Ha terhes leszek már az első időktől le kell mondanom a biciklizésről?
Kérdésem furcsa lehet, de megszállott bicós vagyok. Mindenhova azzal megyek, s így egy nap azért jópár km-t letekerek.
Én személy szerint úgy gondolom, hogy mivel nem most kezdeném, így az első pár hónapban nem okozna gondot. Persze, amint akadályozna, már gyalogolnék!
Elsősorban megerősítést várok, hogy jól gondolom, valamint hasonló nagy bicósok, Ti hogy oldottátok meg? Tekertetek azért az elején?
Negyon megoszlanak ezen a téren a vélemények. Azért nem szokták ajánlani a biciklizést, mert egyrészt a rázkódás okozhat vetélést, másrészt ha pl. elesel, vagy csak hirtelen kell fékezned, és rándulsz egyett, szintén elmehet a baba... Gondolj csak bele, a kormánnyal pont megütöd a hasadat...
Ezek olyan dolgok, amit normál esetben észre sem veszel biciklizés közben.
Persze nem törvényszerű, hogy bajt okozhat, de rizikós.
(Ilyenkor szokták azt mondani, hogy "de gyaloglás közben is el lehet esni" - igen, de annak jóval kisebb az esélye, és a haladási sebesség sem akkora, mint ha bringázik az ember)
Gondold végig, ez úgyis a Te döntésed.
(Olyan is elképzelhető, hogy pl. olyan helyen tapad meg a méhlepény, hogy letiltanak minden sportól, cipelésről, és szinte csak feküdnöd szabad...)
Szia!
Szerintem nem kell lemondani, csak ovatosabban kell közlekedni.Én 7 hónapos terhesen hagytam abba a bringázást.
Huhh ... hát tényleg elég eltérőek a vélemények ...
1. válaszoló: Teljes mértékben igazad van, s átgondolandó, amit írtál ...
Köszönöm mindkettőtöknek!
Szia,én is nagy bringás voltam,napi 3km simán megvolt,sőt.Melózni is azzal jártam,még terhesen is.Úgy a 6.hónapig.Persze már nem olyan tempóban,és sokkal körültekintőbben-inkább kerültem mintsem egy forgalmasabb úton kelljen mennem.Aztán majdnem elütöttek,pár cmen múlt-a balfék sofőr telefonált és "nem vett" észre,na ekkor határoztam el,marad a busz és a séta!
Amúgy megkérdeztem a nőgyógyászom,ő annyit mondott,ha semmi bajom,és nem esek el! akkor bicajozhatom.
De nagy hassal semmiképp nem ajánlatos,mert megtekeredhet a köldökzsinór,meg hasonló.
:) Azért látom, rajtam kívül is vannak még, akik imádnak bicózni!
6.hónap, 7. hónap ... :) Ezek elég szép eredmények :)
Köszönöm!
Szia!
Én a 20. hétig bicikliztem, mert a lakhely és buszmegálló elég távol volt egymástól, valamint a boltok is. Mindenhova bicajjal mentem.
Sajna a 20.héttől nyílni kezdett a méhszáj, így nem biciklizhettem tovább:(
Utána szülés után 5 nappal bicajoztam legközelebb, azóta sem:( kisfiamat nem volt kire bízni, így mindenhova gyalog mentünk.
Hiányzott a biciklizés, gondoltam majd most a jóidőben... már van kire bízni a gyerkőcöt is aki 14 hónapos, de most ismét babát várok és a 9. héttől nyitva a méhszájam. Szóval bicajozás megint kilőve:(
Ha nincs semmi panaszod, és a doki is mindent rendben talál, akkor bicajozz, de csak lájtosan:)
Igen én is ezt javaslom, hogyha minden rendben van és az orvos is engedi, valamint tényleg érzed hogy neked ez jót tesz akkor tedd. De nagyon figyelj a forgalomra, nehogy eless stb.! Tehát ez a te kockázatod! De reméljük nem lesz gond soha! Legyél sokkal körültekintőtt, lassabb stb.! Valamint én javaslom hogy vegyél egy szélesebb, puhább ülést, szinte már ilyen nagymami fenékhez valót, hogy kényelmes legyen rajta ülnöd és jó legyen odalent a nemiszervednek is, mert ugye az meg kell a szüléshez! :)
Meg ugye ne versenybicajjal bicajozz, ahol jól le kell hajolni stb, hanem olyan kényelmeset amin normálisan tudsz ülni! Nagyon fontos hogy ha kicsit is érzed hogy nem jó valamiért a bicajozás, hagyd abba! Meg már az utolsó hónapokban is nagyon vigyázz, vagy inkább úgy mondanám akkor már ne bicajozz ha lehet, már ha előbb nem mondja az orvos! De reméljük nem!
Úgyhogy jó bicajozást! De óvatosan!
:) Meglesz köszönöm!
Asszem a válaszokból leszűrtem magamnak, hogy csak nyugodtan, szépen lassan, s akkor nem lesz baj!
Köszönöm Lányok!
Szép napot!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!