Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Anyukák! Miket főztök ami...

Anyukák! Miket főztök ami egészséges és olcsók hozzá az alapanyagok?

Figyelt kérdés

Igyekszem egészségesen főzni, de néha jól jönnek az új ötletek:)Leírnátok pár ételt(Lehet reggeli,vacsi, ebéd)?

Múltkor néztem egy műsort a TV-ben, és csupa olyan alapanyagokat használtak, amik egészségesek, de ha megveszem őket, akkor akár étterembe is mehetünk, mert olyan drágán jönnek ki az ételek...


2011. dec. 31. 15:18
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

főzelékek feltéttel.ami nagyon bejön nálunk az a krém levesek.brokkoli,zeller,gomba stb.megfőzöm krumplival,fűszerrel,aztán turmix és behabarom.hamar kész van,és finom és egészséges

roston sült husi rizzsel,párolt zöldséggel.fagyasztott zöldséget szoktam használni,megpárolom kevés vízben,aztán rá egy kiskanál vaj,és azon lepirítom

2011. dec. 31. 16:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Tévéműsorból nem lehet megtanulni főzni :)

Egyébként nálunk is főzelék feltéttel, csőben sült karfiol, brokkoli, párolt hús rizzsel, elég gyakran készítek rántott húst is, de nem olajban sütöm, hanem tepsiben, sütőben, így nem olajozom agyon. A krémleveseket nem szeretem, de zöldbab paradicsomosan vagy kaprosan, paradicsomleves olaszosan, gombaleves, ragulevesek, zöldségleves, sóskaleves, salátaleves.

2011. dec. 31. 17:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 A kérdező kommentje:

köszi nektek:)a levesek, főzelékek nálunk is mennek, és szerintem egészségesek, csak nem olyan "divatos" kaják.

Nem onnan akarok megtanulni főzni, csak gondoltam hátha kapok ihletet...hát nem jött össze:)

Krémleveseket nem igazán csináltam még, de kipróbálom.


A rántott husi tepsiben hogy készül??Gondolom mellett panírozol, és simán beteszed?Ugyan úgy ropogós lesz?

2011. dec. 31. 20:55
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Nekem nagyon bejött a sütőzacskóban sütés. Tök egyszerű, mert csak be kell dobálni a befűszerezett husikat, jól lezárni a zacsit, megszurkálni és be a sütőbe. Annyira finom és omlós lesz benne minden, hogy hihetetlen!

A sütőben sült rántott húst pedig én úgy csinálom, hogy a bepanírozott húst (csirkénél a prézli fele szezámmag) olajjal megkent sütőpapírra rakom és a tetejét is bespriccelem olajjal. Vettem direkt erre a célra egy olajspray-t, mert amúgy elég macerás lenne. Az a lényeg, hogy jusson mindenhová olaj, mert akkor lesz finom ropogós, de persze csak kevés kell belőle.

Amikor kicsit megpirul, akkor meg kell fordítani.

Nem szabad sem magas hőfokon és sokáig sütni sem, különben hamar megég és kiszárad.

2012. jan. 1. 09:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 A kérdező kommentje:
köszi,ki fogom próbálni:)
2012. jan. 2. 20:27

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!