Ha nincs más választás, mi viseli meg kevésbé az anyát, az abortusz vagy az örökbeadás?
Figyelt kérdés
2011. dec. 22. 12:57
31/35 anonim válasza:
30-as válaszoló: Nem értem, miért kell szélsőséges példák alapján általánosítani. Valószínűleg nagyságrendekkel több vérszerinti szülő veri a gyerekét, mint örökbefogadó szülő, én legalábbis a hírekbencsak ilyenekről hallottam életemben. Ez kb olyan mint ha az abortusz kapcsán azzal riogatnánk, hogy akár ki is lyukadhat a méh, vagy lehetnek súlyos szövődményei is a műtétnek (nekem pl missed ab műtétet - ami uaz mint az abortusz, csak a babám már nem élt - cseszett el az orvos úgy hogy három napon belül méhgyulladással újból a műtőasztalon találtam magam), de ez legalább olyan ritka mint a durva örökbefogadó szülő.
32/35 anonim válasza:
Nem olvastam el összes választ,de az enyém az,hogy az örök beadás jobban megviselheti a szülőt.Nekem van gyermekem(akit imádok),a párommal is jó a kapcsolatunk .Viszont a közelmúltban bizony el kellett vetetnünk a babánkat (aki védekezés mellett fogant),egyrészt anyagiak miatt,másrészt nem fért volna bele a jelenlegi élethelyzetünkbe egy újabb gyerek (ami egyenlőre nem is szerepel az 5 éves terveink között).Nagyon megviselt lelkileg... de örökbe adni képtelen lettem (lettünk) volna.Minden elismerésem azé az emberé,aki kihordja és aztán képes inkább örökbe adni a gyermekét (ha már nem tudja bevállalni)....bevallom mi a könnyebbik utat választottuk,bizom benne,hogy többé nem kell ezt átélnem .
33/35 Barbus1991 válasza:
én most vagyok 39 hetes kismama.amikor megmondtam a gyerek apjának hogy baba lesz,elhagyott.a családom is kitagadott mert szerintük túl fiatalon 21 évesen szülök,és sajnos a családomban nem módi 40 alatt szülni:(megfordult a fejemben az abortusz,de sem pénzem nem lett volna rá,se szívem nem lett volna elvetetni.gondoltam az örökbeadásra is,mondván megérdemel a babám egy tisztességes családot ahol apa is van meg anya is.de ezt sem tudtam volna megtenni,talán bele is betegedtem volna.végül úgy döntöttem vállalom a babát ha kell egyedül nevelem fel.de szerencsére megismertem a páromat,aki a nevére vette a babát,és vállalta,sajátjaként szereti,és már nagyon várja.a lényeg hogy ha egy anya szereti a babáját,de akármelyikre is rákényszerül,mindkettő rettenetes szívfájdalommal jár.nem elítélendő egyik döntés sem,de hatalmas fájdalom mindkettő egy édesanyának,akármi legyen is az oka a döntésének.szerintem nemnagyon lehet külömbséget tenni a kettő között.
34/35 A kérdező kommentje:
Én végül is arra jutottam, hogy olyan nem lehet, hogy "nincs más választás". Én is gondoltam az örökbeadásra, de a baba miatt gondoltam meg magam, és azt látom, hogy beigazolódott, hogy neki én kellek, az anyukája, akkor is, ha a körülményeink nem olyanok mintha egy akár jobb módú örökbefogadó családnál lenne. minden bizonnyal az örökbefogadó szülők is szeretnék, sőt! de akkor is... azok a kis hálás boldog szemek amikor a karjaimban tartom, egészen egyértelművé teszik, hogy az ő számára én valóban pótolhatatlan vagyok. bárhol, bármilyen körülmények között is leszünk mi ketten.
2012. szept. 4. 21:49
35/35 anonim válasza:
De jó. Sok örömöd lesz benne. Jó egészséget, sok boldogságot kívánok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!