Mennyi a bruttó gyed 2012-ben?
Már decemberben is próbáltam rájönni, de sehol nem találtam róla semmit, de most januárban sem találok, pedig mostmár aktuális.
Hátha jár erre egy hozzáértő.
Felemelték a bruttó gyedet vagy most mi a helyzet?
Nem, a tavalyi még a tavaly évi törvényben leírtak alapján van.
Februárit nézd majd meg és ámulj bámulj ...
Visszakérdezek egy példán keresztül.
Tavaly év végén rendeltél meg valamit a neten, X. Ft-ért, de csak idén fizeted ki (pl. a kézbesítőnek). Akkor már 27% ÁFÁ-t fizetsz rá? Nem. Tavalyi történet, tavalyi adózással.
Igen, nyilván ebben van logika, csak talán engem az zavart meg, hogy időközben megszűnt sajnos a cég mögöttem, és az első gyed volt, amit már nem ők utaltak, és hogy átcsúszott a következő hónapra a kifizetés, és kismértékben más az összeg is. (a volt mh-em mindig hó végén utalt).
Még akkor szerencsésen jön ki, mert február közepétől már csak gyes fog járni.. Annak nettó összege akkor idéntől mennyi lesz vajon?
A bruttó 130e forintos gyeddel kb annyit fogunk kapni, mint tavaly a bruttó 109e forintos gyeddel. Már kiszámoltam.
(azért érdekelt a bruttó gyed, mert ki tudom abból számolni a nettót:-))))
Amúgy meg én sem értelek. Amellett, hogy Orbán még jobban tönkreteszi az országot, én nem fogtam rá semmit. Legalábbis most itt nem, nem tudom, honnan vetted...
No mindegy, izgatottan várom február 5-ét:-)
Szép napot mindenkinek
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!