt...
2012. jan. 5. 11:23
 13/18 anonim ***** válasza:
igen, de nem az idei adózással?
2012. jan. 5. 12:16
 14/18 anonim ***** válasza:

Nem, a tavalyi még a tavaly évi törvényben leírtak alapján van.

Februárit nézd majd meg és ámulj bámulj ...

2012. jan. 5. 12:19
 15/18 anonim ***** válasza:

Visszakérdezek egy példán keresztül.

Tavaly év végén rendeltél meg valamit a neten, X. Ft-ért, de csak idén fizeted ki (pl. a kézbesítőnek). Akkor már 27% ÁFÁ-t fizetsz rá? Nem. Tavalyi történet, tavalyi adózással.

2012. jan. 5. 12:32
 16/18 anonim ***** válasza:

Igen, nyilván ebben van logika, csak talán engem az zavart meg, hogy időközben megszűnt sajnos a cég mögöttem, és az első gyed volt, amit már nem ők utaltak, és hogy átcsúszott a következő hónapra a kifizetés, és kismértékben más az összeg is. (a volt mh-em mindig hó végén utalt).

Még akkor szerencsésen jön ki, mert február közepétől már csak gyes fog járni.. Annak nettó összege akkor idéntől mennyi lesz vajon?

2012. jan. 5. 12:38
 17/18 anonim ***** válasza:
28500-2850=25650
2012. jan. 5. 12:46
 18/18 A kérdező kommentje:

A bruttó 130e forintos gyeddel kb annyit fogunk kapni, mint tavaly a bruttó 109e forintos gyeddel. Már kiszámoltam.

(azért érdekelt a bruttó gyed, mert ki tudom abból számolni a nettót:-))))

Amúgy meg én sem értelek. Amellett, hogy Orbán még jobban tönkreteszi az országot, én nem fogtam rá semmit. Legalábbis most itt nem, nem tudom, honnan vetted...

No mindegy, izgatottan várom február 5-ét:-)

Szép napot mindenkinek

2012. jan. 5. 14:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!