Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Belevágnál a helyemben?

Belevágnál a helyemben?

Figyelt kérdés

3 éves a fiam, itthon vagyok gyesen vele, tartós beteg, refluxos.

Szeretnénk kistesót, de elég nehezen vagyunk meg, főleg az anyagi oldalát tekintve.

Gyed alatt szűnt meg a munkahelyem, nincs hova visszamennem, amúgy diplomás nő vagyok, nulla munkalehetőséggel. Próbálkoztam gyárban, eladóként, de a gyerek betegsége miatt fel kellett mondjak, nekem kellett táppénzre menni vele.

Mit tennétek? Én szeretek itthon lenni, a gyerek kb 1 hetet van oviban, utána két hetet itthon, elférnénk, saját lakás, régi autó, hitel sincs.

2012. jan. 3. 13:45
 1/7 anonim ***** válasza:
58%
Ha nem vagy nehezen tudnám eltartani akkor nem vállalnám be. Mire, a semmire? Hiiába van kocsi, ház, hitel semmi.
2012. jan. 3. 13:51
 2/7 anonim ***** válasza:
igen
2012. jan. 3. 13:51
 3/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindkét választ.

Elsőnek igaza van, nekem is ez a dilemmám, második, kifejtenéd kicsit bővebben?

2012. jan. 3. 13:59
 4/7 anonim ***** válasza:

Saját lakás, nincs hitel...kérdés apuka mennyit keres. Nekünk hiteles lakás, sok hitellel mostmár, 2 gyerek, 1 tartós beteg. Esélyem nincs visszamenni.

Hónapról hónapra élünk, viszont mindenünk megvan. Semmiben nem szenvedünk hiányt, kivéve a nyaralást.

Most tervezzük a 3-dikat. Bár én előre megmondtam ha az éhhalál nem fenyeget nagycsaládosok leszünk, persze ha a jóisten is így akarja. Imádom a gyerekeket, imádok velük lenni. Az én munkahelyem is megszűnt. amíg kicsik esélyem sincs , hogy valahova felvegyenek. Amikor már sulis mind, akkor haza tudnak jönni egyedül is, akkor már én is könyebben mozgok és talán munkát is kapok. Amíg ovisok, kicsik, rám vannak szorulva teljesen, így nem vesznek fel sehova. Nálam nincs segítség, hogy valaki megy értük, vagy ha betegek itthon van velük.

Mi belevágunk , legalábbis remélem összejön.

Tényleg az a kérdés , hogy mennyi jövedelmet kell beosztani. Ha a férjem minimált kapna nyilván nem ugranék bele.

2012. jan. 3. 14:44
 5/7 A kérdező kommentje:

Köszi a választ!

Nem minimálbér, annál valamivel több, 120ezer kb havonta.

Azért írtam, h kb, mert vannak plusz juttatások, jutalmak, étkezési jegy, üdülési csekk.

Sajnos nagyszülők nincsenek, egyéb rokon sem, csak egy aranyos szomszéd néni, aki fél-egy órára vigyáz a gyerekre, ha megkérem.

Hiányt mi sem szenvedünk, értsd úgy, h van net, kábeltévé stb, de van, h a hónap végére elfogy a pénz, ha valami extra kiadás volt, most például beadta az unalmast az autó akksija...

Annyira szeretnék újra babázni!

De azt sem szeretném, hogy a kistestvér esetleg ne kapjon meg bármit, amit a nagyobbnak tudtunk/tudunk nyújtani.

Mennnyibe van egy kistesó? Úgy értem, h kiságy stb megvannak, ruhácskákból is van valamennyi, már ha egyneműek lennének.

Elférni is elférnénk, 3 szobás a lakás, de nagyon zavar, h mai világba hova szüljek még egyet.

Azonkívül most gyedem se lenne.

2012. jan. 3. 14:59
 6/7 anonim ***** válasza:

Akkor még többől éltek mint mi. Férjem 140 körül és ennyi. Az én pénzem egy az egybe a hitelé. meg néha még a férjeméből is kell hordani, függ az árfolyamtól. Mostanában még egy 10-est ki kell venni a fizuból.

Símán elvagyunk a 2 gyerekkel. Semmit nem kell venni csak a pelenkát. De remélem hamarosan azt sem. Minden maradt a nagyról aki már ovis.

Nálunk még annyi van, hogy az évből pár hónapot pluszban dolgozik máshol, amiből nagyobb dolgokat megtudunk venni. Pl feltöltjük a fagyasztót egy évre való hússal, stb. Így év közben nem kell húsra költeni.

Én erre akarok 3-dikat vállalni. Lehet h@lyék vagyunk, de mindig is nagy családra vágytam!

Régebben én sokkal nagyobb szegénységbe születtem, mégis becsülettel felneveltek, diplomás lettem, volt sokáig jó munkahelyem. Nem hinném, hogy csak a gazdagok kiváltságának kell lennie a gyereknek. Becsületesek vagyunk, szépen élünk. Bízom benne ez megtérül.

2012. jan. 3. 15:06
 7/7 anonim ***** válasza:

2.vagyok bővebben:)

Ha elvagytok, akkor biztos meglesz minden ami KELL a 2. babának is.Azért írtam nagybetűvel, mert más az ami fontos és tényleg szükség van rá, és más az, amivel csak a marketingesek hoznak lelkiismeret furdalást az anyukákra.Egy csomó dolog felesleges.

Azt mondják nem nagy költség a 2.baba, és ahol 1 van, ott elfér 2 is...mi is most tervezzük a 2.at, 36nm-es albérletben lakunk, csak gyes+csp jön(nem volt munkám),de nagyon szeretnénk kistesót.A dolgok mindig alakulnak valahogy.De persze ez csak az én véleményem:)

2012. jan. 3. 22:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!