Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hova tudok fordulni a helyzete...

Hova tudok fordulni a helyzetemben?

Figyelt kérdés

most januárban lejár a gyesem,deidő közben terhes lettem (12 hetes vagyok).a gond az hogy terhesség alatt ugye sokat kell járni a vizsgálatokra.fizetném magam után a tb-t csaknem tudom hogy megy ez az egész.kezdetnek megyek a munkaügyibe.és utána?

tudna valaki tanácsot adni hogy hogy működik ez az egész.

hallottamolyat hogy az apehen keresztül kell fizetni.

2012. jan. 4. 17:21
 1/6 anonim ***** válasza:

Szia!

Én pont ma voltam benn ezért. tényleg az Apeh-hez kell menni. Ott adnak egy papírt amivel be kell jelentkezni és utána adnak csekket vagy utalod ezt te döntöd el.. Elvileg az összeg 5100 Ft. Na viszont nekem ma az apekos azt mondta, hogy januárra 6400 Ft.

2012. jan. 4. 17:26
 2/6 A kérdező kommentje:

köszi a gyors választ!

adnak egy papírtamivel jelentkezni kell dehol?a munkaügyibe?

tehát először az apehba menjek?

azmindegymennyitkell fizetni csak legyen elintézve

2012. jan. 4. 17:30
 3/6 anonim ***** válasza:
Bemész az apeh-ba. Mondod, hogy szeretnéd magad után fizetni a tb-t. Kitöltesz egy papírt, aztán küldik a csekkeket, vagy levonják a számládról. A munkaügyishez nem tudok hozzá szólni. Gondolom bemész, elmondod mi a helyzet, és ott elmondják a teendőket! Boldog babavárást!:)
2012. jan. 4. 17:34
 4/6 A kérdező kommentje:

köszönöm!

akkor azapeh-ba megyek.akkor lehet a munkaügyibe nem is megyek ha nem muszáj úgyis csak pár hónapról van szó.mert gondolom valamiféle szociális segélyre nem vagyokjogosult amiből vonnák a tb-t,mert a férjem dolgozik.

de így legalábbnem megyek feleslegesen amunkaügyibe ha úgyis az apeh intézi max rákérdezek az apehba hogy menjek e a munkaügyibe.

2012. jan. 4. 17:38
 5/6 anonim ***** válasza:

Első vagyok.

Az apehba menj ott kell a papirt kitölteni és leadni is.

Nos én voltam ezen a héten a szociális osztályon is. Mivel kicsit hasonló helyzetben vagyok. Csak nekem a munkanélkülim járt le amikor teherbe estem.

Nos ott azt mondták, hogy ha fejenkénti havi pénz meghaladja a 38000 Ft-ot addig nem tudnak adni szociális támogatást. Tehát mivel ti már hárman vagytok számold ki a féjed fizuja, hogy jön ki. Engem elküldtek, pedig mondtam, hogy terhes vagyok és legalább a tb-t fizessék ki, mert munkát nem hinném, hogy találok azt sem fizetik ki. És mindezt azért mert a férjem 120 ezret keres.

Viszont azért keresd fel az önkormányzatot nyugodtan, hátha szerencsével jársz.

2012. jan. 4. 17:45
 6/6 anonim ***** válasza:
A tb-t tuti az apeh fogja intézni. A szoc segély folyósítása attól függ mennyi a férjed keresete ill egyéb bevételek, továbbá mennyi az eltartott személyek száma. Legalábbis nekem ezt mondták.
2012. jan. 4. 17:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!