Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hogyan tudom megoldani, hogy...

Hogyan tudom megoldani, hogy ne legyen gond? Bölcsibe adnám kisfiam, de közben vele vagyok GYEDen,17hónapos és én 10+3hetes kismama?

Figyelt kérdés
Ma bementem a bölcsibe és van is hely,nem venném el mástól a helyet.Jövőre pedig már a kistesó után kapnám az ellátást.A munkáltató igazolná papíron,h visszavesz.Megtudhatja ezt az OEP?Az a gond ha most nem veszik fel,akkor 3-4éves koráig esélyem sincs közösségbe járatni.Mit tanácsoltok?
2012. jan. 3. 21:18
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
28%

A betyár mindenit! Mennyi becsületes szülő van itt! Érdekes, hogy mifelénk nincsenek ilyen becsületes édesanyák! Nálunk a bölcsis szülők 1/3-a nem dolgozik. Érdekes, nem?

Amúgy elkéne gondolkodni egyeseknek azon, hogy kik kényszerítik ilyen törvénytelenségekbe a családokat! Miért ne lehetne pl. délelőttönként bevinni egy kis "szórakozásra" a gyermeket? Ahol nem CSAK szórakozik, hanem tanul, okosodik. Hány szülő mondhatja el gyermekéről, hogy 1 éves korára egyedül eszik, pohárból iszik, leveszi a cipőjét, esetleg az ügyesebbek fel is tudják már venni, ismeri a bilit, társaival megfelelően viselkedik, talán már az alapvető illemet is tudja (kérem, köszönöm)... és még folytathatnám? Ja és mennyi édesanya ismer több 100 verset, éneket? A gyerekek élvezik (persze mindehhez szükség van a jó gondozónőkre is)!!! No?

2012. jan. 3. 22:55
 12/30 anonim ***** válasza:
19%
11-es válaszoló: Azt még hozzátenném, hogy a szülő mindezért keményen fizet, nem keveset, ami javarészt az önkormányzatok zsebébe cseppennek. És ez az év pedig elég szép kiadásokat ígér ezen a téren is.
2012. jan. 3. 23:03
 13/30 anonim ***** válasza:
96%

És ez az összes bölcsis 1 évesről elmondható?

Oké eszik önállóan, iszik önállóan, de hogy szobatiszta legyen egy 1 éves, mert bölcsibe jár...

És egy 1 éves, illendően, kérem és köszönömöt mondjon, kivétel nélkül. A legtöbb gyerek épp az első szavakig jut el. Meg verseljen is.. Ez igen

Az én 18 hónapos fiam mondott verset is igen, és tudta a kérem, köszönömöt is, bár én otthon voltam vele 3 éves koráig, de 1 évesen még nem tartott itt. És sokaknak leesett az álla, hogy másfél évesen így beszél.

És itt olvasom sok 2 éves sem beszél még, nemhogy illendően beszéljen...

Na jó, túlzásba ne essünk már azért (szobatiszta, udvarias, beszélni tudó 1 évesek egy bölcsiben...). Bár nyilván annak az anyukának a gyereke, aki ennyire le akarja rázni, többet kap a bölcsiben, nyilvánvaló, de azért egy rendes, gondos szülő gyerekének otthon a helye, nem egyébként gondozónők (mégcsak nem is pedagógusok) gondjaira bízva.

2012. jan. 3. 23:14
 14/30 anonim ***** válasza:
49%

Az én lányom 2 éves, és nem jár bölcsibe. Bővített mondatokban, érthetően, és választékosan beszél. Kb. 30-40 verset, mondókát, éneket tud, egyedül eszik kanállal, pohárból iszik, ha valamit nem kér akkor "Köszönöm szépen nem kérem" mondattal utasítja vissza. Ha kér valamit, akkor azt mondja " Édes szép anyám, kérlek szépen!" (Nem én követeltem így, ezt magától kezdte összerakni így)

No?

2012. jan. 3. 23:31
 15/30 anonim ***** válasza:
84%

La van maradva, mint a bili füle.

Egy bölcsis 1 éves korára tudja mindezt.

2 évesen már zenét komponálnak, drámát írnak és egyébként is az érettségi feladatlapokat töltögetik a bölcsiben. Na meg már magukra főznek.

Mit jössz itt a kétévesen, csak ennyit?

2012. jan. 3. 23:39
 16/30 anonim ***** válasza:
35%
Jajj! Bocs, hogy élünk. Igaz is! Már 1 hónaposan bölcsibe kellett volna adnom, akkor már doktorátusa is lenne. Bírom az ilyen okostolyás bölcsis gondozókat, meg az anyukákat akik kevesek a gyereküknek, és már 1-1,5 évesen kell a gyereknek feltétlenül a közösség, és az a hülye, aki nem adja be ilyen idősen. Szerintem a bölcsi egy szükséges rossz, ha muszáj visszamenni dolgozni, és nincs más lehetőség.
2012. jan. 4. 00:38
 17/30 anonim ***** válasza:

okostojás :)

Már megint elölrébb járt az agyam mint a kezem.

2012. jan. 4. 00:40
 18/30 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat!

Nem akartam,hogy hajba kapjatok.Más a véleményünk és más az élethelyzetünk.Hosszú lenne leírnom,hogy miért gondolom a bölcsibe adást helyesnek.Az más kérdés,hogy nem akarok csalni,ezért is tettem fel a kérdést,h megtudjam,h oldható meg ez a helyzet.

Ha kórházba kerülnék,amit természetesen nem akarok,de sajna az esélye meg van,akkor munka előtt az apuka tudja vinni,majd utána hozni és a munkája is megmarad.Nyilván én is gondolok a betegségekre,ha túlzottan az lenne ,kivenném.De félév alatt kialakulna,mire érkezik a kistesó.

És igazat adok abban,hogy sok mindent tanulnak,ellesnek már a bölcsiben.Nyilván "rosszat" is,persze zseniség ettől nem alakul ki.

2012. jan. 4. 05:04
 19/30 A kérdező kommentje:

Nálunk sok anyuka a "nagytesót" a csecsemővel viszi bölcsibe.Ezért is merészkedtem feltenni ezt a kérdést,mert azt hittem vannak itt ilyenek.

Nyugodtan írjatok,várom a további válaszokat!

2012. jan. 4. 05:08
 20/30 anonim ***** válasza:
51%

Úristen, mennyi kedves anyuka van itt már megint!

Szerintem mindenkinek a magánügye, hogy be akarja-e adni a gyerekét bölcsibe, vagy sem. És ha igen, attól még lehet normális ember, mindössze a véleménye nem egyezik a tiétekkel.

Kérdező, bocs, hogy nem a kérdésre válaszoltam, de felháborít egyes emberek hozzáállása, hogy egyből fel kéne akasztani azt, aki bölcsibe szeretné adni a gyerekét, akármilyen okból. Nem értem, miért nem lehet tiszteletben tartani a másik véleményét?

2012. jan. 4. 09:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!