Mikor kell beíratni bölcsődébe a gyereket?
Sok helyen születés után 2nappal.
Mert annyira nincs hely. Kérdezd meg abban a bölcsiben ahová mennél
ez komoly? és mi lesz a munkahellyel?
Most nagyon gondolkodóban vagyok, mert havi 30ezer az kevés, ennyi a gyes. De egy óvodás+egy bölcsődés gyerek (kaja, csoportpénz, bölcsipénz)+bejárás nekem+bébiszitter díja (reggel és délután kellene a gyerekekre vigyázni kb. 4 órát) vajon megéri-e, hogy dolgozzak, szinte elviszi a különbözetet. Közalkalmazottként nem fizetnek túl jól. A gyerek 3 éves korában kirúgnak, megígérték, addig meg vagy lesz csoportos leépítés, vagy nem.
Minél előbb. 1 hónapos volt a babám, mikor feliratkoztunk várólistára. 26 hónaposan került be, tehát 2 hónappal később, mint a tervezett volt.
A barátnőm rá egy évre iratkozott fel (mondván hülye vagyok, hogy olyan korán bementünk) és nem került be, majd talán jövőre, de addigra meg ugyebár már ovimizéria lesz.
S mi vidéki 5 bölcsis városiak vagyunk.
Csoportos létszámleépítés esetén sem tehetnek előbb ki. Engem megpróbáltak :D
Munka törvénykönyve 90§ (1) bekezdés és 94§ paragrafus.
A gyerek betölti a 3. életévét onnantól ketyeghet csak a felmondási idő, ami minimum 1 hónap ugyebár. Szóval fel a fejjel, nem eszik olyan forrón a kását. NE írj alá semmi olyasmit, hogy lemondasz a törvény adta védelmedről.
De intenzíven kezdj el keresni másik munkahelyet. Én ezt tettem, és most közössel megszüntettem azt ahonnan ki akartak rakni ha betölti a gyerek a 3 évet és hétfőn már kezdek is az új helyen, ahol nem számít, hogy van kisgyerek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!