Milyen hétköznapibb nevek tetszenek nektek mostanában?
a fiaim Mátyás és Márton mint már írtam, szerintem se túl gyakori se túl ritka. Mátyás korabeli nincs a környékünkön Márton már több van. Mindkettő benne van a száz leggyakoribb névben de nem zavar ez tetszik és kész. Ha lányom lenne Réka lenne az még gyakoribb. Nálunk az oviban érdekes módon inkább átlagnevű gyerekek vannak egy különlegesebb van az Alinka de ez sem olyan idegen hangzású.
Egy nagypapa ismerősöm mikor megszületett az unokája sehogy sem bírta megjegyezni a kicsi nevét ezért egy papíron a pénztárcájában le volt írva ha valaki kérdezné meg tudja mondani. pedig Fruzsina volt a kiscsaj még nem is olyan extra. Na én ezt nem akartam, úgyis elég kacifántos az előnevünk is lehet hogy Mátyás és Márton van több is de ilyen előnévvel ők az egyetlenek azt tudom. Erdélyi ámde nagyon ritka családnév.
Lánynév:Borbála,Boglárka,Anna
Fiúnév:Barnabás-->ez lett a kisfiam neve:),Csaba,Csanád,Zsolt
Az en kisfiamat Erik Tibornak hivjak. Nem tudom ,hogy az Erik mennyire "hetkoznapi" de mikor O szuletett akkor az egyetlen Erik nevu akit ismertunk O mar majdnem 30 eves volt. Szoval szerintem hetkoznapi es nem uj keletu.
Az ocsi (ha lesz) valoszinuleg David lesz. De tetszik meg az Andras,Akos,Norbert (kicsit extrabbak kozul az Alex).
Lany nevek kozul: Viktoria,Izabella,Flora,Blanka. Szerintem ez hetkoznapi kategoria.
De a lanyunk neve valoszinuleg Bitia lesz. Es nem azert mert annyira kulonlegesre vagynek csak megakadt a szemem ezen a neven,tetszett a kiejtese es megkerestem a nev jelenteset. Amit olvastam rola (eredete ,jelentese) annak alapjan meg jobban megtetszett.
Egyik ismerosunk nemreg szult, kislanya lett a Szofia nevet kapta ,ez a ferjemnek most nagyon megtetszett es szep is de valamiert nem adnam jo szivvel a lanyomnak. Kicsit idegennek erzem...
Ákos, Ádám, Roland
Melinda, Zita, Júlia
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!