Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » A munkaviszony megszűnése...

A munkaviszony megszűnése után meddig lehet igénybe venni a munkanélküli segélyt?

Figyelt kérdés
Még ebben a hónapban megszűnik a cég ahol dolgozom, jogutód nélkül és még két hónapig vagyok gyeden. Hogy járok a legjobban anyagilag, ha minél tovább kitolom a munkanélküli igénylését? Mivel egyszerre csak egy juttatást lehet igénybe venni, és a gyedet nem szívesen cserélném fel rá, meddig tolhatom ki? És mekkora ez a nettó összeg most, ha bruttó 190000 volt a fizum, és 4 éve dolgoztam ott? Azt tudom, hogy 3 hónapig kaphatom.
2011. dec. 12. 22:21
 1/4 anonim ***** válasza:

A járadék összege a folyósítás teljes időtartama alatt a járadékalap 60 százaléka, amely azonban nem lehet magasabb a jogosultság kezdő napján hatályos kötelező legkisebb munkabér napi összegénél.

Ezt találtam. Vagyis a minimálbérnél alacsonyabb járadékot kapsz. Szerintem érdemes a MÁK-nál érdeklődni hogy ilyenkor mi van. Honnan kapod a GYED-et, a MÁK-tól, vgy a munkahely utalja?

2011. dec. 13. 07:17
 2/4 A kérdező kommentje:
Eddig a mh-em utalta a gyed-et, mostantól (mivel már a kérdés feltevése óta megszűnt a mv-om) az OEP fogja még két hónapig, amíg jár, utána pedig a MÁK fogja a gyes-t. Ha megvárom, míg lejár a gyed, netán a gyes, utána is igényelhetem a munkanélkülit? Meddig kell bejelentenem??
2011. dec. 20. 10:27
 3/4 anonim ***** válasza:
Ha lejárt a gyes, utána is igényelheted a munkanélkülit.
2011. dec. 28. 08:03
 4/4 anonim ***** válasza:
ebben az esetben mi lenne a járadékalap? a normális fizetés vagy a gyed alapja vagya minimálbér?
2011. dec. 28. 08:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!