Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hogyan tudom megoldani, hogy...

Hogyan tudom megoldani, hogy ne legyen gond? Bölcsibe adnám kisfiam, de közben vele vagyok GYEDen,17hónapos és én 10+3hetes kismama?

Figyelt kérdés
Ma bementem a bölcsibe és van is hely,nem venném el mástól a helyet.Jövőre pedig már a kistesó után kapnám az ellátást.A munkáltató igazolná papíron,h visszavesz.Megtudhatja ezt az OEP?Az a gond ha most nem veszik fel,akkor 3-4éves koráig esélyem sincs közösségbe járatni.Mit tanácsoltok?
2012. jan. 3. 21:18
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
100%

Nem a bölcsibe adással van gond, hanem azzal, hogy egy egyértelmű csalással akarja a kérdező megoldani a problémáját. Ha nem tudná, hogy illegális, nem kérdezte volna meg ("Megtudhatja ezt az OEP?"). Ezzel van itt a probléma.

Van ennek a helyzetnek egy legális megoldása is. Le kell mondani a gyedről és gyest v. táppénzt igényelni!

Egyébként kedves kérdező, a fizetésedtől függően még lehet, hogy jól is járnál, ha táppénzre mennél, hiszen:

- a táppénznek magasabban van a maximalizált összege,

- a táppénz ideje alatt gyűjtögeted a szabikat későbbre,

- apa lehet, hogy igényelheti a gyest a kisfiúra, amíg meg nem szülsz.

2012. jan. 4. 09:36
 22/30 anonim ***** válasza:
Ha esetleg inkább családi napközibe adnád a délelőttökre azzal mindketten jobban járnátok. Neked nem kéne izgulni a csalás miatt és ott kicsi a létszám, rugalmasabbak és jobban tudnának foglalkozni, figyelni a babádra.
2012. jan. 4. 09:46
 23/30 anonim ***** válasza:
49%

Szerintem nincs ezzel semmi baj, ha valaki varja a kovetkezo babat es a mar ket eves gyermeket bolcsibe jaratna napi 3 orakra. Jo lehet ez mindenkinek.

Nekem is volt ismerosom, aki igy tett, viszont O az allami bolcsit meg sem probalta, csaladi napkozit keresett. Ott nagyon rugalmasak voltak, jol erezte magat a gyerek is.

Anyukanak is jo volt, altalaban osszes dolgat elrendezte, mire delre menni kellett a nagyobbik gyermekert, egesz delutan mar csak a gyerekkel foglalkozott, nem kellett kozben elvonulnia fozni, teregetni, nem kellett magaval rangatnia bankba, bevasarolni, stb.

Irigyeltem is kicsit, megmondom oszinten. Mivel segitsegem nekem se volt soha (ez nem panasz), igy neha jo lett volna, egy-egy delelott egyedul vagyok.

De nekem nem lett volna szivem havi 50 ezret ezert kiadni (ok ennyit fizettek).

Allami bolcsibe meg merszem nem lett volna jelentkezni.

2012. jan. 4. 10:00
 24/30 anonim ***** válasza:
66%
Nem értem, miért akarod bölcsibe adni, ha otthon vagy?
2012. jan. 4. 10:32
 25/30 anonim ***** válasza:

A 21-es hozzászólónál van a pont.

Engem egyáltalán nem döbbent meg, ha a másfél éves gyerekét bölcsibe adja valaki.

A mai magyar 30-as korosztályból is sokan bölcsbe jártak (nyilván ahol volt bölcsi, Böp-en, nagyobb városokban), akinek dolgozott az anyukája, és nem volt nyugdíjas nagyija, aki vigyázott volna rá. Illetve számos nyugat- és észak-európai országban is 1 éve felett már sok kisgyerek bölcsibe jár, mégsem lesznek sem lelkibetegek, sem idegroncsok.

Azzal van itt a nagy pobléma, hogy a kérdező a bölcsi mellett simán igénybe venné a gyedet is, csalással. Na, ez a nem mindegy...

2012. jan. 4. 11:21
 26/30 A kérdező kommentje:
köszi a további válaszokat!Nem akarok csalni,azt hiszem táppénz lesz,de sokan azt mesélték,h gyeden vannak ,ezért kérdeztem,h hogy csinálják.Magánbölcsire nincs keret.Államiba van hely bőven,ahol élek.
2012. jan. 4. 11:36
 27/30 anonim ***** válasza:
23%

akkor add be. Nálunk a bölcsivezető nagyon bunkó volt, a pofámba hazudta, hogy nem veheti fel a nagyobbik gyerekemet, amikor pár hónapos volt a kisebbik. Csak nem gondolta volna, hogy ismerem azt a 2 anyukát, akinek odajár a nagyobbik gyereke amikor otthon van a kicsivel...

Szívesen beadtam volna, mert mindenkinek sokkal jobb lett volna úgy, sem a kicsivel, sem a naggyal nem lehet kellően foglalkozni. A nagy meg már nagyon igényli a közösséget, ha szembejön velünk az utcán egy vele egyívású gyerek, képes letámadni!

Másodpercig ne legyen lelkiismeret furdalásod, akik itt beszóltak valszeg 4 éves korukig maguk mellé láncolják a purdéikat, had legyen kellően antiszociális...

2012. jan. 4. 12:04
 28/30 A kérdező kommentje:
Kedves Utolsó!Nálad a pont!Köszi!
2012. jan. 4. 12:51
 29/30 anonim ***** válasza:
Úgy csinálják, hogy nem azzal a gyerekkel vannak gyeden, amelyik oviba jár.
2012. jan. 4. 12:57
 30/30 anonim ***** válasza:
nyilván én sem a nagyobbikkal voltam gyeden amikor megpróbáltam a bölcsit... sebaj, nekem vissza kell mennem dolgozni, több mint 3 éve nem dolgozom, így mennek mindketten bölcsibe jövő héttől.:( rossz azért hogy véget ért ez az időszak, bármilyen iszonyat nehéz is volt.
2012. jan. 4. 13:25
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!