Mi a véleményetek az extrém kis korkülönbségről? És így 3-4 babát szülni egymásután?
Én írtam, hogy 3-2-1 évesek a gyerekeim.
Nekem semmi gondom nem volt (most sincs) az egészségemmel, testemmel (a lelkemmel sincsenek gondok)
:)
Egy erős, egészséges nőnek ez nem okoz(hat) gondot. Ezt a nőgyógyászom mondta!
Szerintem ez alkat kerdese is. Valaki ezt is siman birja, van aki meg egy gyerektol is kikeszul testileg, lelkileg, fizikailag.
Ez most nem beszolas, de egyszeruen igy van. Mar gyerek nelkul is. Van, aki egesz nap porog, dolgozik napi 10 orat, sokszor hetvegen is, mellette masoddiplomat csinal es meg szorakozni is eljut, ha van kedve.
Van aki meg dolgozik heti 40 orat es alig birja ravenni magat, hogy munka utan neha meg bevasarolni is bemenjen, esetleg fozzon valamit.
Ugy gondolom, hogyha tervezetten jon tobb gyermek kis korkulonbseggel, akkor a szulok altalaban tudjak mit csinalnak, az Anyuka ismeri a sajat habitusat, allokepesseget, turelmet es akkor vallalja be, ha tudja, hogy menni fog. A harmadikat tervezetten meg foleg csak igy vallalja, mert mar tudja jol, hogy mennyire bir a kettovel, vagy epp mennyire nem.
Nekem 14 honap van a gyermekeim kozott, 100 szazalekig tervezett gyermek a masodik is, mindent megtettunk, hogy sikeruljon ilyen gyorsan kistestvert vallalni, orvosi szempontbol sem volt akadalya, a nogyogyaszom tudott a terveinkrol mar az elso terhessegem alatt es az O maximalis engedelyevel kezdtunk probalkozni szules utan 4-5 honappal, elsore sikerult is.
Pedig nekem segitsegem sincs, tehat nem azert mertuk bevallalni, mert van nagyszulo a kozelben. A ferjem is sokat dolgozik. Mar ket eves a kicsi, azt kell mondjam, hogy a legstrapasabb reszen mar atleptunk (az allando ejszakazas), de ez sem volt olyan durva, amit ne birtam volna vegigcsinalni akkor is, ha esetleg harom ilyen kicsi/pici gyermekem van.
Harmadik gyermeket is szeretnenk, de nem most, ennek viszont foleg anyagi okai vannak. Ha ez nem lenne, akkor egy percig sem gondolkodtunk volna azon, hogy a harmadik gyermeket is ilyen kis korkulonbseggel vallaljuk-e be.
Igy viszont inkabb varunk, 33-35 ev korul szeretnenk a harmadik babat, viszont arrol is beszelunk, hogy ilyen "nagy" korkulonbseg utan akkor talan O mar felig-meddig egykenek erezhetne magat, ami annyira nem jo. Magyarul szo van a negyedik gyermekrol is. Es akkor szinten pici korkulonbseg lenne.
De ez meg nagyon tavlati dolog, nagyon elmeleti, mert en sem lehetek benne biztos, hogy 33-35 evesen pont olyan jol fogom-e birni ezt, mint ahogy 25-26 evesen birtam.
Szoval majd meglatjuk.
Tudod ez epp olyan dolog, mint mondjuk neked lehet, hogy teljesen termeszetes dolog lenne felmenni a CN Tower tetejebe es onnan nezni korbe, en meg nem mernem megtenni es nem ertenem, hogy te hogy birod megcsinalni, mert en mar az ismerosom 10. emeleten levo erkelyere nem merek kinezni. Mas meg siman megcsinalja.
Szoval nem vagyunk egyformak es a turokepessegunk is mas.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!