Mennyiben függ a genetikától és mennyiben az étkezéstől a gyerek növekedése?
Csak azért kérdezem, mert kisfiamra sokan mondják, hogy "mekkora", viszont az itt olvasottak alapján nem extrém nagy.14 hónapos, 82 cm, 11,5 kg.
Viszont az én részemről az unokatesója(húgom fia) 28 hónapos, 13 kg, és kb 84-85 cm.
Férjem részéről(sógornőm fia) viszont az 5,5 éves unokatesója 128 cm és 33 kg....
Mondjuk férjem családjába mindenki magas, és én is az vagyok, húgoméknál mindenki alacsony.
Annyira nem szeretném, ha kisfiam hatalmas kisgyerek lenne, de nem tudom mennyire genetikai a növekedés...amúgy normálisan étkezik, nagyon szereti a gyümölcsöket, zöldségeket.
Remélem érthető voltam:)
Mit értesz hatalmas alatt?
Felhízlalni biztos fellehet, bár nem tudom van e értelme.
A magasságot meg a növekedési hormon befolyásolja, lehet neki sertéshormont adni, de szerintem az sem egy jó módszer. Mert több a kára mint a haszna.
De elméletben van lehetőség.
Eltöretheted a lábát és akkor feszítik hónapokon át, és azzal is tudnak növeszteni rajta pár centit, azt hiszem kettőt.
Nalunk inkabb genetikatol fugg, szerintem.
Az en csaladomban mindenki magas, senki sem kover. Gyermekkent husisak voltunk a testvereimmel, de magasak is voltunk, egy ido utan a magassag kerult eloterbe es felveknyoltunk.
En a fiaimon pont ezt latom.
Babakoruktol nagynak szamitott mindketto, ducik is voltak, de ket eves kor utan a nagyobbik fiam magassaga tovabbra is gyorsan nott, a sulya nem igazan. Most harom eves mult eppen, meg mindig nem vekony, de nem is duci kategoria. Inkabb kemeny testu, izmos.
A kisebbik fiamrol nem tudok nyilatkozni, mert 21 honapos, meg nincs ket eves sem.
De szerintem hasonlo lesz nala is, mert babakortol, kb hasonloak a mereteik.
A nagyobbik fiam 3 evesen 108 cm es 20 kg, 28-as laba van. Gyakorlatilag mar 2 eve mindenki oviba akarja kuldeni, de a kora miatt meg fel sem vettek.
A kisebbik mint irtam 21 honapos es 93 cm, 15 kg. Mondjuk a labmerete a batyjahoz kepest lassabban no, most van 24-es laba. Talan O valamivel alacsonyabb lesz, nem tudom.
A ferjem es a csaladja inkabb alacsony, a ferjem 183 cm, ami pasikent nem szamit soknak.
A mi csaladunkban a ferfiak 200 cm korul vannak, en nokent vagyok kozel 180 cm.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!