Kicsit kiborultam. Hogyan tanítsam meg a gyerekeknek (2,5; 1éves), hogy a felnőttek dolgai nem játékok?
Ma reggel a kicsi megszökött mellőlem, és amíg mi ébredeztünk ki-be kapcsolgatta a mobilom, már a puk-kódot kéri... Az asztalon volt, ahonnan ha bármit elvesznek, rájuk szólok, letetettem velük vissza.
És ez mindennel így megy sajnos, ti hogyan tudjátok kivédeni ezt?
Se a gép, se a telefonok, a szemüvegem. Pedig ha napi 200szor nem szólok, hogy az asztal-polc-fiók nem babajátékhely, akkor egyszer sem, volt már ezért büntisarok(nagynak), kézre csapás(máshol másért működik..)
Kb elegem van:S
5ös válaszoló: hú hányszor volt már ezekért beszélgetés. Hogy a bünti miért van. Kb egy toll előbb hajlandó megérteni, szót fogadni.
Volt olyan nap amikor csak szépen beszélgettünk, mit szabad mit nem. A nagy megértette, kb 1óráig szót is fogadott, aztán kezdtük újra.
Egyetlen dolog amiért egyszer elég volt szólni az a vegyszeres vödröm. Csak a kupakhoz nyúlt, és azóta se többet egyik sem.
jah és már csak a padlás ami maradt mint magas hely, mert a nagy pl a konyhapultra is képes felmászni a vitaminért ami a felső szekrényben volt...
Csatlakozom azokhoz, akik azt írták, hogy nem szabad elölhagyni a féltett dolgokat. Egyrészt neked sem, másrészt a gyereknek sem jó, ha egész nap csak rájuk szólsz, mert semmit nem szabad. A kicsi még a büntetést nem érti, szóval tök felesleges ezzel frusztrálni. A nagyobb talán megérti, de neki se teszel jót a folytonos tiltással/büntetéssel szerintem.
A legjobb, ha az ember kialakít egy olyan helyet a gyerekeknek, ahol szabadon garázdálkodhatnak, pl. erre jó egy rács a gyerekszoba ajtajára. A többi szobában meg egy időre feljebb kell helyezni a fontos dolgokat, hogy ha kijönnek ott se tudjanak komoly kárt tenni.
Mondjuk a könyvtépkedés fura, én a rengeteg könyvet lusta voltam elpakolni, és egyszer sem tépkedte a kissrác őket. (Talán mert nagyon sokat olvasunk, imádja a meséket, és korán rájött, hogy a könyv jó dolog? :)
Kitartás, ki fognak nőni ebből! Kívánom, hogy ez legyen a legnagyobb bajod az életben! :)
Sajnos tényleg csak az marad, hogy a mozdítható tárgyakat el kell rakni a szemük elől.
Csakhogy nálunk azzal is harc van állandóan, ami nem mozdítható!!!!
Pl. számítógép ház a földön, kicsi nyomkodja, mert milyen szépen világít, meg forog rajta a ventilátor. A monitor kikapcsoló gombját és az egeret is állandóan nyomkodja, mert azok is világítanak. Ezeket nem tudom eltenni!
Vagy pl. a konyhai dolgok. Nem tiltottam ki őket a konyhából, hanem meg szoktam engedni nekik, hogy játszanak a tálakkal, fakanalakkal és kipakolhatták a műanyagos fiókot is. Na most már ott tartunk, hogy ha főzni akarok, akkor először össze kell szednem a konyhai felszerelést a lakás különböző pontjairól...
Vagy talán el kéne tiltanom őket tőlük? Hogy ők is olyan pasik legyenek, akik nem mernek a konyha közelébe menni, mert az női szakasz? :))))
Jaj, de nehéz néha ez a gyereknevelés! :)
Az utolsó hozzászólónak: nálunk a konyhában az vált be, hogy van egy fiók, ami a gyereké, abban tarthat bármit, és elmolyolt vele, míg kicsi volt. Edényt is kaphatott, de nem engedtem elvinni a konyhából.
A főzésbe pedig bevontam, ahol csak lehetett (nem forró dolgok keverése, sütisütés stb.), ezt imádja a mai napig, szóval remélem, nem menekül majd a konyhából nagykorában sem. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!