Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Milyen hétköznapibb nevek...

Milyen hétköznapibb nevek tetszenek nektek mostanában?

Figyelt kérdés
tehát nem az új keletűekre gondolok.
2011. dec. 18. 21:35
1 2 3
 11/25 A kérdező kommentje:
és ha most születne babátok,ezekben gondolkodnátok vagy figyelembe vennétek a mai névadási szokásokat? Nekem:Attila,Áron,Ábel,Bertalan,Barna (családi hagyomány a legutolsó),Flóra,Róza,Veronika,Izabella,Rebeka,Réka,Borbála. Néha azt érzem már az a ciki,ha vki olyan nevet ad,ami megtalálható a naptárban.
2011. dec. 18. 23:19
 12/25 anonim ***** válasza:
9-es vagyok. Nekem nagyon tetszenek ezek a nevek amiket írtam, de a gyerekeimnek nem ezek közül fogok választani, már megvan a fix.
2011. dec. 18. 23:21
 13/25 anonim ***** válasza:
Felénk az Ábel,Áron,Bertalan ritka neveknek számítanának.A Flóra Róza nem tetszik,de a többi lánynév szerintem nagyon szép,és gyakoriak is.
2011. dec. 19. 05:42
 14/25 A kérdező kommentje:
köszi a válaszaitokat,a ti véleményetekre vagyok kíváncsi, csak vmelyikőtök kérdezte, h nekem mi.Várom a továbbiakat!
2011. dec. 19. 08:47
 15/25 anonim ***** válasza:

Most a Dénes kezdett el tetszeni....

A lánynevünk már a fiam előtt is megvolt, az maradt, de fiú névből... sok tetszik, de a vezeték nevünkhöz nekem nem mindegyik passzol. Most a Dénes-sel szemezek.

Lánynevünk a Jázmin, de hétköznapiban nagyon tetszik a Noémi, Edina. Csak a páromnak nem :o(

2011. dec. 19. 09:56
 16/25 anonim ***** válasza:

Én azokat adnám, amiket itt is írtam, sőt, már adtam is, mert a lányom Fanni lett, nagyon régen eldöntöttem, hogy ez lesz a neve, még szeretnék egy babát, ha lány lesz, akkor Réka lesz, ha fiú, akkor Dávid lesz valószínű, vagy Ádám, de a Dánielen és a Dominikon még gondolkozom.

Szerintem egyáltalán nem ciki, ha valaki ilyen nevet ad gyermekeinek, főleg, ha magyaros hangzású a családi neve is.

Ízlések és pofonok kérdése az egész, nekem a modern nevek nem tetszenek, pedig én adhatnék neki, külföldön élek. Itt a lányom kiló

2011. dec. 19. 10:37
 17/25 anonim ***** válasza:
Bocs, közbe Fanni lenyomta az entert. Szóval itt inkább mi vagyunk a furcsák ezzel a névvel:D
2011. dec. 19. 10:38
 18/25 anonim ***** válasza:

2. válaszoló vagyok. Ha annak idején fiúnk született volna, akkor lehet, hogy azok közül választottunk volna, amiket írtam - szerintem nem gyakoriak, csak már megszokottak, beépültek a magyar nevek közé.

Viszont kislányunk született, és a férjemnek nem tetszettek ezek a nevek. Én úgy vagyok vele, hogy kedvelem a különlegesebb neveket, mert nem akarom, hogy pl. az oviban, suliban legyen még 5 ugyanilyen nevű. Sokan ellenzik az új keletű neveket, pedig gondoljunk csak bele, régen a Zsanett, Eliza, Adrienn is különlegesnek számítottak, és azok is idegen eredetűek. Azok a nevek, amik a külföldies írásmód miatt nem illenek a magyar nyelvbe, egyáltalán nem tetszenek, pl. Dzsenifer, Dzsesszika, Kárlító stb.

A helyedben természetesen adnék megszokott neveket, de inkább azok közül választanék, amik nem a mai divatnevek, amiből nincs nagyon sok.

2011. dec. 19. 10:42
 19/25 anonim ***** válasza:

A legfrissebb kedvenc a Flóra :)

Fiú: Kristóf

2011. dec. 19. 12:08
 20/25 anonim ***** válasza:

nekem is tetszenek a nevek, amiket írtál.

Zsolt, Balázs, Vilmos, Attila,

Judit, Viktória, Zsófia, Krisztina, Izabella, Natália

én picit figyelembe venném a mai névadási szokásokat, de nem befolyásolna. Ha valamit nagyon nagyon sokszor adnának, mint Hanna, Csnege, nem adnám.

2011. dec. 19. 16:21
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!